Home Nederland Hoofdnieuws Tweede speeldag OSR 38 dagzege Danny van Trijp, Damian Mol runner-up

Tweede speeldag OSR 38 dagzege Danny van Trijp, Damian Mol runner-up

Deze week mocht de organisatie van de 38e editie van de Oranjebar Super Ranking maar liefst 42 deelnemers aan de tweede kwalificatiedag begroeten. Uit alle hoeken en gaten komen ze tevoorschijn, het geografische gebied liep deze dinsdag van het Noord Hollandse Heemskerk tot het West Brabantse Sint Willebrord tot aan het Limburgse Brunssum. Steeds meer zichzelf respecterende dartspelers weten de weg naar Mariahout te vinden. 

Onder leiding van Dennis van der Steen (SteenDarts) werd prima op tijd gestart met de groepfase waarin 10 poules via een b.o.3 format wie er naar de K.O.-wedstrijden in het hoofdtoernooi zouden gaan en wie er genoegen moesten nemen met het spelen voor de troostprijs.

Vanzelfsprekend was het evenement voor de thuisblijvers volledig te volgen via: https://tv.dartconnect.com/eventmenu/oranjebarsuper38e01.

Van de 22 spelers die doorgingen naar de winnaarsronde bleven Jimmy van Schie, Danny van Trijp, Joey Greijn, Wessel Driessen, Damian Mol, Jermaine Wattimena, Maikel Verberk en Moreno Blom bij de laatste acht waarna onderstaande halve finales en finale voortvloeiden;

Halve finales:
Danny van Trijp vs. Moreno Blom 4-2
Jermaine Wattimena vs. Damian Mol 0-4

Finale:
Danny van Trijp vs. Damian Mol 5-3

In de verliezersronde gingen 20 dartspelers van start om er nog een goed resultaat uit te halen deze avond en wellicht ook nog wat prijzengeld. De laatste acht in de strijd om de troostprijs waren; Kyana Frauenfelder, Kestutis Bulota, Ruud Kuijten, Dave Derbyshire, Lincy Gloudemans, Oswin Streden, Mark Mulder en Wess van den Brand. De aansluitend gespeelde halve finales en finale in de verliezersronde zagen er vervolgens zo uit;

Halve finales:
Oswin Streden vs. Kyana Frauenfelder 3-1
Ruud Kuijten vs. Mark Mulder 3-1

Finale:
Oswin Streden vs. Ruud Kuijten 2-3

Uitslag OSR#38 kwalificatiedag 02; 1. Danny van Trijp 2. Damian Mol 3. Moreno Blom en Jermaine Wattimena.

In totaal werden er twaalf 100+ finishes en 41 maximale scores van 180 genoteerd. De Mysterie Box bleef gesloten daar de winnende 136 finish in tegenstelling tot afgelopen week niet werd uitgegooid.

Hoge Finishes (100+)

102 door     Moreno Blom

106 door     Jimmy van Schie

108 door     Oswin Streden

116 door     Maikel Verberk 

120 door     Maikel Verberk, Ruud Kuijten en Jeffrey Kruit

132 door     Damian Mol

134 door     Damian Mol

139 door     Mark Mulder

140 door     Oswin Streden

144 door     Jermaine Wattimena

Maximale scores

1x door    Jermaine Wattimena, Gian van Veen, Anca Zijlstra, Santino Broer, Tim Pennings, Dennis van der Steen, Ruud Kuijten, Oswin Streden, Lincy Gloudemans, Roel Geelen en Erik van Engeland

2x door     Jimmy van Schie, Joey Greijn, Maikel Verberk, Wesley van Trijp, Levy Frauenfelder en Mark Mulder

3x door     Moreno Blom

4x door     Damian Mol

10x door     Danny van Trijp

De derde kwalificatie dag van de 38e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 13 september 2022. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 20:15 uur. Aanvang van het toernooi is 20:30 uur.