Toon Greebe winnaar bij Open Falkie in Dongen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Toon Greebe winnaar bij Open Falkie in Dongen

Toon Greebe winnaar bij Open Falkie in Dongen

Zondag 4 juli vond voor de 13e keer Open Falkie plaats in Café De Valk. Er werd gespeeld om het single gemengd, dames en koppelkampioenschap. De opkomst was weer netjes te noemen, ondanks het warme weer. Veel Nederlandse toppers hadden de weg naar Dongen gevonden, waaronder Jelle Klaasen, Willy van de Wiel, Rico Dera en Toon Greebe.

Verleden jaar ging de titel naar Kim Huijbrechts (single), Brigitte Smets (dames) en Kim en Jason Huijbrechts (koppels). Geen van bovenstaande darters was aanwezig. Beide toernooien werden verspeeld volgens het k.o. systeem. De toernooien hadden daarnaast een winnaars- en verliezersronde.

Er werd gestart met de koppelwedstrijden. Door halve finale winst op Rico Dera en Toon Greebe werden Jan van der Rassel en Roy Gokoel finalisten. In de andere halve finale wonnen Walter de Kort en Jelle Klaasen van Ahmad Ahmaddy en Christiaan van Overdijk.

De routiniers Jan en Roy wonnen met ruime 5-1 cijfers de finale en daarmee het kampioenschap. Michael van Oosterhout en Hendri van Es wonnen met 4-3 de finale van de verliezersronde tegen Willy van de Wiel en Dennis Hendrickx. De hoogste uitworp werd behaald door Dennis Hendrickx met 145, Jan van der Rassel had een 120 uitworp.

Hierna gingen de singles van start. Willy van de Wiel vond zijn Waterloo voor plaatsing bij de beste 8 tegen Roy Gokoel en Jan van der Rassel klopte Jelle Klaasen in de kwartfinale. Toon Greebe werd finalist door winst op Christiaan van Overdijk, Francois Gruteke, Roy Gokoel en Michael van Oosterhout. Rico Dera versloeg achtereenvolgens Jurgen Evers, Bram de Jong, Jimmy van Schie en Jan van der Rassel en mocht de strijd aan gaan met Toon in de finale. In een goede finale wist Toon met 6-4 te winnen en pakte de titel.

De jarige (proficiat) Christiaan van Overdijk won met 4-1 in de finale van de verliezersronde tegen Hendri van Berkel. De prijs voor de hoogste uitworp ging naar Jelle Klaasen met een perfecte 170 finish, Francois Gruteke had een 156 uitworp, en Hendri van Berkel gooide 122 uit. Bij de dames ging de finale tussen Nicole Schoormans en Regina Diependaal. Nicole won de finale met 4-2 en werd winnares van het damestoernooi.

In totaal werd er 63 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een consumptie. Jan van der Rassel was grootafnemer met 12 stuks, waaronder ook nog de 19.400e 180 in de valk, wat Jan als extra ook nog € 22,50 opleverde. Toon Greebe scoorde er 10, Willy van de Wiel had er 8. Jelle Klaasen, Ahmad Ahmaddy en Rico Dera gelukte dat 5 keer. Mark Bakx had er 4 en 3 keer 180 was er voor Christiaan van Overdijk en Roy Gokoel. Michael van Oosterhout en Hendri van Berkel waren 2 keer succesvol. Tot slot 1 keer 180 was er voor Jimmy van Schie, Walter de Kort, Francois Gruteke en Dennis Hendrickx

De uitslagen:

Winnaars single:
1. Toon Greebe
2. Rico Dera
3/4. Jan van der Rassel
3/4. Michael van Oosterhout
5/8. Jimmy van Schie
5/8. Walter de Kort
5/8. Roy Gokoel
5/8. Jelle Klaasen

Winnaars koppels:
1. Jan van der Rassel – Roy Gokoel
2. Jelle Klaasen – Walter de Kort
3. Rico Dera – Toon Greebe
3/4. Christiaan van Overdijk –Ahmad Ahmaddy
5/8. Jurgen Evers – Ernest van der Kaay
5/8. Arnold Heirman – Marcel Manders
5/8. Jimmy van Schie - Danny Schellekens
5/8. Mark Bakx – Tim Hoevenaars

Winnaars dames:
1. Nicole Schoormans
2. Regina Diependaal
3/4. Priscilla van Rooij
3/4. Astrid Cleijsen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws