Home Nederland Hoofdnieuws Tony Martinez trekt aan het langste eind op het 2e Open Altena

Tony Martinez trekt aan het langste eind op het 2e Open Altena

Tony Martinez is de winnaar geworden van het 2e Open Altena dat werd gehouden in het prachtige dartcentrum in Sleeuwijk ofwel de thuishaven van het brutus-darts team. In een spannende finale versloeg Martinez runner-up Marco Smit maar net met 6 – 5 .

Beide finalisten hadden voorafgaand aan de finale meerdere keren het volledige aantal legs nodig om een ronde verder te komen. Zo wist Martinez nipt met 3 – 2 te winnen van Gilbert van der Meijden en bij de laatste 8 was hij met 4 – 3 net te sterk voor Roger Hellebrand. Ook Marco Smit had tegen Ronald Lenderink ( 4 – 3 ) en tegen Wesley Plaisier ( 5 – 4 ) zijn handen vol om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De finalisten kregen het dus niet cadeau .

In de verliezersronde was het “good old” Kees van Vugt die aan de jongere generatie liet zien dat hij nog steeds goed kan darten. In de finale was hij te sterk voor “de kersverse vader Pedro Klijn ( 4 – 2 ). De titel beste dame en de hoogste finish bij de dames ( 96 ) waren een prooi voor Amy van Drunen. Bij de heren was de hoogste finish lange tijd in handen van Sander van Ooijen ( 153 ), in de finale was het echter Tony Martinez die met een magistrale 154-finish een einde bracht aan de illusies van Sander.

Kwartfinale winnaarsronde
Marco smit – ronald lenderink 4 – 3
Wesley plaisier – arjan van wijk 4 – 0
Wim van schaik – john kwetters 3 – 4
Roger hellebrand – tony martinez 3 – 4

Halve finale winnaarsronde
Marco smit – wesley plaisier 5 – 4
John kwetters – tony Martinez 2 – 5

Finale winnaarsronde
Marco smit – tony Martinez 5 – 6

Halve finale verliezersronde
Arjan timmermans – kees van vugt 0 – 3
Frits roest – pedro klijn 0 – 3

Finale verliezersronde
Kees van vugt – pedro klijn 4 – 2

Met een aantal van 44 darters op een dag dat er ook nog de NDB-ranking in Vlaardingen was, mag de organisatie weer terug kijken op een geslaagd toernooi . Op zondag 16 december heeft het brutus-darts team een koppeltoernooi op de agenda staan, dat op dezelfde locatie als het 2e Open Altena wordt gehouden.