Tiende editie van de Nationale Sportweek was een groot succes Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Tiende editie van de Nationale Sportweek was een groot succes

Tiende editie van de Nationale Sportweek was een groot succes

Met een geslaagde finale op het eiland Texel is zaterdag 27 april de Nationale Sportweek afgesloten. Met in totaal 38 sportbonden, 186 gemeenten en 870.000 deelnemers was de tiende editie een groot succes. Dit jaar nam de Nederlandse Darts Bond voor het eerst deel aan de Nationale Sportweek. "Doel was onze mooie dartssport promoten en dan met name onder de jeugd! Jeugd heeft de toekomst, ook binnen de dartssport," aldus Niels de Ruiter.

Gezamenlijk met een aantal lidorganisaties en dartsverenigingen hebben we verschillende toernooien georganiseerd, demonstraties gegeven, spelletjes of andere activiteiten opgezet om kinderen kennis te laten maken met onze leuke dartssport. Zo werd o.a. de Limburgia Ranking georganiseerd door de R.D.B. Plezier in het dartsspel stond hier bovenaan. Tijdens de trainingen werd er aandacht besteed aan sportiviteit, gedrag aan de baan, schrijven, spelregels maar bijvoorbeeld ook de rol van de ouders. Natuurlijk waren ook de hele kleintjes welkom en met hen werden aangepaste spelletjes gespeeld.

De snoeppot was zoals altijd goed gevuld en er waren diverse bekers te winnen. Voor de nieuwkomers was er een leuk aandenken en een informatiepakket. Ook de dartsvereniging Oost Nederland had een leuke dag georganiseerd. "De NDB had iedereen gevraagd of ze een paar uur wilden gebruiken om de jeugd kennis te laten maken met de dartssport en dit wilden wij graag doen," aldus Dinand Kist jeugdbegeleider van de DVO. "Wij kregen een dartspakket van de NDB met posters en flyers om deze dag bekend te maken. Er waren in totaal 17 kinderen aanwezig van 6 t/m 16 jaar. Ze mochten eerst een aantal dartsspelletjes doen en vervolgens werd er een toernooitje gespeeld in 3 poules. De twee finalisten mochten een best of 3 spelen tegen niemand minder dan Christian Kist. De gelukkigen waren Jeffrey Ballast en Niek Vos. Eerst mocht Niek het proberen. Christian moest 501 spelen en Niek (12 jaar) begon op 201. Christian wist met 2-0 te winnen dankzij een 180+148 finish.

Daarna was het de beurt aan Jeffrey (13 jaar) en hij begon vanaf 301 en wist een leg af te snoepen van de oud Lakeside kampioen. Ook in deze wedstrijd gooide Christian een 180 en won alsnog met 2-1. Tegen 16.15 uur was het hele gebeuren afgelopen en kregen alle kinderen een presentje welke door de NDB beschikbaar was gesteld. Het was een geweldige middag. Daarvoor bedanken wij de NDB en hopen wij dat, er door deze promotie, vele kinderen gaan darten. Het is een goed initiatief om het darten te promoten." aldus Dinand Kist. Natuurlijk waren de Koningsspelen het hoogtepunt tijdens de sportweek. Ook op deze dag kon er volop gedart worden. Alle kinderen in Twente konden bijvoorbeeld een kijkje nemen bij ENC darts. Er waren een aantal ervaren darters aanwezig en uiteraard ook een aantal setjes pijlen die door de kinderen gebruikt konden worden. Alle kinderen kregen de mogelijkheid zelf een pijltje te gooien en als het nodig was konden ze tips krijgen van de ervaren darters.

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement, dat sport een week lang in de etalage zet en laat zien hoe leuk sporten is. Het doel is meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past. De NDB heeft vele basisscholen blij gemaakt met het Darts@School pakket welke gratis aangeboden werd tijdens de Nationale Sportweek. Vele scholen zijn er direct actief mee aan de slag gegaan. "Vele kinderen hebben tijdens deze week kennis kunnen maken met de dartssport en we kijken dan ook terug op een geslaagde week," aldus Niels de Ruiter.

Van de NDB site

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws