Verslag van D'art9 DBA LaCo-jeugdteam tegen jeugd van de FDB Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Verslag van D'art9 DBA LaCo-jeugdteam tegen jeugd van de FDB

Verslag van D'art9 DBA LaCo-jeugdteam tegen jeugd van de FDB

Wat van tevoren was aangekondigd als de kampioenswedstrijd, werd inderdaad een wedstrijd op topniveau. Vooral de spelers van de DBA acteerden op de toppen van hun kunnen. De FDB-spelers wisten goed aan te haken maar kwamen uiteindelijk toch elke partij net iets te kort. Knap hoe onze jongens de spanning goed onder controle hadden en in deze beslissende wedstrijd wisten te pieken. Knap ook hoe de FDB-mannen (en supporters) de nederlaag accepteerden en sportief weerstand bleven bieden.

Dan de partijen. Martijn bracht de DBA met een 3-0 overwinning op Remon Wouters meteen op voorsprong. Zelf was Martijn nog niet helemaal tevreden omdat hij vindt dat hij nog beter kan. Het team was zeer tevreden omdat de openingspartij in een beslissende wedstrijd altijd lastig is. Gewoon goed gespeeld Martijn. Daarna de beurt aan Kevin. Hij had een zware kluif aan Gijsbert die scorend Kevin goed kon bijbenen, maar tegen het finishgeweld van Kevin niet was opgewassen. Lekker Kevin als je zo drie legs op rij uitgooit. Vervolgens kwam Danny aan de oche. Onverbiddelijk trok hij deze partij naar zich toe. Ontspannen en degelijk met als extra 2x een 180. Stralend liep hij daarna de baan af. Maarten Dirk pakte ook een 180 mee én de partij tegen één van de toppers van de FDB Jitse van der Wal. Knap was tenslotte de overwinning van Wouter op Jordy de Kruijff. Na een 2-0 achterstand en heel diep graven in zijn moreel, sleepte Wouter een 3-2 overwinning uit het vuur. Lekker hoor, na de singles een 5-0 voorsprong. Maar de DBA-mannen wilden meer.

De koppels lieten eenzelfde beeld zien. De DBA sterk, de FDB goed volgend maar steeds iets te kort schietend. Maarten Dirk met Kevin en het tweede koppel Danny met Martijn pakten de volgende 4 punten. Bij de teamgame was het pleit al beslecht. Wouter rondde de overwinning af met een 3-1 zege in de solo. Resultaat, een dikke 11-0 overwinning in de kampioenswedstijd. Grandioos natuurlijk. Het mooiste voor mij was de concentratie en gedrevenheid van de spelers die op een prachtige manier werd omgezet in resultaat die op een sportieve manier werd bereikt. Glunderende koppies van trots. En terecht. Wat een team en wat een niveau.

Nu op naar de laatste (thuis-)wedstrijd op 25 mei in De Basis. Dan is de DBMN onze tegenstander. We onderschatten de DBMN zeker niet en verwachten weer een gezellige en sportieve dartsmiddag met het team van Martin Dekker, maar we laten ons de kaas natuurlijk niet van het brood eten. We hebben nog slechts een paar puntjes nodig om kampioen van Nederland te worden. Dus, spelers en speelsters, ouders, sponsors, pers en gemeente Almere houd je gereed want we gaan er de 25ste mei een knalfeest van maken!!!

Uitslagen speelronde 8:
DBA - FDB 11-0
DBMN - RDO 8-3
RDB vrij

Stand:
1. DBA 7 6 54
2. FDB 7 5 45
3. RDB 7 5 41
4. RDO 8 0 32
5. DBMN 7 2 26

Rinie Sminia
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws