Home Nederland Hoofdnieuws Vanaf vrijdag het open Tilburg 2013 “De seeding is bekend”

Vanaf vrijdag het open Tilburg 2013 “De seeding is bekend”

Winnaars_openTilburg

Na het succes van Open Tilburg 2012 (122 heren singels, 49 koppels en 17 dames singels) trapt ook dit jaar de SterkDarts Tour weer af met het Open Tilburg. In samenwerking met café Bet Kolen en de Tilburgse Dart Vereniging wordt een weekend vol topdarts gepresenteerd in Tilburg.
Zoals vorig jaar wordt ook dit jaar het Open Tilburg door veel darters weer gezien als de optimale voorbereiding voor het Dutch Open gezien. Vorig jaar werd het Open Tilburg over 2 dagen gespeeld, dit jaar kent het Open Tilburg maarliefst 3 dagen met een prijzenpot van maarliefst € 2.200,-.
Locatie voor dit evenement is uiteraard de dartslocatie bij uitstek in Tilburg: café Bet Kolen.

Vrijdag 25 januari 2013: Amateurtoernooi
Vanaf 2013 organiseert SterkDarts bij de meeste categorie B weekenden een amateurtoernooi op de vrijdag. De top 100 van de SterkDarts Tour mag aan dit toernooi niet deelnemen waardoor de toppers ontbreken en de kans op de overwinning bij de overige spelers ligt.
Naast een prijzenpot van € 252,- krijgen de beste 8 spelers in de winnaarsronde en de beste 4 in de verliezersronde tevens een gratis inschrijving voor het hoofdtoernooi op de zondag.
Het amateurtoernooi start om 20:00 en inschrijven is mogelijk tot 19:30 of via voorinschrijving op www.sterkdarts.nl

Zaterdag 26 januari 2013: Heren-koppels, Dames-Singels, Dames Koppels
Op de zaterdagvond vindt net zoals vorig jaar het Heren-Koppeltoernooi plaats. Tevens spelen de dames op deze dag zowel een singel als koppeltoernooi. De dames beginnen met een koppeltoernooi, direct na afloop daarvan spelen zij het singeltoernooi.
Vorig jaar waren Freddy de Geus en Stefan Couwenberg de sterkste bij de heren-koppels en won Tilburgse dartster Sharon Roosen het damestoernooi.
Deze avond kent een totale prijzenpot van € 450,-. Inschrijven kan tot 19:30 of voorinschrijving via www.sterkdarts.nl

Zondag 27 januari 2013: Hoofdtoernooi
Op zondag vindt de grand-finale van het Open Tilburg plaats. Om 13:00 gaat het hoofdtoernooi van start met een prijzenpot van € 1.500,- waarvan er voor de winnaar € 500,- klaar ligt. Er is in café Bet Kolen plaats voor maarliefst 160 darters.
Vorig jaar verschenen er 122 darters aan de start en was de titel voor Marcel Blik, die in de finale Sven van Dun versloeg. Benito van de Pas en Wesley Harms strandde beiden in de halve finale.

Inschrijven
Voorinschrijving is mogelijk t/m 23 januari 2013 via www.sterkdarts.nl en is goedkoper dan inschrijving op de speeldagen zelf.
Uiteraard kunt u zich op de speeldagen zelf ook gewoon inschrijven aan de wedstrijdtafel tot een half uur voor aanvang van de toernooien.

Live Updates
Tijdens het toernooi kunt u op de site van SterkDarts live updates vinden.

Seeding
Het Open Tilburg 2013 is onderdeel van de SterkDarts Tour. Het singeltoernooi is een categorie B evenement en kent dus 16 geseedde spelers. Het koppeltoernooi is een categorie E evenement en kent dus 8 geseedde koppels. Het amateurtoernooi is een categorie E toernooi en kent 8 geseedde spelers. De Dames-Singels en Dames-Koppels zijn onderdeel van de nieuwe SterkDarts Ladies Tour en behoren beiden tot categorie C en kennen dus beiden 4 seeds.
De datum voor aanmelding om gebruik te maken van seeding is inmiddels verstreken en de seeding is opgemaakt.

In het hoofdtoernooi is nummer 1 van de SterkDarts Tour Leon de Geus is als eerste geseed, gevold door Marcel Blik en Wilco Vermeulen. Tilburgenaren Jeffrey Sparidaans en Sven van Dun hebben zich ook op tijd aangemeld en zodoende maken zij ook gebruik van de seeding. Bij de heren Koppels is de nr.1 seed voor De Geus / Michels. Bij de dames is Sharon Roosen, de nummer 1 van de Ladies Tour, in zowel de singels als koppels als eerste geseed.

Seeding Hoofdtoernooi
1 Leon de Geus
2 Marcel Blik
3 Wilco Vermeulen
4 Kurt van de Rijck (Be)
5 Hermie van Orsouw
6 Leo Hendriks
7 Kevin Mast
8 Dion den Hartog
9 Dick Koster
10 Jeffrey Sparidaans
11 Freddy de Geus
12 Dennis te Kloese
13 Stefan Couwenberg
14 Sven van Dun
15 Dave George (Uk)
16 Joppe Bakens

Seeding Heren Koppels
1 Leon de Geus / Mareno Michels
2 Kurt van de Rijck (Be) / Marcel Blik
3 René Wiersma / Wilco Vermeulen
4 Roger Hellebrand / Henri van Es
5 Kevin Mast / Nicky van Houtum
6 Dick Koster / Tim van den Hoek
7 Jan Huiskes / Jeffrey Sparidaans
8 Freddy de Geus / Stefan Couwenberg

Seeding Dames Singels
1 Sharon Roosen
2 Jacquline Snijders
3 Annette Wouter
4 Marjolein Noijens

Seeding Dames Koppels
1 Annette Wouters / Sharon Roosen
2 Bianca van Boxtel / Jacqueline Snijders
3 Joyce Schaefers / Marjolein Noijens

Seeding Amateurtoernooi
1 Jeroen Verhoeven
2 Edwin van Goor
3 Erik Bras
4 René Wiersma
5 Joop van Boxtel
6 Ad van Haaren
7 Hennie Moors