Home Nederland Hoofdnieuws Toon Greebe wint Marktzicht Open (update)

Toon Greebe wint Marktzicht Open (update)

marktzichtopen

Op 14 augustus werd in Nunspeet het Marktzicht Open 2010 door dartvereniging Marktzicht georganiseerd. Voor de organisatie een grote uitdaging gezien het feit dat dit voor hen de eerste keer was om zo’n groot toernooi te organiseren. Vele bekende subtoppers en nog enkele buitenlandse darters, waaronder Tony West, hadden zich ingeschreven voor het toernooi. Helaas waren er ook enkele afzeggingen op het laatste moment maar goed dat mocht de pret niet drukken en het toernooi ging van start met in totaal 128 deelnemers. Gezien de kwaliteit van het deelnemersveld kon het een dag vol spanning en sensatie worden. En dat werd het dan ook.

Na eerst de poulerondes te hebben doorlopen, werden de knock out rondes gespeeld. Hierna werden de halve finales bereikt. De 1ste halve finale werd gespeeld tussen Toon Greebe tegen Gino Vos. Deze werd door Toon gewonnen met 5-3. De 2de halve finale werd gespeeld tussen Frans Harmsen en Tony West. Deze werd gewonnen door Frans met 5-4. In de finale tussen Toon Greebe en Frans Harmsen wist Toon Greebe de overwinning naar zich toe te trekken met 6-2 en schreef zo het Marktzicht Open 2010 op zijn naam. De hoogste finish van het toernooi werd gedeeld door drie darters, namelijk Stefan Cop, Salmon Renyaan en Frans Harmsen, die alledrie de hoogste uitgooi van 170 gooide.

De 1ste plaats in de verliezers ronde werd op naam geschreven van Tromp Kramer. Hij wist in de finale te winnen van Gerrit Maarten Vrolijk. Op de 3de plaats eindigde Stefan Cop en op de 4de plaats eindigde Henri Haverkamp.

De organisatie mocht vele hartverwarmende complimenten ontvangen van de deelnemende darters en toeschouwers qua uitstraling, organisatie en professionaliteit. Zij kan dan ook terug kijken op een zeer geslaagd en goed verlopen toernooi. Het Marktzicht Open 2010 is net voorbij maar er wordt nu al uitgekeken naar het toernooi van 2011.

Speciale dank vanuit de organisatie gaat uit naar de volgende bedrijven die het mede mogelijk hebben gemaakt dit toernooi tot een succes te laten worden: Café Marktzicht, Heineken, Mikado, Prosonshop, Prominent, H. van de Bunte, Schiffmacher Dakkapellen, JHM, Dooiewaard Dakkapellen, Klomp Timmerwerken, van Asselt & Keizer, Noordam Dakkapellen, MAXIpromo, Middelkoop Bestratingen, Knulst Elektromontage,  Beelen Bestratingen, S.J. Middelkoop Voegersbedrijf, D&M Bouw, Vos Metselwerken, Klussenbedrijf Hilbert van den Berg, Autodemontage Henk van Olst en het Tapijthuis Harderwijk.

Op www.dvmarktzicht.nl vindt je alle foto’s van het toernooi.

UITSLAGEN WINNAARSRONDE
1. Toon Greebe
2. Frans Harmsen
3. Tony West
4. Gino Vos
5. Salmon Renyaan
6. Ron Wisniewski
7. Christiaan Kist
8. Arjan Schuit
9. Joop Wallenburg
10. Okke Weerstand
11. Jake Jones
12. Vincent Kamphuis
13. Richard van Schie
14. Patrick Pater
15. Jeffrey Bekema
16. Ronny Zomerdijk

UITSLAGEN VERLIEZERSRONDE
1. Tromp Kramer
2. Gerrit Maarten Vrolijk
3. Stefan Cop
4. Henri Haverkamp
5. Pjotr Hilberink
6. Wijnand Flier
7. Jaap Draaijer
8. Michael Scholtenaar

HOOGSTE FINISH VAN 170
Stefan Cop
Salmon Renyaan
Frans Harmsen