Verslag, uitslagen en eindstanden van laatste speelweek LaCo Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Verslag, uitslagen en eindstanden van laatste speelweek LaCo

Verslag, uitslagen en eindstanden van laatste speelweek LaCo

Afgelopen zaterdag werden de playofftickets verdeeld tijdens de laatste speelronde van de LaCo. De nummers één en twee van iedere poule plaatsten zich voor de playoffs net als de twee beste nummers drie. Bij de jeugd werd de kampioen bekend.

Heren A
De DBA was al zeker van de playoffs, maar de DSWN en de DBBR hadden nog punten nodig. DSWN klopte op knappe wijze de DBA met 10-7, maar omdat de DBBR met maarliefst 14-3 won van de PDB werden zij tweede en plaatste zich direct voor de playoffs. DSWN, dat in de heren A poule de meeste wedstrijden wist te winnen, maar op wedstrijdpunten derde werd, plaatste zich wel voor de playoffs als beste derde. De laatste wedstrijd in deze poule was voor de statistieken en werd met 11-6 gewonnen door de DVK ten koste van de VDO. Patrick Geraerts van de VDO wist nog wel een 170-finish te gooien!

Heren B
In de heren B poule een spannende wedstrijd tussen de nummers één en twee: FDB vs BDC. Het werd uiteindelijk 9-8 voor de FDB. Beide teams plaatsen zich voor de playoffs en ook nummer drie SDC reist op 8 juni af naar Nijkerk. De SDC verloor weliswaar met 9-8 van de DBMN, maar dat was precies genoeg om zich te plaatsen voor de playoffs. Tenslotte won de DVO haar laatste wedstrijd met 10-7 van de DVS.

Heren C
De DOGD kende een goede generale voor de playoffs. Met 15-2, de grootste uitslag van dit seizoen, werd de RDO verslagen. Ook de DORA plaatste zich, ondanks een 9-8 nederlaag tegen de DONHN, voor de playoffs. De DONHN won de meeste wedstrijden in deze poule, namelijk zes van de acht. Op wedstrijdpunten werden ze echter derde en omdat ze gemiddeld minder punten per wedstrijd hebben gehaald dan de twee andere nummers drie, lopen ze de playoffs net mis. Ontzettende pech voor de DONHN dat slechts één puntje te kort komt.

Voor een uitgebreid artikel inclusief de dames en de jeugd verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws