Home Nederland Hoofdnieuws Vanaf 16 december start de Darts Masters Oost Nederland

Vanaf 16 december start de Darts Masters Oost Nederland

Darts_Masters_Oost_Nederland

Donderdag 16 december aanstaande wordt er in het Sport & Bowling Centre Action te Didam gestart met een voor deze regio unieke darts competitie, de Darts Masters Oost Nederland. De doelstelling van deze competitie is de top darters in deze regio klaar te stomen voor de toekomst. Doormiddel van competitieavonden met spelers van eenzelfde niveau of misschien wel beter moet men zich iedere speelavond opnieuw volledig inzetten. Dus 100% geconcentreerd zijn, en barsten van zelf vertrouwen. De Darts Masters Oost Nederland is zo dus een unieke gelegenheid om aan je technische niveau en mentale gesteldheid te werken. Als bonus wordt op de finaledag gespeeld om een totaal prijzenpot van 2.500 euro waarvan 500 euro voor de beste speler die uit deze competitie naar voren komt.

De opzet Darts Masters Oost Nederland bestaat uit maximaal 48 deelnemers die worden verdeeld over 8 poules van 6 spelers. Per poule wordt er een dubbele Round Robin gespeeld (uit en thuis wedstrijd )per poule zijn dit dan 30 wedstrijden. Per avond worden er 5 wedstrijden gespeeld omgerekend betekent dit dan speelavonden voor de ranking.

In totaal spelen we voor de Darts Masters Oost Nederland 8 avonden . Op de eerste avond een seeding toernooi, direct knock out, om zo 8 groephoofden te krijgen. Dit zijn dan de eerste spelers van een groep, de overigen worden ingeloot. Dan zes speelavonden en op de achtste en laatste avond het eindtoernooi. De vier beste spelers van iedere poule gaan door naar het hoofdtoernooi. De laatste 2 uit iedere groep spelen een B finale. Zo ontstaan er 2 groepen 1 van 32 en 1 van 16 spelers.

Deelnemen kunnen alleen spelers uit Oost Nederland, die of Eredivisie – Eerste divisie, LaCo of Super League spelen en op uitnodiging organisatie. Bij niet voldoende aanmeldingen uit deze regio worden spelers uit de rest van Nederland toegelaten op basis van wie zich het eerst heeft ingeschreven het eerst maalt. Dit tot het aantal van 48 deelnemers bereikt is.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden kijken op www.dartsinaction.nl/dartweb. Hier vind je de spelregels en het inschrijfformulier. Buiten deze competitie start men in SC Action deze maand, 20 november, ook weer met de Road to the Winmau ranking. De ultieme kans voor iedere darter zich te plaatsen voor het top toernooi , the Winmau World Masters in Engeland. Plaatst men zich hiervoor dan krijgt men ook nog een kans een wildcard te verdienen voor deelname aan het toernooi der toernooien, het Lakeside World Professional Darts Championship in Frimley Green. Ook hierover vind je alle informatie op www.dartsinaction.nl/dartweb