Home Nederland Hoofdnieuws Topdarters melden zich aan voor de Nederhemert Darts Trophy

Topdarters melden zich aan voor de Nederhemert Darts Trophy

PDC_EK_2009_dag_2_37

De Nederhemert Darts Trophy, 15 juli, beloofd nu al een toernooi met een topniveau te worden. Zo vinden we nu al op de deelnemerslijst spelers als de winnaar van het Open Vuren namelijk Jan van der Rassel, de huidige nummer 3 van Nederland en speler van het SterkDarts Pro Team Dennis te Kloese en voormalig winnaar in Nederhemert Jelle Klaasen. Maar ook Haagse topdarter Marcel Blik en dé man in vorm Ron Meulenkamp vinden we terug op de deelnemerslijst. 

Eén van de topfavorieten is ook de leider in het SterkDarts klassement Leon de Geus, maar hij zal tegenstand gaan krijgen van spelers als Jermaine Wattimena, Stefan Couwenberg en Dick van Dijk.

De afgelopen 6 jaar vond er in de sporthal in Nederhemert-Noord het Open Nederhemert plaats. Vanaf dit jaar zal het toernooi echter verhuizen naar dartscafé L&L. Ook is er gekozen voor een andere benaming: Nederhemert Darts Trophy. Op 15 juli is er op dit nieuwe dartsevent plaats voor 64 spelers, welke zullen gaan strijden om € 1.500,- met een eerste plaats van € 600,-.

Aangezien er maar plaats is voor 64 darters, zal de inschrijving mogelijk zijn op basis van de SterkDarts Ranking.

Inschrijven is allereerst mogelijk voor de spelers op de SterkDarts Ranking voor de plaatsen 1 t/m 64,
Als het maximum van 64 deelnemers dan nog niet behaald is mogen de spelers t/m plaats 128 zich ook inschrijven.
Als het maximum van 64 deelnemers dan nog niet behaald is hebben de overige spelers recht zich in te schrijven.

Plaatsen 1 t/m 64 kunnen zich in schrijven t/m 17 juni 2012
Plaatsen 1 t/m 128 kunnen zich inschrijven t/m 1 juli 2012
De overige lege plaatsen mag een ieder zich op inschrijven t/m 7 juli 2012

De wisselbeker in Nederhemert is iets bijzonders. Er zijn namelijk maar twee exemplaren van in de wereld. De ene is handen van Gary Anderson, die de laatste winnaar van de IDL is en de andere is dus de wisselbeker van het Open Nederhemert en staat momenteel op naam van Michael van Gerwen.

Voorheen ging de Nederhemert Darts Trophy door het leven als het Heineken Open Nederhemert. In 2006 vond de eerste editie plaats, waarin Michael v Gerwen in de finale te sterk was voor Jelle Klaasen. Een jaar later verloor Klaasen de finale van de altijd gezellige Leon de Geus. In 2008 was het Gino Vos die Toon Greebe versloeg en in 2009 was het dan eindelijk Klaasen die de finale won tegen de winnaar van het jaar er voor Gino Vos. In 2010 ging de finale tussen Michael van Gerwen en Fabian Roosenbrand. Van Gerwen won hier zijn 2e Open Nederhemert. Het afgelopen jaar was het wederom Van Gerwen die de winst binnen sleepte door in de finale Klaasen te verslaan.

De organisatie zal in handen zijn van SterkDarts en via hun site is inschrijven ook mogelijk www.sterkdarts.nl. Er is plaats voor 64 darters dus schrijf je snel in zodra u hier gemachtigd voor bent.
.