Home Nederland Hoofdnieuws Uitslagen en verslagen van afgelopen speelweek SuperLeague

Uitslagen en verslagen van afgelopen speelweek SuperLeague

Afgelopen zaterdag stond er weer een volledige speelronde op het programma voor de SuperLeague (SLN). Ook deze week waren de wedstrijden in de SuperLeagaue weer van hoog niveau. Dit weekend werd er voor één van de eerste keren dit seizoen geen 170-finish in de reguliere SuperLeague gegooid. Dit werd echter gecompenseerd in de SuperLeague Play-offs, want daar wist Albert Stavast de Big Fish wel te gooien. Jeffrey Sparidaans wist met tien 180-ers dit weekend de meeste maximale scores te gooien op de voet gevolgd door Jarno Bottenberg en Wilco Vermeulen.

Hoofdklasse
Café De Dissel had nog een kleine kans op de landstitel, maar een 3-7 nederlaag tegen directe concurrent Oranjebar betekend een einde aan deze illusie. De strijd om de titel gaat nu alleen nog tussen Bosgenoegen en Oranje Bar, want net als Ermeloërs wist Bosgenoegen wel te winnen. Zij waren met 9-1 te sterk voor Fanatics Weert. Team Winsum Sneek won eenvoudig met 1-9 van deDartshop in Eindhoven en staat nu samen met De Dissel op de derde plaats. Café Sante Leiden boekte een hele belangrijke 6-4 zege op Twenty Six Urk en heeft de veilige 8e plaats nu weer in zicht. ‘t Vrijthof Allstars en DKE RW Repair speelden gelijk en lijken beide veilig.

Overgansklasse A
Een grote verrassing in de Overgangsklasse A, waar koploper Nitro Darts Centre Groningen met 0-4 voorkwam tegen SLT de Planeet, maar uiteindelijk de laatste solo moest winnen om op het nippertje een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat lukte de Groningers nog wel maar ze delen nu weer de eerste plaats met Legend Reen Sneek, dat zelf met 4-6 won bij Vostars United. Onderin speelde De Moriaan zich veilig door een 3-7 zege bij Makkers van Wilma. De Schout/Kluin Schilderwerken pakte een punt tegen Toornsmit, maar schiet eigenlijk niets op met dit gelijkspel in de strijd om handhaving. Tot slot verloor Holthuis met 7-3 bij Café Kremer en komt degradatie nu wel dichtbij voor Holthuis.

Overgansklasse B
Vrijbuiter Superleague had een topdag en won met 8-2 van Dartcafé Nouveau. Achtervolger Dart Team Venlo boekte een simpele 9-1 zege op SL Het Geveltje en zit nog op het vinken touw. De Stam Winterswijk boekte een reglementaire overwinning op Xtreme sport Tilburg. Onderin liep De Burgemeester tegen een dure 4-6 nederlaag aan, Dart Team Klumpke nam de punten mee naar Limburg. Parketvloermeester hield De Reünie in bedwang, ook hier werd het 6-4. De Burgemeester reist voor de volgende wedstrijd af naar De Reünie, de winnaar is dan dicht bij lijfsbehoud.

Overgansklasse C
Agnes en Schier Barendrecht won met 8-2 van PrimaDarts en de titel kan ze alleen in theorie nog ontgaan. DZJ Hippo won ruim van ZDF Sport Pub Goes: 8-2 en klimt naar de 2e plaats. 8-eraf Amsterdam won thuis van DV Double Bull Spakenburg, ook hier werd het 8-2 en de Spakenburgers zagen met lede ogen hoe De Ganzerik met 6-4 won van Oranjestad United. Degradatie komt daardoor voor de Spakenburgers wel heel dichtbij.

Tekst Marko & NDB