Home Nederland Hoofdnieuws Verslag van laatste wedstrijden 2021 op LaCo en SuperLeague

Verslag van laatste wedstrijden 2021 op LaCo en SuperLeague

Afgelopen zaterdag stonden de laatste wedstrijden van 2021 op het programma in de LaCo en SLN. Tot nu toe is er elke speelweek een 170-finish gegooid en ook dit weekend was het weer raak. In Sneek was het Jitse van der Wal die de maximale finish wist te gooien. De 180-ers vloeiden deze speelronde ook weer rijkelijk.  Zo wisten Maik van Kuivenhoven en Jermaine Wattimena de maximale score maar liefst 8 maal te raken. Zij werden op de voet gevolgd door Dirk van Duijvenbode en Heine Uuldrinks met 7 stuks. Henk Snijder miste in zijn single nipt een 9-darters op dubbel 12 en Jeffrey Sparidaans pakte met een 10-darter in de beslissende leg zijn single te winnen. Hieronder een kort verslag van de LaCo en SuperLeaque wedstrijden van afgelopen weekend.

Op de algemene LaCo en SLN pagina zijn alle uitslagen en standen te vinden. Als je op een uitslag klikt kun je ook alle details (uitslagen van de wedstrijden in legs en alle 180-ers en hoge finishes) zien.

LaCo dames
Bij de dames stonden er deze speelronde slechts drie wedstrijden op het programma. In poule A reisde koploper DONHN af naar Almere voor een ontmoeting met de DBA. De ongeslagen koploper was duidelijk een maatje te groot in deze wedstrijd en wist met 8-3 te winnen. De andere wedstrijd in deze poule ging tussen het nog puntloze FDB en DVS. Beide teams konden de overwinning dus goed gebruiken in de strijd om een plaats in de play-offs. In Friesland vloog de FDB uit de startblokken en wisten zij alle singles te winnen en zo een ruime 5-0 voorsprong te pakken. De DVS knokte zich nog knap terug, maar de overwinning van de Friese dames kwam nooit meer in gevaar, 8-3. In de andere poule was de ongeslagen koploper DBMN met 11-0 duidelijk een maatje te groot voor Darts in Delft.

LaCo heren
Bij de heren stonden er deze week 5 wedstrijden op het programma. Voorafgaande aan deze speelweek stonden maar liefst 3 teams met 3 punten bovenaan. DONHN nam het op tegen medekloploper DBA. De mannen uit Noord-Holland begonnen sterk aan de wedstrijd en namen in de singles een 6-3 voorsprong. In de rest van deze spannende wedstrijden knokte de DBA voor wat het waard was, maar wisten de mannen uit Almere de achterstand van 3 punten nooit meer goed te maken, 7-10. Net als DONHN en DBA stond de DVK voor deze wedstrijd ook bovenaan met 3 punten.  In een spannende wedstrijd tegen DOGD was het de DOGD die met een kleine voorsprong de singels wist af te sluiten. Maar met 4 overwinning op rij in de koppels wist de DOGD knap de DVK te verslaan met 11-6. De laatste wedstrijd in poule A ging tussen de FDB en DVS, twee teams die nog strijden voor een plaats in de play-offs. De DVS wist deze spannende wedstrijd te winnen met 7-10. In poule B bij de heren kwam koploper DBBR deze week niet in actie. De VDO wist optimaal te profiteren. In een gelijk opgaande wedstrijd tegen DSWN, waarbij beide teams om en om een kleine voorsprong namen, was het de VDO die de laatste en beslissende solo wist te winnen voor een belangrijke 8-9 overwinning. De laatste wedstrijd in de LaCo ging tussen DBMN en BDC. Ook hier was de spanning om te snijden. De Bosschenaren wisten echter een beslissende 6-9 voorsprong te pakken, maar de laatste twee punten gingen nog wel naar DBMN waardoor ook deze wedstrijd eindigde in 8-9.

SLN Hoofdklasse:
Regerend kampioen Bosgenoegen ging op bezoek in Staphors bij medekoploper de Dissel. Beide teams waren nog ongeslagen en een spannende wedstrijd volgde.
Café de Dissel pakte de Round Robin, maar zag drie singles naar Bosgenoegen gaan. Beide teams pakten twee koppels en dus kwam het aan op de laatste captainsgame. Werd het een gelijkspel of wist Bosgenoegen de winst te pakken. Martijn Kleermaker wist de solo overtuigend te winnen en zo is Bosgenoegen na 6 speelrondes alleen de koploper.

Team Winsum Sneek moest vroeg op pad en ging op bezoek bij Café Sante Leiden. Tot twee maal toe verspeelde Sneek een ruime voorsprong (0-4 en 2-5). In de afsluitende solo wist Ferry van Veen de comeback voor Café Sante Leiden compleet te maken. Met een 4-3 overwinning op Rick Hofstra sleepten de mannen uit Leiden alsnog een gelijkspel uit het vuur.

‘t Vrijthof Allstars en Twenty Six Urk maakten er een spektakel van! De Round Robin ging nog eenvoudig naar Urk, maar in de eerste single gooide Jeffrey Sparidaans bij een 3-3 stand een tien darter voor de winst tegen Dirk van Duijvenbode. In de leg hierna, gooide Henk Snijder er bijna een 9 darter achteraan. In de eerste leg van zijn single miste hij dubbel 12 op een haar voor een negen darter. Ook in deze wedstrijd moest de afsluitende solo de beslissing brengen. In een rematch tussen Jeffrey Sparidaans en  Dirk van Duivenbode pakte Dirk zijn revanche voor zijn verloren single en stelde hiermee de overwinning voor Twenty Six Urk veilig.

Oranjebar houdt enigszins zicht op koploper Bosgenoegen, door een ruime 2-8 zege op deDartshop. De gasten namen een vlotte 0-4 voorsprong en kwamen daarna geen moment in gevaar. De laatste wedstrijd in de hoofdklasse ging tussen Fanatics Weert en DKE RW Repair. Fanatics Weert stond voor de tweede keer op rij aan de verkeerde kant van een 4-6 uitslag. Net als in hun vorige wedstrijd was de laatste single doorslaggevend. Ditmaal was het Maik Kuivenhoven die in de beslissende solo de overwinning binnenhaalde voor DKE RW Repair.

Overgangsklasse A:
Koploper in de Overgangsklasse A Legend Reen Sneek nam het thuis op tegen de nummer laatst SLT de Planeet. De uitslag van 6-4 doet een spannende pot vermoeden, maar na de Round Robin, de singles en het eerste koppel was het 6-0 voor de Friezen,

Vostars United staat na een 6-4 zege op Toornsmit op één punt van de koplopers. In deze wedstrijd was het zeker wel spannend en viel de beslissing pas in de laatste koppelwedstrijd.

Nitro Darts Centre Groningen stond samen met Vostars op een punt van Sneek en ook hier werd het 6-4. De Groningers vlogen in Heerde tegen de Makkers van Wilma werkelijk uit de startblokken en hadden na de Round Robin en drie singles pas twee legs verloren. De 0-4 voorsprong werd echter volledig uit handen gegeven en pas bij 4-4 werd de zege binnengehaald. Nitro Darts blijft dus ook in het spoor van de koploper.

Achter de top drie klom Café Kremer naar de vierde plaats. Dankzij een 7-3 zege op De Moriaan. De Schout/Kluin Schilderwerken en Holthuis speelden gelijk en gezien het wedstrijdverloop lijkt dat een terechte uitslag. De Round Robin werd 9-8 en drie singles werden 4-3. Holthuis nam nog wel een 4-5 voorsprong, maar in de beslissende solo wist Bert Jan Mulder zijn tegenstander Wesley Harms te verslaan om zo alsnog een gelijkspel binnen te slepen.

Overgangsklasse B:
De beide koplopers in Overgangsklasse B wonnen hun duel. Vrijbuiter Superleague nam het thuis op tegen SL het Geveltje en boekte een overtuigende 8-2 zege op de bezoekers uit Boxtel. In Waalwijk was het een stuk spannender. De Burgemeester vocht voor wat het waard was tegen Dartscafé Nouveau. De nummer laatste pakte brutaal een 2-0 voorsprong, waarna de koploper uit Brunssum zich herpakte en naar 3-5 uitliep. Pas in de laatste leg van de beslissende solo (4-3) wist Dartscafé Nouveau de overwinning binnen te slepen.

In Oss trad Parketvloermeesters aan tegen Dart Team Klumpke uit Swalmen. Liefst drie van de vier singles werden beslist in een zevende leg en alle drie werden ze gepakt door  Parketvloermeesters. In de koppels gingen twee beslissende legs naar Klumpke, maar het was al te laat, de thuisploeg boekte een 7-3 zege.

De Stam Winterswijk kreeg De Reunie – Adroparket op bezoek en ze hadden het lastig tegen de Limburgers. Ook hier werden echter twee cruciale legs gepakt door de thuisploeg, waarmee de zege niet meer uit de handen van De Stam kon glippen. De thuisploeg blijft veilig in de middenmoot. Dart Team Venlo en Xtreme Sport Tilburg hoopten op puntenverlies van de koplopers, zodat ze zelf weer een stap dichter bij promotie komen. Tilburg nam een 2-4 voorsprong, maar Venlo wist in een zware pot de drie punten te pakken door een 4-3 zege van Kay Smeets op Nigel van Milligen in de laatste single.

Overgangsklasse C:
Koploper Agnes en Schier Barendrecht reisde af naar Goes en namen een 5-0 voorsprong om vervolgens na een beslissende 6-1 voorsprong de Zeeuwen nog te laten terugkomen tot 6-4.  Superleague Rotterdam, de nummer twee, ging verrassend ruim onderuit tegen 8-eraf  Amsterdam. In Amsterdam werd het maar liefst 8-2. 

DZJ Hippo Hilversum won thuis ruim met 7-3 van  Double Bull Spakenburg en stijgt hierdoor naar de derde plaats.

In Breda stonden twee wedstrijden op het programma. Oranjestad  United ontving Sonny’s Darts / Agnes & Schier en ook hier bleek maar weer dat de beslissende legs erg belangrijk zijn. Oranjestad wist in een beslissende leg 3-1 en 5-2 voor te komen en dat bleek genoeg voor een 7-3 overwinning. De Ganzerik ontving PrimaDarts en de Noord-Hollanders waren deze wedstrijd een maatje te groot voor de mannen uit Breda. Primadarts pakte een ruime 2-8 zege.

Tekst: NDB & Marko Bok