Home Nederland Hoofdnieuws Venken wint 3e ZomerRanking Cafe Quincy, Vankan runner-up

Venken wint 3e ZomerRanking Cafe Quincy, Vankan runner-up

Op deze warme zomerdag met tropische temperaturen is de 3e ZomerRanking van Cafe Quincy gegooit. Het 3e toernooi bracht 44 darters naar Café Quincy. Onder deze darters mochten we zoals gewoonlijk weer een aantal nieuwe gezichten en oude bekende verwelkomen.
Door het feit dat we vandaag niet aan de 50 deelnemers komen, wordt ook in de verliezersronde gegooid in een best of 5.

In de winnaarsronde weten KellyDavyd StienenVenken en Jean-marie Hendrikx de finale van de winnaarsronde te behalen. Davyd weet op zijn weg te winnen van Jannick Vankan, Joey Greijn, Michael Dokter, Dimitri Triekels en Kay Smeets. Jean-Marie weet op zijn weg naar de finale van de winnaarsronde te winnen van Alain Piette, Martijn Soentjens, Roy Simons en Svilen Stefanov.
In deze spannende finale met veel 180-scores lukt het Davyd om met 4-3 van Jean-Marie te winnen, en plaats zich hiermee voor de finale aan het einde van de avond.

Jean-Marie mag proberen om zich alsnog te plaatsen voor de grote finale door zich te bewijzen tegen Jannick Vankan die uit de verliezersronde komt. 
Nadat Jannick Vankan door Davyd Venken meten naar de verliezersronde is gestuurd weet hij zich terug te knokken door te winnen van Denice Doorman, Frans Raaymakers, Raoul Verhees , Steve Nuyens, Roy Simons, Chris Stritzel Strehlow, Svilen Stefanov en Randy Michelle Lutgens Dings.

Helaas kan Jean-Marie de zegereeks van Jannick niet stoppen en gaat de winst met 4-3 dan ook naar Jannick.

De finale zal gespeeld worden in een bo9 tussen Davyd Venken en Jannick Vankan.

In de 1e leg is te zien dat Jannick zich wil gaan revancheren na de eerdere verliespartij van de 1e ronde en hij shot met een 116 darter tegen de darts in. De 2e leg gaat ook tegen de darts in en Davyd trekt de stand naar 1-1 met een 16 darter. De 3e behoud Davyd zelf , stand 2-1. Na een spannende 4e leg gaat deze weer tegen de darts in naar Davyd die zicht na 12 pijlen op 48 wegzet, en shot gooit in 2 darts, stand 3-1. Na een verbluffende uitworp van 2x tops weet ook Davyd de 4e leg te pakken, stand 4-1.
Jannick moet alles op alles zetten om een dubbele finale eruit te slepen. Hij pakt dan ook de 6e leg met een 16 darter op dubbel 20 en pakt een puntje erbij. Helaas is daarna toch de pijp leeg bij Jannick en weet Davyd deze finale te winnen met 5-2.

Vanavond zijn er 34 maximale scores van 180 genoteerd, waarvan Davyd en Jannick er samen 17 hebben gegooid. Ook werden er 5 uitworpen boven de 100 genoteerd, waarvan het hoogste 149 is. Deze mocht Leon Reijnders op zijn naam schrijven en ontvangt hiervoor een waardebon van Grieks restaurant Akropolis in Budel-Schoot, waar hij lekker kan gaan eten bij Vangelis Bandras

Bij deze willen we onze sponsoren weer bedanken voor hun bijdrage. En Roy Van de Vorst van Locomotion Diner voor het bakken van de hamburgers , die er volgende week ook weer zal zijn.
Mede dankzij deze sponsoren staat de prijzenpot voor de finaledag na 3 toernooien al op €1177,50.

Volgende week vrijdag 6 juli staat het 4e toernooi op de planning, inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur.

Tot dan!

Tekst: de organisatie