Home Nederland Hoofdnieuws Van Trijp wint ook 6e Winners Zomerranking 2018, Van Beekum 2e

Van Trijp wint ook 6e Winners Zomerranking 2018, Van Beekum 2e

Vrijdagavond 13 juli was Winners Café te Numansdorp weer het sfeervolle decor van het zesde rankingtoernooi van de 14-weekse Winners Zomerranking 2018. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 32 deelnemers verwelkomen, die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarin de rankingpunten en dagprijzen werden verdeeld.

In de verliezersronde was het wederom Mike de Kruijff die zich alweer voor zijn 5e verliezersrondefinale wist te plaatsen. Na een 3e plaats in de poule voor Marco Meijboom, maar achter Jisse de Boer en Gino Blom slaagde hij erin om Francois van den Dungen (3-0) en Lesley van Schijndel (3-1) naar het schrijfbord te dirigeren, waarna hij zich in een spannende halve finale wist te ontdoen van Jaimy van Bavel (4-3).

Zijn tegenstander in de finale werd deze keer Roy Moerenhout, die eveneens genoegen moest nemen met een 3e plaats boven Mandy Nobel, maar onder Zereso Zeverboom en Wilbert Beijen. In de knock-outfase stond hij vervolgens geen leg af aan Melissa van Puffelen (3-0) en Viggo van der Kuijl (3-0), waarna hij  in een beslissende laatste leg het koelbloedigste was tegen Berry Herks (4-3).

Mike, die zijn 4 vorige verliezersrondefinales winnend wist af te sluiten, had ditmaal een zware kluif aan Roy. Desalniettemin bleef Mike goed in het spoor, maar kon hij niet voorkomen dat Roy tijdig de wedstrijd in het slot wist te gooien. Zodoende was het Roy die met een 5-3 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

 

Kwartfinale:

Roy Moerenhout 3-0 Viggo van der Kuijl

Berry Herks 3-0 Mickey Rakhorst

Nick Buyks 0-3 Jaimy van Bavel

Mike de Kruijff 3-1 Lesley van Schijndel

 

Halve finale:

Roy Moerenhout 4-3 Berry Herks

Jaimy van Bavel 3-4 Mike de Kruijff

 

Finale:

Roy Moerenhout 5-3 Mike de Kruijff

 

 

Waar Mike de Kruijff een vaste klant in de finale van de verliezersronde is, is Danny van Trijp dat in de finale van de winnaarsronde. Een lastige poule met Wesley van Trijp, Berry Herks en Francois van den Dungen werd als winnaar afgesloten, waarna hij in 3 spannende wedstrijden aan de juiste kant van de score wist te eindigen ten kosten van Gino Blom (3-2), Nigel Dikhoff (4-3) en Patrick van den Boogaard (5-3), waardoor hij zich mocht gaan opmaken voor zijn 4e finale op rij.

 

Aan de andere kant van het schema liet Wesley van Beekum zich gelden. Ondanks een 2e plaats in de poulefase achter Dylan van Schijndel, maar voor Viggo van der Kuijl en Marco Buyks leek hij toch de juiste vorm meegenomen te hebben door telkens op de beslissende momenten toe te slaan. Zo werden Eddy Merlijn (3-1), Dennis van Genderen (4-3) en Wesley van Trijp (5-4) aan de zegekar gebonden en was zijn eerste finaleplaats van de zomer een feit.

 

Echter was er in de finale geen eer te behalen voor Wesley. Danny speelde een zeer solide partij en Wesley kwam er niet aan te pas. Zodoende was het Danny die met een klinkende 6-1 overwinning en een gemiddelde van 89,67 zijn vierde eindzege op rij wist te boeken op de 6e Winners Zomerranking 2018 en de rijkst gevulde enveloppe in handen mocht nemen.

 

 

Kwartfinale:

Zereso Zeverboom 3-4 Patrick van den Boogaard

Danny van Trijp 4-3 Nigel Dikhoff

Dennis van Genderen 3-4 Wesley van Beekum

Wesley van Trijp 4-2 Wilbert Beijen

 

Halve finale:

Patrick van den Boogaard 3-5 Danny van Trijp

Wesley van Beekum 5-4 Wesley van Trijp

 

Finale:

Danny van Trijp 6-1 Wesley van Beekum

 

 

Daarnaast had Danny van Trijp met 8 stuks het grootste aandeel in de 39 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijk finish van 170 uit handen kwam van Eddy Merlijn. Beste dame werd Kyra van Genderen met een 9e plaats in de winnaarsronde.

 

Na 6 toernooien zien de klassementen er als volgt uit:

 

Rankingklassement:

Danny van Trijp (86)
Berry Herks (85)
Dylan van Schijndel (77)
 

Damesklassement:

Sylvana Snoeck (52)
Melissa van Puffelen (39)
Julie Koenen (30)
 

180-klassement:

Danny van Trijp (28)
Patrick van den Boogaard (22)
Wesley van Trijp (20)
 

Finish-klassement:

Patrick van den Boogaard (170)
Patrick van den Boogaard (170)
Eddy Merlijn (170)