Tony West en Rilana Erades winnen het Open Kennemerland Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Tony West en Rilana Erades winnen het Open Kennemerland

Tony West en Rilana Erades winnen het Open Kennemerland

Met een opkomst van maar liefts 236 deelnemers was de opkomst van het Open Kennemerland uitstekend. Zo'n 180 heren, 27 dames, 18 aspiranten, 8 junioren en 3 meisjes verschenen op zondag aan de oche tijdens het singletoernooi. Bij de heren werd de titel gepakt door Hemeco Pro Darts Team-speler Tony West die in de eindstrijd met 6-0 te sterk was voor Bas van Elk. Eerder was de Engelsman o.a. te sterk voor Bryan de Hoog, Dirk Mertens en Dennis Labee. Bas van Elk rekende op weg naar de finale o.a. af met Mark Lieftink, Perry Noordermeer en Niels-Jan Stuiver.

Voor Bryan de Hoog was het een succesvol weekend. Naast de derde plaats tijdens het singletoernooi op zondag wist hij samen met Ron Meulenkamp op zaterdag ook al het heren koppeltoernooi te winnen. Voor een verslag van de koppeltoernooien op zaterdag zie dit artikel.

Het damestoernooi werd gewonnen door Rilana Erades die in de finale met 4-0 won van Bianca Mertens. Een gedeelde derde plaats was er voor Monique Paalman en Olga Hoogenkamp.

Bij de junioren was Jesper Nyman de sterkste. In de finale won Nyman van Lars Fransen en een gedeelde derde plaats was er voor Dylan Roffelsen en Nils Hoster. Sharon Janson won het toernooi bij de meisjes en Kenzo Fernandes-Pereira bij de aspiranten.

Update: Zoals beloofd hieronder het uitgebreide verslag van het 3e Open Kennemerland.

Nadat de online voorinschrijving geopend was, half januari jl., kwamen er dagelijks wel enkele aanmeldingen binnen om deel te nemen aan de 3de editie van Open Kennemerland. Medio begin februari liet het zich er naar uitzien dat het aantal deelnemers van de eerste editie weer in zicht kwam met als uitschieter het koppeltoernooi welke nu voor de tweede keer gehouden zou worden.

Op zaterdag 25 februari stond het money in = money out koppeltoernooi op het programma en nog voor de zaal eigenlijk open was stonden de deelnemers zich al te verdringen om zich te melden of alsnog in te schrijven tot enige verbazing van de toernooileiding en organisatie. Nadat de inschrijving gesloten was kwam de constatering dat er in totaal 85 koppels aanwezig waren de toernooileiding besloot om deze te verdelen in poules van drie. De nummers 1 uit iedere poule gingen door naar de winnaarronde en de afgevallen koppels konden zich melden voor de verliezerronde om een gooi te doen naar de eerste plaats waar twee Masterdarts dartsborden te winnen waren en voor de tweede plaats 50 euro. Aangezien er een flink aantal koppels zich ingeschreven hadden stond de hoofdprijs in de winnaarronde op 425 euro en kon de organisatie de plaatsen 1 tot en met 8 een geldbedrag uitkeren.

Gezellig was het en bleef het tot en met de finale, iedereen was lekker aan het darten en daar gaat het de organisatie uiteindelijk om, een fijn weekend darts om en voor de gezelligheid en uiteraard de hoofdprijzen!

In de verliezerronde ging de finale uiteindelijk tussen Danny Azier / Henny vd Ster en de uit Uitgeest afkomstige Bianca en Dirk Mertens in een 701 beste van 7 format en werd uiteindelijk gewonnen door Danny & Henny die beide elk een dartsbord mee naar huis mochten nemen en Bianca & Dirk met het geldbedrag huiswaarts konden keren.

Het koppel Jimmy Hendriks en Ryan de Vreede, winnaars van 2011, stranden in de halve finale tegen de uiteindelijke winnaars Bryan de Hoog en Ron Meulenkamp. Evenals Jimmy & Ryan stranden Johan Meyer & Tim vd Poel tegen de uiteindelijke runner-ups, Niels Jan Stuiver & Remy Schiffers. De finale van de winnaarronde ging uiteindelijk dus tussen het koppel Bryan de Hoog / Ron Meulenkamp en Niels Jan Stuiver / Remy Schiffers en waar het eerst genoemde koppel de finale mocht aanvangen en de eerste leg wisten te behouden meer de daarop twee volgende legs naar de tegenstanders zagen gaan, vermande het koppel Bryan & Ron zich en pakte achtereenvolgens leg 4, 5 en 6 en daarmee de finale, de titel en gezamenlijk 425 euro.

Op zondag 26 februari, stond het singeltoernooi op het programma in alle disciplines! Op het moment (half tien in de ochtend) dat de organisatie en toernooileiding de locatie binnentrad waren er al volop deelnemers en supporters aanwezig en nog voor de computers en alles waren opgestart kwamen de deelnemers zich al melden of inschrijven aan de wedstrijdtafel. De toernooileiding verzocht iedereen vriendelijk om nog even te wachten en dat men vanzelf te horen kreeg wanneer er aangemeld of ingeschreven kon worden.

Ook nu weer, nadat de melding was gedaan, dromden de aanwezigen rondom de toernooileiding om zich aan te melden of op het allerlaatste moment in te schrijven en zo alsnog mee te kunnen doen aan dit grootste open toernooi van Noord-Holland.

Hoewel de enorme drukte wist de toernooileiding alles vlotjes en in goede banen te geleiden waarbij voorop stond dat de jeugdtoernooien als eerste van start moest gaan en dat ook keurig netjes op tijd gebeurde. Drie meisjes, achttien aspiranten en 8 junioren waren naar Open Kennemerland gekomen en in overleg met de drie meisjes die zelf mochten besluiten of ze op leeftijd bij de jeugd mee zouden doen of bij de dames ingedeeld zouden worden, kozen er alle drie voor om bij de dames mee te gaan gooien... De aspiranten en junioren werden in poules ingedeeld en al snel stond de jeugd te darten en werd er bij de inschrijftafel nog volop ingeschreven. Klokslag kwart over elf sloot de inschrijving bij de senioren en na alles verwerkt te hebben en met een kleine vertraging van ongeveer vijftien minuten kon ook het seniorentoernooi van start. In totaal schreven er 24 dames (+ de drie meisjes) en 181 heren. Bij het dames toernooi was er gekozen voor een poule systeem en bij de heren voor een knock out met verliezerronde en uiteindelijk stonden alle dartsbanen al snel vol met enthousiaste deelnemers om een gooi te doen naar de titel van deze derde editie.

Voor 17.00 uur gestart kon worden met de jeugdfinales op de finalebaan. Bij de aspiranten waren het Kevin Doets en Kenze Fernandes Pereira (winnaar Dutch Open 2012) die het tegen elkaar mochten opnemen. Het gooien om de Bull werd gewonnen door Kenzo en daarmee de finale bij de aspiranten dus mocht aanvangen… Kenzo schoot meteen uit het startblok en wist de eerste leg te winnen. De daarop twee opvolgende twee legs werden eveneens door Kenzo gewonnen maar en dat ondanks dat zijn dubbels hem aardig in de steek lieten maar gelukkig voor Kenzo was dat ook het geval bij Kevin waardoor Kenzo de aspirantenfinale met 3 - 0 wist te winnen en naast de Dutch Open titel nu ook de titel van Open Kennemerland aan zijn lijst van overwinningen mag toevoegen. Bij de junioren waren het Jesper Nijman en Lars Fransen die tegenover elkaar stonden in de finale. Hier had Jesper het bullen gewonnen en dus de finale mocht aanvangen. De eerste drie legs gingen tegen ieders verwachting in meteen naar Jesper die Lars iedere keer prima wist voor te blijven en als eerste zijn dubbel wist te gooien... In de vierde leg kwamen de zenuwen wat naar boven bij Jesper, dit omdat Jesper nog slechts een leg nodig had voor de overwinning en daardoor enkele pijlen miste op zijn dubbels en de meer ervaren Lars daarvan dankbaar gebruik maakte. Jesper wist zich te herpakken en maakte in een rap tempo 4 - 1 en daarmee ook de overwinning en net als Kenzo deze titel bij zijn lijst van overwinningen bij te schrijven maar dan als junior uiteraard.

