Home Nederland Hoofdnieuws Van Tiel, Van der Waals en Roes winnen NDB Open Rivierenland

Van Tiel, Van der Waals en Roes winnen NDB Open Rivierenland

2019-12-1 NDB ranking 3 Open Rivierenland

Zondag staat de NDB Open Rivierenland op het programma. Dit is de derde NDB-ranking van het seizoen 2019/2020 en wordt gespeeld in Sportcentrum Arcus te Wijchen. Dit toernooi is een samenwerking tussen de NDB en Rivierenland Darts Bond. Het verslag van de senioren is hier te vinden

Het rankingseizoen 2019-2020 kent zes toernooien. Dit seizoen vallen er via de aparte rankingtoernooien en de volledige ranking ook tickets te verdienen voor de NDB Masters. Zo plaatsen de finalisten van de junioren en meisjes van alle NDB-rankingtoernooien, dus ook de NDB Open Rivierenland, zich voor dit toernooi. Op de eerste twee NDB-rankings hadden bij de jeugd Luke van der Kwast, Pim van Bijnen, Kevin Lasker, Lerena Rietbergen en Rosanne van der Velde zich al verzekerd van deelname aan de NDB Masters. In Wijchen voegden Aranka van der Waals en Bradly Roes zich in dat rijtje.

Daarnaast zijn er 54 junioren, 22 aspiranten en 13 meisjes van de partij in Sportcentrum Arcus. Dit betekent dat er twee junioren minder aanwezig zijn dan bij de eerste twee NDB-rankings. Daarentegen is er een aspirant meer aanwezig dan bij de eerste twee NDB-rankings. Bij de meisjes is precies het gemiddelde van de eerste twee NDB-rankings gehaald.

Op de eerste twee NDB-rankings stonden Rosanne van der Velde en Lerena Rietbergen tegenover elkaar in de meisjesfinale en velen zullen eenzelfde finale in Sportcentrum Arcus verwacht hebben. In Zutphen trok Lerena aan het langste eind, terwijl Rosanne het Open Midden-Nederland op haar naam schreef. In Wijchen eindigde Rosanne tweede in haar poule, waardoor ze Lerena al in de halve finale trof. Rosanne wist deze wedstrijd overtuigend met 3-0 te winnen en leek dus een flink gat te kunnen gaan slaan met Lerena in de strijd om de koppositie in het rankingklassement. In de finale moest ze echter met 3-2 haar meerdere erkennen in Aranka van der Waals. Rosanne gaat nu weliswaar aan kop in de ranking, maar het verschil is niet zo groot als het had kunnen zijn. Aranka van der Waals mag zich door haar finaleplek op gaan maken voor de NDB Masters.

Bij de aspiranten haalde Tinus van Tiel voor de derde keer dit seizoen de finale. Net zoals op de tweede NDB-ranking was Dylan van Lierop zijn tegenstander in de finale. Ook deze keer was Tinus met 3-2 de sterkste, waardoor Tinus alweer zijn derde NDB-rankingtitel van dit seizoen op zijn naam schreef.

Bradly Roes was in de halve finale verantwoordelijk voor de uitschakeling van Luke van der Kwast, die de eerste twee toernooien van het seizoen op zijn naam had geschreven. Zodoende wist ook Bradly zich te kwalificeren voor de NDB Masters. Eerder in het toernooi stuurde hij Jurjen van der Velde, die de afgelopen twee seizoenen een van de beste spelers op de NDB-ranking was, terug naar Friesland. In de finale nam hij snel het initiatief en kwam mede door een 128-finish op een 3-1 voorsprong tegen Pim van Bijnen, die de afgelopen jaren bij de aspiranten domineerde en bij zijn debuut bij de junioren op de eerste NDB-ranking van dit seizoen direct de finale haalde. De Tilburger Pim vocht zich terug tot 3-3, maar moest uiteindelijk met 4-3 toch de zege laten aan Hagenees Bradly Roes. 

Junioren
Laatste 16
Luke van der Kwast – Owen Roelofs 3-2
Bastiaan den Ouden – Robin Janssen 3-0
Jurjen van der Velde – Ricardo van der Vloed 3-0
Bradly Roes – Jos Roelofse 3-0
Pim van Bijnen – Calvin Nicolai 3-0
Gian van Veen – Sam Groot Roessink 3-0
Kevin Lasker – Justin van der Velden 3-2
Bram van Dijk – Justin Dekker 3-2

Kwartfinale
Luke van der Kwast – Bastiaan den Ouden 3-0
Bradly Roes – Jurjen van der Velde 3-2
Pim van Bijnen – Gian van Veen 3-0
Kevin Lasker – Bram van Dijk 3-2

Halve finale
Bradly Roes – Luke van der Kwast 3-1
Pim van Bijnen – Kevin Lasker 3-1

Finale
Bradly Roes – Pim van Bijnen 4-3

Meisjes
Kwartfinale
Lerena Rietbergen – Amy Geerlof 3-0
Rosanne van der Velde – Kyana Frauenfelder 3-1
Cheyenne Doddema – Lynn Hoekstra 3-0
Aranka van der Waals – Kelly Megens 3-0

Halve finale
Rosanne van der Velde – Lerena Rietbergen 3-0
Aranka van der Waals – Cheyenne Doddema 3-1

Finale
Aranka van der Waals – Rosanne van der Velde 3-2

Aspiranten
Laatste 16
Tinus van Tiel bye
Danio Aalders – Haske Cobussen 3-2
Koen Schreuders – Stijn Verbakel 3-1
Cédric Saes – Bert Neggers 3-0
Dylan van Lierop bye
Massimo Balsamo – Joey van der Leest 3-0
Kaya van den Brink – Mike de Graaf 3-1
Rico van de Ven – Karsten Boelens 3-2

Kwartfinale
Tinus van Tiel – Danio Aalders 3-1
Cédric Saes – Koen Schreuders 3-0
Dylan van Lierop – Massimo Balsamo 3-2
Kaya van den Brink – Rico van de Ven 3-2

Halve finale
Tinus van Tiel – Cédric Saes 3-1
Dylan van Lierop – Kaya van den Brink 3-0

Finale
Tinus van Tiel – Dylan van Lierop 3-2