1e editie Deltarent Open gewonnen door Vos en van de Graaf Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

1e editie Deltarent Open gewonnen door Vos en van de Graaf

1e editie Deltarent Open gewonnen door Vos en van de Graaf

In Den Bommel is gisteren het eerste Deltarent Open gespeeld. Onder de leiding van Marco Meijer wisten de Brabander Gino Vos en de Rotterdamse Debby van de Graaf -de Vos het single toernooi te winnen. Debby van de Graaf -de Vos rekende met 3-2 in de finale af met Kaylee de Priester. Het koppeltoernooi ging met 3-0 overwinning naar Ricky de Vos en Vincent Kamphuis. Kamphuis kende een goed toernooi door na de koppel overwinning ook de single finale te spelen tegen Gino Vos. Hemeco-speler Gino Vos ging met 5-3 aan de haal met de titel 'Winnaar Open Deltarent 2013'.

Het verslag:

Afgelopen zaterdag 16 februari was het dan zover, het allereerste Deltarent Open dartstoernooi werd georganiseerd door de stichting Bommelstee. In de Bommelstee te Den Bommel werd om 11:00 door 37 koppels begonnen aan het Deltarent Open Koppel dartstoernooi, en na een kleine 3 uur waren het Vincent Kamphuis & Ricky de Vos die in de finale met 3 tegen 0 de winst pakten tegen het koppel Barry Zander & Dave George, totaal werd er in het koppel toernooi €500,00 verdeeld over de eerste 4 plaatsen. Het beste Flakkeesse koppel bestond uit John lokken & Barry Jongejan, zij bereikten de kwartfinale.

Om ongeveer twintig over twee begon onder het oog van de hoofdsponsor Jan de Graaff van Deltarent, het single toernooi. De opkomst was met 120 deelnemers zeer goed te noemen, Darters uit alle windstreken wisten De Bommelstee te vinden, sommige kwamen natuurlijk op de eerste prijs van €1000,00 af maar de meesten kwamen gewoon voor een geweldige dag vol met darts, verschillende regionale toppers waren aanwezig, Martin Jongejan, Remco Schilperoord, John Lokken, ook waren er enkele PDC spelers aanwezig, Mareno Michels Gino Vos en Jerry Hendriks. Dit is maar een kleine greep van al de top darters die aanwezig waren.

Met 120 deelnemers verdeeld in poules van 4 over 30 dartsbanen van dartshop Kattestaart uit Sommelsdijk begonnen we aan het toernooi. Na een uurtje of 2 waren de poules gespeeld, iedereen heeft 3 wedstrijden van 3 legs gespeeld en zodoende kwam er dus een poule stand die bepaalde in welk toernooi (winnaarsronde of verliezersronde) men verder moest spelen. Er warensterke poules bij dus moesten sommige darters die normaal gesproken aan de kant van de winnaars speelden genoegen nemen met een plaats in de verliezersronde. Een daarvan was Marco Smit. Hij speelde in de poule fase niet sterk genoeg maar kwam in de verliezersronde steeds beter in zijn spel en uiteindelijk wist hij de finale met 4 tegen 1 te winnen van Danny van Klompenburg. In de winnaarsronde waar de grote prijzen waren te verdelen, kwam je ogen te kort om al de top wedstrijden te bekijken.

Van alle Flakkeesse Darters kwam er niet een tot in de derde ronde (laatste 16) en na 6 uren hoog niveau darten waar de 180scores niet te tellen waren en de hoge finishes je om de oren vlogen (zelfs een 170-finish van Ferry Beijleveld uit Noord-Brabant, waren het uiteindelijk Gino Vos en Vincent Kamphuis die onder de uitstekende leiding van BDO Mastercaller Marco Meijer (uit Sommelsdijk) de finale gingen spelen. Kamphuis die een zeer goede dag meemaakte (de koppel finale won hij immers ook al), speelde een goede finale maar moest met 5-3 toch de winst de eer en de grotere enveloppe aan WK ganger Gino Vos laten. Daarmee is Gino Vos de eerste winnaar van het Deltarent Open Dartstoernooi. Er was naast het reguliere toernooi ook nog een dames toernooi, waaraan 12 dames meededen. Uiteindelijk waren het Debby van de Graaf en Kaylee de Priester die de finale mochten spelen. Hierin was Van de Graaf de sterkste en zij kreeg dan ook de beker en de eerste prijs van €250,00.

Jan de Graaf van Deltarent en ook de overige sponsoren hebben al toegezegd voor volgend jaar, dus houd de kranten en internet goed in de gaten want volgend jaar zal het Deltarent open dartstoernooi weer doorgang vinden!

Een overzicht van alle uitslagen vind je in de sheets die je kan downloaden uit de bijlagen hieronder.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws