Home Nederland Hoofdnieuws Terugblik op een succesvolle editie EK Jeugd voor Nederlands Jeugdteam

Terugblik op een succesvolle editie EK Jeugd voor Nederlands Jeugdteam

Er is al live verslag van gedaan maar graag staan we nogmaals even stil bij de prestaties van het Nederlands Jeugdteam op het EK Jeugd 2016 in Hongarije. Het was een geweldig Europees Kampioenschap Jeugd voor Nederland. Zij waren met afstand het beste team dat aanwezig was in Hongarije.

Kyana Frauenfelder en Layla Brussel bereikten gezamenlijk de halve finale van het koppeltoernooi waarvoor ze een mooie bronzen medaille kregen. Ze wisten individueel ook brons te pakken in het singles toernooi. Overall wonnen zij eveneens de bronzen medaille. Beide gaan dus naar huis met drie bronzen medailles.

Maikel Verberk & Justin van Tergouw wisten opnieuw goud te pakken in het koppeltoernooi door Levy Frauenfelder & Wesley Hurrebrink te verslaan. Ondanks verlies kregen Wesley en Levy wel een mooie zilveren plak omgehangen. Het was dus een geheel Nederlandse finale.

Justin van Tergouw kreeg nog een gouden plak. Hij is namelijk de nieuwe Europees Singles kampioen. De regerend Winmau World Master versloeg Keane Barry uit Ierland met 3-1 en won de wedstrijd in stijl met een 110-finish. Maikel Verberk pakte brons in het singletoernooi, Levy Frauenfelder bereikte de kwartfinale.

De laatste keer dat een Nederlander in het singletoernooi een gouden medaille behaalde was in 2014. Toen was het Colin Roelofs die wist te winnen.

Voor het dartstalent uit Utrecht was dit de tweede keer dat hij deelnam aan het EK darts. Vorig jaar in Denemarken stond hij in de halve finale van het singletoernooi en moest hij zijn meerdere erkennen in Nico Schlund uit Duitsland. Dit jaar stond Justin opnieuw in de halve eindstrijd tegenover de Duitser die vorig jaar Europees Kampioen werd. De 16-jarige leek niet onder de indruk en nam op sportieve wijze revanche voor het verlies van het jaar ervoor. Hij won de wedstrijd overtuigend met 2-0.   

Gezamenlijk hebben onze 4 jongens in het Team Event ook goud gewonnen door Duitsland te verslaan met 9-4. Door de geweldige prestaties van onze jongens wisten zij ook het overall klassement nog te winnen. 

Met alle bekers en medailles is het Nederlands Jeugdteam inmiddels alweer in Nederland gearriveerd.

Uitslagen Finales
Jongens koppels
Verberk/ Van Tergouw – Frauenfelder/ Hurrebrink 4-1

Meisjes singles
Ashton/ Greaves (Eng) – Czipo/ Neumajer (Hon) 3-4

Jongens singles
Keane Barry (Ierland) – Justin van Tergouw 1-3

Meisjes singles
Christina Schuler (Ger) – Beau Greaves (Eng) 1-4

Jongens Team 
Nederland – Duitsland 9-4

Foto: Evert Zomer