De doelstelling was om de finales bij de senioren rond 19.00 uur afgewerkt te hebben en even zag het er ook naar uit dat de organisatie dat ook ging halen maar uiteindelijk werd het 18.30 uur voordat de finales bij de senioren gespeeld konden gaan worden.

Eerste aan de beurt waren de dames die gespeeld werd tussen Rilana Erades en Bianca Mertens. Zowel Rilana als Bianca waren de hele dag al in goeden doen en in de halve finale wist Rilana tegen de runner-up van vorig jaar, Samantha Rupke, maarliefst 4 x 180 score te produceren en mede daardoor en het niet kunnen finishen van Samantha, Rilana zichzelf de finale in wist te gooien. Rilana wist het gooien op de Bull te winnen van Bianca en mocht de finale dus aanvangen. Voor beide dames was het blijkbaar een vermoeiende dag geweest en konden dan ook niet meer hun beste spel laten zien maar ondanks dat was het finale waardig en kon Bianca niet verhinderen dat Rilana met de titel ervandoor ging en de finale met 4 - 0 wist te winnen.

Na de dames finale kwamen Rico Dera en Rammi Mathener aan de beurt om hun finale te gaan gooien in de verliezerronde. Hier won de zeer vrolijke en uitgelaten Rammi het gooien op de boel en mocht deze finale aanvangen. Beide heren wisten er toch wel een spannende finale van te maken en gingen gelijk met elkaar op naar een stand van 2 - 2. De laatste leg mocht door Rammi begonnen worden maar Rico wist hem iets voor te blijven qua scores totdat Rammi er een 125 score wist uit te gooien en Rico voorbij ging. Ook hier liep de spanning wat op en kon Rammi zijn dubbels maar niet vinden en liet Rico iedere beurt een stap dichterbij komen en zelfs nog pijlen voor een dubbel kreeg maar uiteindelijk was het Rammi die de dubbel wist te raken en daarmee dus de winst in de verliezerronde.

Gaandeweg het herentoernooi zaten de prominenten nog steeds bij de laatste 32 in het toernooi maar sneuvelde uiteindelijk stuk voor stuk! De door de in vorm zijnde Tony West sneuvelde vanaf de laatste 32 Jelle Klaasen, Dennis Labee, Dirk Mertens en Bryan de Hoog uit het toernooi en door Bas, Dave Meijerink, Niels Jan Stuiver en Perry Noordermeer en Mark Lieftink om uiteindelijk in de finale Tony West tegen te komen. Ook bij dezen beide heren was het in de finale te zien dat het voor beide een zware dag was geweest en in de finale niet meer het beste uit zichzelf wisten te halen... Dit bleek achteraf dan ook wel aan de einduitslag van 6 - 0 in het voordeel van Tony West die door deze overwinning zijn broer (Steve West, winnaar van vorig jaar) wist op te volgen. Tony gooide in deze beste van elf format slechts 1 x 180 en Bas wist er nog 2 keer een 180 score uit te persen maar van bijzondere finishes en een hoogstaande finale kunnen we niet spreken al was het wel een hele bijzondere en sportieve finale waarbij beide heren zo nu en dan een brede glimlach toonden en elkaar in alle respect de finale lieten spelen...

De organisatie kijkt nog steeds terug op een mooi en goed verlopen weekend en met enige belangstelling die vanuit Engeland getoond is aan de organisatie zijn wij dan ook weer trots dat wij dit toernooi ook dit jaar weer neer hebben kunnen zetten en komen volgend jaar met de 4e editie van Open Kennemerland, dus houd de website www.openkennemerland.nl goed in de gaten.

Tot slot willen wij alle deelnemers, supporters en bezoekers enorm bedanken voor hun bijdrage aan dit toernooi, hun sportiviteit en goed gedrag ook richting de aanwezige prominenten…

.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws