Uitslagen en verslagen van speelweek 11 van de SuperLeague Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Uitslagen en verslagen van speelweek 11 van de SuperLeague

Uitslagen en verslagen van speelweek 11 van de SuperLeague

Afgelopen zaterdag stond speelweek 11 alweer op het programma voor de SuperLeague teams. Hieronder een korte terugblik.

Alweer voor de 11e speelweek op rij werd de Big Fish gegooid. Afgelopen zaterdag waren het zelfs drie spelers die de 170-finish wisten te gooien, te weten Wouter Rietveld, Martijn Soentjens en Patrick van de Boogaard. Dave Proosten wist met 11 maximale scores, de meeste 180-ers te gooien deze speelronde.

Op de algemene SLN pagina zijn alle uitslagen en standen te vinden. Als je op een uitslag klikt kun je ook alle details (uitslagen van de wedstrijden in legs en alle 180-ers en hoge finishes) zien. Speelweek 12 staat 19 maart op de planning, dan komen ook de LaCo teams weer in actie.

Hoofdklasse:
Café De Dissel had een prima zaterdag en wist de koppositie te veroveren. Zelf wonnen de mannen uit Staphorst met 10-0 van DeDartshop, terwijl concurrent Bosgenoegen thuis met 4-6 onderuit ging tegen Team Winsum Sneek. Oranjebar sluit aan in de race om de titel, na een spannende 6-4 zege op ‘t Vrijthof Allstars, staan zij maar 3 punten achter op de koplopers. Café Santa Leiden deed hele goede zaken in strijd om handhaving door in Weert de Fanatics te verslaan , het werd 4-6. Ten slotte won DKE RW Repair van Twenty Six Urk, ook hier werd het 6-4.

Overgangsklasse A:
Vostars United haakt voorlopig af in de strijd om promotie. De mannen uit Enschede gingen thuis met 3-7 onderuit tegen Café Kremer. Nitro Darts Centre Groningen won ruim van De Schout/Kluin schilderwerken, ze wonnen in eigen huis met 9-1. Koploper Legend Reen Sneek wist ook in hun 9de wedstrijd ongeslagen te blijven. Ditmaal versloegen de mannen uit Sneek, De Moriaan met 8-2. Toornsmit zette een hele grote stap naar handhaving. In een rechtstreeks duel met concurrent Holthuis boekten ze een belangrijke 6-4 thuiszege. SLT De Planeet kwam na twee zeges op rij ditmaal te kort en verloor met 3-7 van de Makkers van Wilma.

Overgangsklasse B:
Koploper Vrijbuiter Superleague speelde deze zaterdag niet, omdat de tegenstander i.v.m. corona te weinig spelers had. Voor nummer 2 Xtreme Sport Tilburg was het een prima weekend. Zelf wonnen de manen uit Tilburg thuis met 7-3 van De Reünie – Adroparket, terwijl alle vier de teams achter hun niet wisten te winnen. Zowel de wedstrijd Dart Team Venlo - Parketvloermeesters als de wedstrijd Dartcafé Nouveau – De Stam Winterswijk, eindigde in een gelijkspel. De laatste wedstrijd was een echte degradatiekraker. Dart Team Klumpke won deze wedstrijd met 8-2 en pakte zo drie hele belangrijke punten op bezoek bij SL het Geveltje.

Overgangsklasse C:
Koploper Agnes en Schier Barendrecht won de lastige uitwedstrijd tegen nummer drie DZJ Hippo Hilversum met 3-7. Achtervolger Superleague Rotterdam sleepte op de valreep nog een 5-5 gelijkspel uit het vuur tegen Oranjestad United. ZDF Sport Pub Goes klom naar de vierde plaats dankzij hun 6-4 overwinning op Sonny’s Darts / Agnes & Schier. De laatste wedstrijd is de SuperLeague won 8-eraf Amsterdam met 7-3 van De Ganzerik. De wedstrijd tussen DV Double Bull Spakenburg en Prima Darts, wordt binnenkort ingehaald.

Tekst NDB & Marko Bok

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws