Uitslagen en verslagen van eerste speelweek SuperLeague 2022 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Uitslagen en verslagen van eerste speelweek SuperLeague 2022

Uitslagen en verslagen van eerste speelweek SuperLeague 2022

Afgelopen zaterdag konden de SuperLeagueteams eindelijk weer aan de oche verschijnen, na de coronabreak. Hieronder een korte terugblik.

Tot nu toe is er in elke speelronde minimaal 1 keer een 170-finish gegooid. Afgelopen zaterdag wist Donny Trouwborst met zijn 170-finish deze reeks voort te zetten. Maar ook de 180-ers vloeiden weer rijkelijk. Zo wist Jan Huiskes maar liefst 10 maal de maximale score te noteren, maar ook Martijn Dragt (8x) en Frans Harmsen (7x) waren op dreef.

De spanning in de Hoofdklasse stijgt, koploper Bosgenoegen verloor thuis met 4-6 van ‘t Vrijthof Allstars en ziet Café De Dissel langszij komen. Zij wonnen op Urk met 6-4 van Twenty Six en nemen op puntensaldo de 1e plaats over van Bosgenoegen. Oranjebar 1 deed goede zaken, met een 7-3 zege thuiszege op DKW RW Repair pakken zij alleen de derde plaats in handen en houden ze zelfs de twee koplopers in het vizier. Fanatics Weert maakte de lange reis naar Winsum en werd met een 9-1 nederlaag naar huis gestuurd. Café Sante Leiden pakte met hun tweede zege van het seizoen belangrijke punten in de strijd tegen degradatie, ze versloegen deDartshop met 6-4.

In de Overgangsklasse A speelt koploper Legend Reen Sneek op 12 februari pas tegen De Schout/Kluin Schilderwerken. Nitro Darts Centre Groningen wist optimaal te profiteren en pakt voorlopig de koppositie over dankzij hun 6-4 zege op Toornsmit. Vostars United had ook gedeeld eerste kunnen staan, maar ze speelden gelijk tegen De Moriaan. Een uitslag waar de mannen uit Enschede toch tevreden mee kunnen zijn, want De Moriaan vloog uit de startblokken en naam een 4-1 en 5-2 voorsprong.
De Makkers van Wilma pakten drie punten bij Café Kremer, het werd 8-2 voor de gasten waarmee ze nu samen met Kremer in de middenmoot staan met 12 punten. Tot slot was er feest bij SLT de Planeet, ze pakten de eerste punten van dit seizoen met een 2-8 zege op bezoek bij Holthuis. Hierdoor ligt de strijd tegen degradatie weer volledig open.

In de Overgangsklasse B maakte koploper Vrijbuiter Superleague geen fout tegen De Reunie – Adroparket. Met een 8-2 zege komen de mannen uit Apeldoorn alleen aan kop, omdat Dartcafé Nouveau thuis tegen een 3-7 nederlaag aanliep. Xtreme Sport Tilburg was een maatje te groot en sluit aan bij de koplopers. Dart Team Venlo klom naar de tweede plaats, zij wonnen met 4-6 van Dart Team Klumpke. Omdat De Stam Winterswijk met 8-2 won bij Het Geveltje en Parketvloermeesters met 7-3 won van De Burgemeester, is er een duidelijke top zes in de Overgangsklasse B en lijkt het dat de strijd tegen degradatie tussen de andere vier teams zal gaan.

Koploper Agnes en Schier Barendrecht boekte een klinkende 10-0 zege op bezoek bij De Ganzerik. Maar Superleague Rotterdam blijft de koploper op de voet volgen dankzij een 7-3 overwinning bij ZDF Sport Pub Goes. Nummer drie DZJ Hippo Hilversum wist hun uitwedstrijd ook te winnen, op bezoek bij Oranjestad United in Breda werd het 4-6.
8-eraf Amsterdam haakt voorlopig af in de titelrace na een 6-4 nederlaag tegen PrimaDarts en onderin pakte Sonny’s Darts/Agnes & Schier drie hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Zij wonnen met 3-7 van op bezoek bij Double Bull Spakenburg.

Tekst: Marko Bok en NDB

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws