Home Nederland Hoofdnieuws Theo Bekkers wint dagzege en doorbreekt reeks van Jimmy van Schie

Theo Bekkers wint dagzege en doorbreekt reeks van Jimmy van Schie

Het aantal deelnemers aan de 37e Oranjebar Super Ranking blijft maar oplopen; deze week stonden er 33 deelnemers aan de oche. Het resulteerde in het onverwachts uitvallen van een aantal vaste waarden, hetzij dankzij verassende uitslagen tegen onbekende, nieuwe mededingers dan wel door de random indeling van de groepen waardoor er meerdere favorieten bij elkaar in de groep kwamen.

Met maar liefst acht groepen werd er gestart en dankzij het doorstromen van de nummers 1 t/m 3 van iedere groep zoals dat tegenwoordig gaat in plaats van de good old beste twee van de groep moesten diverse grote namen extra aan de bak om zich via knock-out wedstrijden naar de kwartfinales te spelen. Voor de kwartfinales bleven deze week Danny Schellekens, Dennis Zwaga, Wessel Driessen, Jimmy van Schie, Karsten Boelens, Kevin Verbakel, Theo Bekkers en Sam Coenders over. In de halve finales zagen we Theo, Jimmy, Sam en Danny terug met de volgende wedstrijden als gevolg;

Halve finales:
Danny Schellekens vs. Jimmy van Schie 4-0
Sam Coeders vs. Theo Bekkers 3-4

Hiermee waren de finalisten die later op de avond voor de dagzege zouden strijden bekend; Danny Schellekens en Theo Bekkers.

De spelers die zich niet voor de winnaarsronde hadden weten te plaatsen konden de avond vervolgen met het spelen van het toernooi om de troostprijs en de kans op de inhoud van de Mysterie Box. Een overzicht van de uitslagen halve finales en finale:

Halve finales:
Ruud Tijssen vs. Mark Mulder 1-3
Stijn Donkers vs. Rob van der Aa 3-2

Finale:
Mark Mulder vs. Stijn Donkers 3-1

Dankzij deze overwinning pakte Mark dus voor de tweede week op rij een prijs. Was het afgelopen week de inhoud van de Mysterie Box, nu dan de felbegeerde troostprijs,

Om te bepalen wie de beste van deze avond zou worden moest er eerst nog de finale tussen Danny Schellekens en Theo Bekkers worden afgewerkt. Voor velen was Danny hier de grote favoriet maar tot ieders verrassing wist Theo zich prima te verweren en bleven de mannen dicht bij elkaar. Er kwam zelfs een beslissende leg aan te pas en die naar Theo Bekkers ging die hiermee de overwinning, de dagzege en de 40 ranking punten pakte.

Hoge Finishes (100+)
102 door Dennis van der Steen
105 door Niels Strijbosch en Nick van Lieshout
106 door Ruud Tijssen
110 door Dennis Zwaga en Rob van der Zanden
114 door Luuk Derks
115 door Sam Coenders
116 door Danny Schellekens
118 door Theo Bekkers
127 door Kevin Verbakel
130 door Sam Coenders
150 door Rob van der Aa
151 door Ruud Kuijten

Maximale scores
1x door Mark Mulder, Patrick van Osch, Luuk Derks, Matthijs van Els, Jeffrey Kruit, Dennis van der Steen, Tharsissia Werinussa, Rob van der Aa, Kestutis Bulota en Wessel Driessen
2x door Danny Schellekens en Jimmy van Schie
3x door Stijn Donkers en Karsten Boelens
4x door Theo Bekkers
5x door Sam Coenders

Uitslag OSR#37 kwalificatie dag 6; 1. Theo Bekkers 2. Danny Schellekens 3. Jimmy van Schie en Sam Coenders.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De zevende kwalificatie dag van de 37e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 12 juli 2022. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.