Home Nederland Hoofdnieuws Vandaag de 9e officiële speelweek van de SuperLeague

Vandaag de 9e officiële speelweek van de SuperLeague

Landelijke_competitie

In de hoofdklasse speelt koploper Oranje Bar thuis tegen Café de Schot uit Zaandam. Bij winst is Oranje Bar de gehele eerste helft van de competitie ongeslagen gebleven. Voor Kjelvik Darts en L&L Nederhemert staan belangrijke uitwedstrijden op het programma. Kjelvik gaat op bezoek bij Havenzicht en L&L speelt uit tegen Dart Team Venlo. Beiden moeten winnen om Oranje Bar niet uit het oog te verliezen. De laatste wedstrijd gaat tussen DC Ambiance en Café de Oale Jan uit Coevorden. Als Ambiance wint dan komen beide teams gelijk. Winnen de mannen uit Coevorden, dan behouden zij aansluiting met de bovenste plaatsen.

In overgangsklasse A  nemen de nummers 2 en 3 van het klassement het tegen elkaar op: Bosgenoegen 1 vs The Legend Sneek 1. De winnaar behoudt aansluiting bij koploper de Vrijbuiter, dat zelf op bezoek gaat bij The Legend Sneek 2. Het team van wereldkampioen Christian Kist gaat op bezoek in Almelo bij Café Nightlife. Café de Schot 2 ontvangt het Koetshuis Reek en Zalencentrum Mansier reist af naar Obdam voor de uitwedstrijd tegen Nelly’s Café.

In overgangsklasse B staat de clash tussen Samsam Beek en The Switch uit Den Haag op het programma. Samsam liet vorige week zijn eerste punten liggen, maar heeft morgen dus de kans dit weer helemaal goed te maken. The Switch, waar Raymond van Barneveld vorige week een prima debuut kende, is nog ongeslagen en zal het verschil met Samsam naar 5 punten willen brengen. Naast de nummers 1 en 2 spelen ook de nummers 3 en 4 tegen elkaar: ’t Vrijtof Oirschot vs de Fanatics Weert. Wanneer de Fanatics weten te winnen haken ze aan bij Samsam en The Switch. Winnen ze niet, dan lijken ze voorgoed af te haken in de strijd om het kampioenschap. In de onderste regionen gaat United proberen de goede lijn van vorige week door te trekken. De nummer laatst won toen met 7-3 van de Zwaantjes en spelen deze week tegen de nummer 9, ’t Pleintje uit Stampersgat. In Tilburg neemt Real Magic het op tegen Oranje Bar en in Eindhoven spelen de Zwaantjes thuis tegen de Pepersteeg Roelofarendsveen.

Ook in regioklasse A staat er een topper op het programma. Koploper de Vrijbuiter 2 gaat het opnemen tegen nummer 2 Café Prins uit Kollumerzwaag. Beide teams verloren nog niet, maar Café Prins speelde twee keer meer gelijk dan de Vrijbuiter. De nummers 3 en 4 kunnen wellicht profiteren van dit onderling treffen. Café de Nachtwacht gaat op bezoek bij de nummer 5 Café op de Hoek uit Appingedam. Café de Stoof, dat vierde staat, speelt thuis in Zwolle tegen het nog puntloze Hèze Tijgers Apeldoorn. Tenslotte neemt Team Assen het thuis op tegen  Bosgenoegen Ermelo 2.

In regioklasse B gaat koploper DAS Dongen op bezoek bij Café ´t Zuid Schijndel. Medekoploper Oranje Bar 3 speelt tegen Fitland Darts Mill, eveneens een uitwedstrijd. Bojangles uit Goirle gaat op bezoek bij Bruhézè Helmond Brouwhuis.

In regioklasse C een interessant treffen tussen Sonny´s Darts Ridderkerk en koploper de Walrus uit Dordrecht. Het verschil tussen deze nummers 1 en 2 bedraagt 5 punten. Een uitgelezen mogelijkheid voor Sonny´s om het verschil terug te brengen naar 2. Een gemakkelijke opgave zal dat echter niet zijn, want de Walrus gaf dit jaar nog niet één keer meer dan 3 punten per wedstrijd af. Ook de nummer 3 en 4 spelen tegen elkaar: Sportcafé de Mookies delft vs Bar de Belt. Tenslotte spelen de Bulldogs Langedijk thuis tegen Havenzicht 2.

Iedereen een sportief en succesvol weekend toegewenst!

Bron/tekst: www.ndbdarts.nl