Home België nieuws Unieke internationale samenwerking tussen toernooi organisaties

Unieke internationale samenwerking tussen toernooi organisaties

2018-08-26 Hemeco Open 2018 Ryan de Vreede

Afgelopen weekend werd er een uniek samenwerking akkoord bereikt tussen diversen organisatoren van darttoernooien. Nooit eerder werd er zo’n akkoord bereikt tussen verschillende organisatoren. Meestal gaat ieder voor eigen succes en winst, maar hier kiezen ze voor het de slogan: samen sterker.

Vanuit deze samenwerking wordt er een eigen ranking bijgehouden met op het einde een heus eindtoernooi met een prijzenpot van maar liefst € 5000,–

Het gaat hier om maximaal 8 toernooien in Nederland en België, waarbij op ieder toernooi naargelang het aantal deelnemers ranking punten zijn te verdienen die meetellen voor het eindtoernooi.

Ook zullen er op elk toernooi aanwezigheidspunten te verdienen zijn. Op het eindtoernooi zullen de eerste 64 strijden om de titel. Op elk toernooi zullen we spelen op dezelfde dartbanen en de wedstrijdleiding is ook steeds dezelfde, zodat we kwaliteit kunnen garanderen.

Deelnemende toernooien en organisatoren zijn: Kentering Open, Hemeco Open, D’N Beer Open, Dartsfestival Sevenum, Texel Darts Trophy, en een compleet nieuw toernooi in België: Ghent Open Darts.

We starten de tour met het Hemeco Open op 24 en 25 sept, gevolgd door Ghent Open Darts in het weekend van 11 -12-13 november en een week later het Dartsfestival in Sevenum om dit jaar af te sluiten met D’N Beer open in December.

Er zal nog 1 nieuw toernooi aan de ranking worden toegevoegd, maar daar later meer nieuws over.

Elk toernooi heeft natuurlijk nog steeds zijn eigen prijzenpot, buiten het eindtoernooi waar er maar liefst€ 5000,- te verdelen valt.

Wij als organisatoren hopen u dan ook te mogen begroeten op elk van deze toernooien.

Namens de organisatie,
Gerry Walters