Top 5 Dart Spelers in de Wereld Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Top 5 Dart Spelers in de Wereld

Top 5 Dart Spelers in de Wereld

Hun talenten, technieken en prestaties zijn een paar dingen die je kunt leren van top persoonlijkheden.

Zoals vele sporten heeft ook darts veel goed getrainde spelers, en hier zijn de vijf topspelers in de wereld.

James Wade

James Wade, geboren in april 1983, is een Engelse professionele dartspeler die het best bekend staat als de jongste winnaar ooit van een grote Professional Darts Corporation (PDC) titel.

Wade won de World March Play titel in 2007 toen hij 24 jaar oud was.

Wade wordt ook erkend als de eerste speler die in drie toernooien als winnaar uit de bus kwam na negen-dart finishes binnen één kalender. Hij volbracht deze indrukwekkende prestatie in 2006.

In 2020 won James Wade opnieuw de Grand Prix-titel. Hij speelt nog steeds in de PDC, waar hij acht grote toernooien heeft gewonnen.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is een gevierde Nederlandse professionele dartspeler die tussen 2014 en 2021 de titel van de nummer één dartspeler in handen had. Vanaf 2021 was Michael, toen 32 jaar oud, de jongste persoonlijkheid in de top 10 grootste darters ooit.

Zijn reis naar het sterrendom begon in 2002 toen hij slechts 13 jaar oud was. Kort na zijn debuut won Van Gerwen via een nine-dart finish tijdens een televisietoernooi.

Hij won ook een World Masters toernooi binnen vier jaar na zijn start in de sport. Hij is nog steeds wereldrecordhouder voor deze indrukwekkende prestaties.

Sindsdien heeft van Gerwen indrukwekkende prestaties laten zien in het darten en steeg hij naar de top van de wereldranglijst.

Van Gerwen speelt nog steeds bij de PDC.

Eric Bristow

Eric Bristow is een helaas te vroeg overleden dartsspeler uit Engeland die het best herinnerd wordt door zijn drie nummer één wereldranglijsten.

Bristow was de leidende speler van 1980 tot 1981, 1983-85, en in 1990. Hij won zowel de World Masters als de World Championship titels vijf keer. Zijn indrukwekkende prestaties brachten zijn fans ertoe hem de bijnaam "The Crafty Cockney" te geven.

Na zijn pensionering werd Bristow in 1989 onderscheiden met een MBE als erkenning voor zijn belangrijke bijdrage aan het dartsspel.

Sinds hij in 2007 stopte met professioneel sporten, speelde Bristow in een paar reality shows en was hij commentator bij Sky Sports.

Raymond van Barmeveld

Raymond van Barneveld heeft één keer het PDC wereldkampioenschap gewonnen en vier keer het BDO wereldkampioenschap.

Hij is ook twee keer kampioen van de UK Opens en was houder van het Las Vegas Desert Classic kampioenschap. De andere dartskampioenschappen die hij heeft gewonnen zijn onder andere het Premier League Darts kampioenschap, de World Dart Trophy, en de World Masters titels.

Barneveld, wiens fans hem graag "Barney" noemen, begon met darten in zijn vaderland Nederland voordat hij overstapte naar de British Darts Organization (BDO) en de PDC.

Barneveld blijft een gevierd persoon in Nederland, waar hij bijdraagt aan de populariteit van het spel. Hij is ook erg populair onder gokkers, omdat hij voorkomt in een van de meest populaire darts-thema slots World Darts Championship die gespeeld kan worden in de beste online casino's in België.

Hij speelt momenteel voor de PDC na twee decennia in de BDO te hebben doorgebracht, waar hij ook vier wereldkampioenschappen won.

Phil Taylor

Phil of The Power, zoals zijn fans hem graag noemen, is een Engelse professionele darts speler met tal van wereldkampioenschappen onder zijn riem.

Philip Douglas Taylor domineerde de dartswereld gedurende bijna twee decennia, waarin hij 83 grote internationale titels en 16 wereldkampioenschappen won.

Van 1995 tot 2002 won Phil acht keer op rij het wereldkampioenschap. Deze overwinningen komen bovenop de 14 opeenvolgende overwinningen die hij behaalde tussen 1994 en 2007.

Het jaar 2010 was een van zijn meest volbrachte jaren toen hij de eerste werd die twee keer een negen-darter finishte tijdens de Premier League Darts Finals. In datzelfde jaar werd hij ook BBC Sports Personality of the Year.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws