Home Nederland Hoofdnieuws Theo de Jong en Jacqueline Draaisma Fries Kampioen 2013

Theo de Jong en Jacqueline Draaisma Fries Kampioen 2013

Jacqueline Draaisma

Afgelopen zondag werden in Leeuwarden de Gesloten Friese Kampioenschappen gehouden van de Friese Darts Bond. Theo de Jong wist de titel Fries Kampioen bij de heren te bemachtigen met onder andere overwinningen op Evert Kluitenberg en Danny Noppert, alvorens in de finale Arjen van Arum met maarliefst 5-1 te verslaan. Van Arum wist zijn finaleplaats veilig te stellen door te winnen van Arno Buist en Sylvester Paassen. Door de winst van Theo de Jong bemachtigde hij ook het felbegeerde ticket voor de CLOD. De hoogste finish van de dag was 160 van Sylvester Paasen.

Bij de dames was Jacqueline Draaisma oppermachtig. In de finale gunde ze LaCo-teamgenote Elbrich Halbersma geen leg. Draaisma won eerder op de dag al van Yvette Hebing en Reina Zantingh. Halbersma wist eerder te winnen van Berta Stobbe en Mieke de Jong, de kampioene van vorig jaar. Daar Jacqueline Draaisma al geplaatst was de CLOD, was voor Elbrich de finaleplaats voldoende om ook haar startbewijs voor de CLOD in de wacht te slepen. Met 101 was de hoogste finish van de dag van Akkie Vos

In het koppeltoernooi werden Wouter Fabriek en Mats Gies Fries Kampioen. Zij wisten eerder in het toernooi te winnen van Gerrit Lemstra/Pieter Miedema en Jeffrey Janse/Alex ter Horst. In de finale werd met 4-2 afgerekend met Danny Noppert en Jaap Kooistra. Danny en Jaap wisten eerder te winnen van Theo de Jong/Sjoerd Koopman en Erwin Noppert/Rob Pestman.

Naast het Fries Kampioenschap werd afgelopen zondag ook de ranking van het seizoen 2012/2013 beslist. De huidige leider van de NDB-ranking, Danny Noppert, was het gehele seizoen oppermachtig en wist zijn rankingtitel van vorig jaar te behouden met ruime afstand op de nummer twee, Dennie Bos. Jacqueline Draaisma werd rankingkampioen bij de dames en daarnaast pakte ze dus ook de Gesloten Friese Kampioenschappen. Elbrich Halbersma werd tweede op de ranking gevolgd door Mieke de Jong.

Vrijdag 21 juni zal in Hindeloopen de FDB Darts Trophy worden gehouden, waarvoor de top-16 van de herenranking en de top-8 van de damesranking zullen worden uitgenodigd. Zij gaan strijden om de laatste twee tickets voor de CLOD in Egmond aan Zee.