Texel Darts Trophy "Michael van Gerwen slaat wederom toe" Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Texel Darts Trophy "Michael van Gerwen slaat wederom toe"

Texel Darts Trophy "Michael van Gerwen slaat wederom toe"

Op het prachtige park de Krim trekken de darters zich weer terug. Texel was een heel weekend ingenomen door een leger darters, de organisatie zag het leger dit jaar met 20% toenemen. De organisatie heeft bekend gemaakt dat er ook in 2013 weer een Texel darts Trophy gehouden zal worden. De 2013 editie zal een bijzondere worden gezien het eerste lustrum. Ook de kersverse BDO World Lakeside Champion Christian Kist was vandaag aanwezig in de Krim.

In 2011 was Jelle Klaasen oppermachtig door naast het single toernooi te winnen in de finale van Wesley Harms ook twee finale plaatsen op zondag af te dwingen. Samen met zijn partner Nanke Meester moesten ze het koppel Charona de Laat en Tony West voor laten gaan met 1-4. Bij de heren koppels kwam in 2011 El Matador uit met Dennis Koenen, op het hoogste podium trof Klaasen wederom Wesley Harms die samen met Brandon Zonneveld met 5-3 de winst bij de herenkoppels opeiste.

Dit jaar begonnen 241 koppels aan een dagje darts op Texel. 45 mixkoppels streden om de eerste plek. Jelle Klaasen en Nanke Meester waren evenals in 2011 een eind op weg tot Marco Smit en Priscilla van Rooij een stokje voor de zege tocht staken in de halve finale. Smit en van Rooij troffen Sharon Jansen en Jeffrey de Graaf in de finale nadat de Graaf en Jansen het Brabantse koppel Danny Slegers en Annet van Elten met 1-3 verslagen hadden. In een spannende finale kwamen Marco Smit en Priscilla van Rooij net tekort, met 4-3 wonnen Jansen/De Graaf het mixkoppel toernooi.

In het dames koppel toernooi streden 21 koppels om de hoofdprijs. De winst ging naar Roelie Bakker en Tamara Versteeg, in de finale waren ze met 3-0 te sterk voor het koppel Ans Doets en Vera Speth. Yasmina Vertommen & Marielle van der Hulst en Regina Diependaal & Angela van der Meijden grepen net naast de finale beide koppels verloren de halve finales.

100 heren koppels gingen op de Krim van start op jacht naar de titel Texel Darts Trophy. 50% van de succes formatie uit 2011 Brandon Zonneveld was dit jaar gekoppeld aan Jeffrey de Graaf. de Graaf en Zonneveld stranden bij de laatste 16 waar Rico Dera en 50% van de andere succes formatie uit 2011 Dennis Koenen de sterkste waren. In de kwartfinale viel echter ook voor Dera en Koenen het doek. Met 3-0 verloren ze van Remon Bril en Michael Zwart. Het koppel Bril en Zwart wonnen ook in de halve finale met 4-3 van Jelle Visser en Marcel Verhagen waarmee ze zich verzekerde van de finale. In de finale troffen ze Michael van Gerwen en Harold Wieleman die in de halve finale met 0-4 afrekende met Michel van Roon en Nico Vermeulen. Na een lange dag wisten van Gerwen en Wieleman met 1-4 af te rekenen met Remon Bril en Michael Swart waarmee Mighty Mike na zijn overwinning van gisteren een dubbelslag wist te slaan tijdens de Texel Darts Trophy.

Alle uitslagen:

.
Mixkoppeltoernooi - Herenkoppeltoernooi - Dames koppeltoernooi
.

.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws