Home Nederland Hoofdnieuws Update Open Nederhemert: Jelle Klaasen ook aanwezig naast andere toppers

Update Open Nederhemert: Jelle Klaasen ook aanwezig naast andere toppers

Gerwen_Michael_PDCnulzon1

Vandaag vind alweer het 6e Open Nederhemert plaats. Donderdagavond kregen we als organisatie een telefoontje van niemand minder dan Jelle Klaasen, deze bevestigde dat ook hij in de sporthal in Nederhemert een gooi komt doen naar de titel. “Ik heb mijn doelen voor de toekomst gesteld, zoals het halen van de top 20 bij de PDC, een goede prestatie op het PDC WK, een nieuwe deelname aan de Premier League en natuurlijk het terugwinnen van de titel in Nederhemert”. Het laatste kan dus vandaag al gebeuren. Eerder wist de organisatie al de komst van Jan vd Rassel, Michael van Gerwen en Kim Huybrechts te melden. Toen we Klaasen vroegen wie hij als zijn grootste concurrent in Nederhemert ziet antwoorde hij: “De grootste schrik heb ik voor Leon de Geus, hij weet altijd op het juiste moment iemand onder druk te zetten en ik zie hem dus als mijn grootste tegenstander voor de titel in Nederhemert”, aldus Klaasen.

Tijdens dit singletoernooi zal er een prijzenpot van €1.500,- te verdelen zijn met een eerste plaats van € 600,-. Om 15.00 uur zal er begonnen worden met de koppels, om 19.00 is de aanvang voor de singles.

De wisselbeker in Nederhemert is iets bijzonders. Er zijn namelijk maar twee exemplaren van in de wereld. De ene is handen van Gary Anderson, die de laatste winnaar van de IDL is en de andere is dus de wisselbeker van het Open Nederhemert. 

In 2006 vond de eerste editie plaats, waarin Michael van Gerwen in de finale te sterk was voor Jelle Klaasen. Een jaar later verloor Klaasen de finale van de altijd gezellige Leon de Geus. In 2008 was het Gino Vos die Toon Greebe versloeg en in 2009 was het dan eindelijk Klaasen die de finale won tegen de winnaar van het jaar er voor Gino Vos.

Vorig jaar ging de finale tussen Michael van Gerwen en Fabian Roosenbrand. Van Gerwen won hier zijn 2e Open Nederhemert. Zal het hem dit jaar weer lukken? Of wordt het toch Klaasen of De Geus? Of ben jij degene die hem van de grote trofee af gaat houden?

De organisatie zal in handen zijn van SterkDarts en via hun site is inschrijven ook mogelijk www.sterkdarts.nl

Het aantal voorinschrijvingen staat momenteel op 27. Er is plaats voor 128 darters dus schrijf je snel in! Op de dag zelf inschrijven is uiteraard ook gewoon mogelijk.