Home Nederland Hoofdnieuws Verslag van de speelronde SuperLeague van afgelopen weekend

Verslag van de speelronde SuperLeague van afgelopen weekend

Afgelopen zaterdag stond er weer een volledige speelronde op het programma voor de SuperLeague (SLN). Ook deze week waren de wedstrijden in de SuperLeagaue weer van hoog niveau. Zo miste Mike de Decker in zijn 1e leg al een negendarter op dubbel 12, gooide Maarten Dirk Woord een mooie 170 finish en wisten Niels Zonneveld en Mike de Decker maar liefst 10 maal een 180-er te noteren.

Op zaterdag 14 mei staan de volgende wedstrijden alweer op het programma voor de SuperLeague.

Hoofdklasse
De topper van de week was in Ermelo, waar Bosgenoegen Café De Dissel ontving. Ondanks een bus vol uitsupporters, wist Bosgenoegen de punten, met een 7-3 zege, in eigen huis te houden. Met deze knappe zege verstevigen de Ermeloërs hun 2e plaats, maar koploper is nog altijd Oranjebar. Zij kregen deDartshop op bezoek en wonnen na een 3-3 tussenstand alsnog met 7-3. Team Winsum Sneek strijdt ook nog mee om de 3e plaats. Dit weekend versloegen ze in eigen huis Café Sante Leiden, ook hier werd het 7-3. Fanatics Weert trof een gehavend DKE RW Repair en wist een knappe 2-8 zege te boeken in de strijd tegen degradatie. Omdat Twenty Six Urk ook wist te winnen, met 8-2, van ‘t Vrijthof Allstars behouden de Brabanders voorlopig veilige 7e plaats.

Overgangsklasse A
Nitro Darts Centre Groningen blijft maar winnen. Dit keer werden de Makkers van Wilma met 9-1 verslagen. Legend Reen Sneek zit de koplopers echter op de hielen en won dit weekend ook. In de Krim versloegen zij met 3-7 SLT De Planeet, waardoor ze maar 2 punten achter de koplopers staan. Cafe Kremer en Vostars United strijden om de derde plaats. Cafe Kremer liet dit weekend punten liggen omdat ze niet verder kwamen dan een gelijkspel tegen De Moriaan. Hierdoor liep Vostars United twee punten in, omdat het team uit Enschede zelf wel met 3-7 wonnen op bezoek bij Toornsmit. De belangrijkste punten werden misschien wel verdeeld in de strijd tegen degradatie. De Schout/Kluin Schilderwerken deed hele goede zaken, ze wonnen met 4-6 van directe concurrent Holthuis en geven de rode lantaarn hiermee over aan team Holthuis.

Overgangsklasse B
Een perfect weekend voor Vrijbuiter Superleague. Zelf wonnen de mannen uit Apeldoorn met 2-8 bij SL Het Geveltje terwijl beide concurrenten voor de titel, Xtreme Sport Tilburg en Dart Team Venlo gelijkspeelden. De Burgemeester zakte een plekje op de ranglijst door de 6-4 nederlaag tegen Dartcafe Nouveau, want concurrent De Reunie – Adroparket pakte wel een punt tegen De Stam Winterswijk. Tot slot won de Parkervloermeesters met 2-8 van Dart Team Klumpke.

Overgangsklasse C
Agnes en Schier Barendrecht kan de champagne voorzichtig gaan bestellen, ze wonnen zelf met 8-2 van ZDF Sport Pub Goes en zag concurrent Superleague Rotterdam met 3-7 verliezen van 8-eraf Amsterdam. De strijd om plek twee en drie ligt nu helemaal open. Maar liefst vijf teams gaan strijden voor de ereplaatsen. DZJ Hippo Hilversum won met 8-2 van DV Double Bull Spakenburg en pakt voorlopig de 3e plaats. Oranjestad United versloeg Sonny’s Darts/Agnes & Schier met 3-7 en De Ganzerik boekte een hele belangrijke 3-7 zege in Heerhugowaard tegen PrimaDarts.

Tekst Marko Bok & NDB