Home Nederland Hoofdnieuws Venken wint 8e ZomerRanking Café Quincy, Hendrikx 2e

Venken wint 8e ZomerRanking Café Quincy, Hendrikx 2e

We zijn alweer aanbeland op het 8e toernooi van de ranking. Met 53 deelnemers mogen we wederom niet klagen met de opkomst. Zeker gezien het feit dat normaal veel Belgen de weg naar Café Quincy weten te vinden en dit weekend het Open België gespeeld zal worden.

In de winnaarsronde is het wederom Davyd Venken die zonder problemen de finale weet te halen. In zijn overwinningen tegen Randy Lutgens, Gino Metsemakers, Frank Poolen, Patrick Opbroek en Nick Hendrix weet hij slechts 1 leg af te geven. Zijn tegenstander in deze finale is Patrick Smullenberghs. Hij wist zich te plaatsen door te winnen van Frans Raaymakers, Joppe Bakens, Rick Rongen, Kenny Rongen en Jannick Vankan. In deze finale weet Patrick nog een leg van Davyd af te snoepen, maar daar blijft het dan ook bij. Davyd is heer en meester op onze toernooien, hij weet zich voor het 8e toernooi op rij te plaatsen voor de finale. Nog nooit eerder wist iemand dat te presteren.

Aan de verliezerskant van het schema komen Oswin Streden en Jean-Marie Hendrikx bovendrijven. Beide heren staan al de hele avond sterk te gooien en mogen het uiteindelijk bij de laatste 4 tegen elkaar opnemen om een podiumplaats te bemachtigen. In een zeer goede partij houden beide heren elkaar in evenwicht tot de laatste leg. In een beslissende 5e leg is het Jean-Marie die het hoofd koel weet te houden en zich bij de laatste 3 van het toernooi weet te voegen.

Bij de laatste 3 strijden Jean-Marie en Patrick Smullenberghs tegen elkaar om de tweede finale plek. Jean-Marie weet in de eerste leg direct een break te forceren en door vervolgens zijn eigen leg te behouden en gat te slaan van 2 legs. In de derde leg begint Patrick met een 180er welke hem goed op weg hielp om de achterstand terug te brengen tot 2-1. Jean-Marie wint wederom zijn eigen leg en behoudt dus ook de break voorsprong. In leg 5 gooit Jean-Marie een 180er, maar hij verzuimt de dubbel te gooien waardoor Patrick de achterstand weer verkleint tot 3-2. In leg 6 weet hij met een 18 darter toch nog de break terug te pakken waardoor er een beslissende 7e leg gespeeld moet worden. In deze leg geven beide heren elkaar geen strobreed toe. Het is Jean-Marie die met zijn 17e pijl de wedstrijd weet te beslissen. Patrick behaalde in deze wedstrijd een gemiddelde van 70,04 maar kwam hiermee net te kort tegen de 75,69 van Jean-Marie.

Samen kwamen ze naar de Quincy, en samen staan ze nu ook in de finale. Jean-Marie en Davyd mogen vanavond uitvechten wie het 8e toernooi op zijn naam zal schrijven. Davyd wint de bull en zet direct de toon door te openen met een 14 darter. In leg 2 staat Davyd ook in no-time op een dubbel, maar door vervolgens 9 pijlen te missen weet Jean-Marie zijn kans te benutten en op 1-1 te komen. In de derde leg gooit Davyd een 180er, waarop Jean-Marie direct antwoord met een 180er. Een mooie leg van beide heren, maar Jean-Marie moet toezien hoe Davyd met een 13 darter zijn eigen leg behoudt. Wederom een 180 score in leg 4 helpt Davyd aan de break en een 3-1 voorsprong. Als hij vervolgens ook zijn eigen leg weet te behouden lijkt de wedstrijd beslist. In leg 6 kan Jean-Marie niet voorkomen dat hij wederom wordt gebroken. Met een 16 darter besluit Davyd de wedstrijd met 5-1 in zijn voordeel. Met zijn 4e toernooizege komt hij wat die cijfers betreft weer op gelijke hoogte met Tony Martinez, die vanavond overigens ontbrak. Beide heren hebben de helft van de toernooien gewonnen. In de finale behaalde Jean-Marie een gemiddelde van 72,06 maar hiermee kwam hij beduidend te kort tegen de 84,74 van Davyd.

Er zijn vanavond 59 maximale scores gegooid, waarvan Davyd met 9 stuks de meeste op zijn rekening nam. Jean-Marie gooide er 7 en Oswin volgde met 6 stuks. De hoogste finish van de avond ging voor de tweede week op rij naar Kay Smeets. Daar waar hij vorige week nog 170 wist uit te gooien, had hij vandaag genoeg met een 164 finish. Hiermee bleef hij de 161 finishes van Gino Franssen en Oswin Streden nipt voor.

De prijzenpot is na vanavond gestegen naar €2.580,-. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Café Quincy, Darts- & Biljartcenter de Snoek en Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen.

Volgende week vrijdag staat het 9e toernooi op de planning. Inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur, tot dan!
De ranking vind je via deze link.