Home Nederland Hoofdnieuws Verslag van vierde speelweek SuperLeague met bijna 9-darter

Verslag van vierde speelweek SuperLeague met bijna 9-darter

Afgelopen zaterdag was alweer speelronde 4 voor de SuperLeague (SLN). Hieronder een korte terugblik.

Voor de 4e speelronde op rij werd er minimaal 1 keer een 170-finish gegooid. Afgelopen zaterdag wist Vincent Kamphuis de big fish binnen te halen. Maar ook de 180-ers vloeiden weer rijkelijk. Zo wisten Rowdy Schoremans (8x), Dave Proosten & Silko Visser (beide 7x) regelmatig de maximale score te gooien. Jimmy Hendriks gooide 6x een 180-er en was goed op weg naar een 9-darter, maar zijn laatste pijl eindigde helaas net naast de dubbel 12.

Op de algemene LaCo en SLN pagina zijn alle uitslagen en standen te vinden op de website van de Nederlandse Darts Bond.

SLN Hoofdklasse
Koplopers Café de Dissel en Bosgenoegen hadden beiden op papier een lastige wedstrijd. Café de Dissel wist hun koppositie echter met verve te verdedigen. De gehele wedstrijd waren zij net iets beter dan Fanatics Weert wat uiteindelijk resulteerden in een ruime 7-3 overwinning. Na 4 speelrondes zijn mannen uit Staphorst nog steeds de trotse en ongeslagen koploper. Regerend Kampioen Bosgenoegen, zit de koploper echter op de hielen. Ook zij zijn na speelronde 4 nog steeds ongeslagen. Ditmaal moesten de mannen uit Ermelo echter tot het gaatje gaan om geen punten te verspelen. In Leiden wist Café Sante Leiden een ruime 4-1 voorsprong te pakken. Eén extra wedstrijdpunt voor Leiden zou gezorgd hebben voor het eerste puntverlies van Bosgenoegen. De heren van Bosgenoegen vochten zich volledig terug in de wedstrijd. Met maar liefst 5 overwinningen op rij in de koppels en solo pakten zij alsnog een zwaar bevochten 6-4 overwinning in Leiden. In de strijd om derde plaats deed DKE RW Repair goede zaken. De mannen uit Den-Haag boekten een knappe 8-2 overwinning op bezoek bij deDartshop in Eindhoven. Maar ook ’t Vrijthof Allstars pakte belangrijke punten. In een spannende wedstrijd waren zij net met 6-4 te sterk voor Team Winsum Sneek. Met hun tweede overwinning klimt ’t Vrijthoff Allstars naar een 5e plaats in de tussenstand en zijn ze even verlost van degradatie zorgen. De laatste wedstrijd in de hoofdklasse tussen Twenty Six Urk en Oranje Bar 1 kon helaas niet gespeeld worden en eindigde in een reglementaire overwinning voor Twenty Six Urk.

Overgangsklasse A
In een spannende wedstrijd verspeelde Café Kremer haar koppositie. Legend Reen Sneek nam op bezoek bij de Café Kremer brutaal een 5-2 voorsprong. Café Kremer vocht zich nog wel terug in de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Legend Reen Sneek een knappe 6-4 overwinning wist binnen te halen. De mannen uit Sneek zijn met deze overwinning ook de nieuwe koploper in overgangsklasse A met 10 punten. Maar de koploper wordt op de hielen gezeten door maar liefst 4 teams met 9 punten. Vostars United, Nitro Darts Centre Groningen en de Makkers van Wilma wisten afgelopen zaterdag namelijk alle drie hun wedstrijd te winnen, waarmee zij net als Café Kremer op 9 punten uit 4 duels staan.

De makkers van Wilma waren thuis met 7-3 te sterk voor Toornsmit, terwijl Vostars United en Nitro Darts Centre Groningen beiden een knappe uitoverwinning wisten te boeken tegen respectievelijk SLT de Planeet (2-8) en Holthuis (4-6). De laatste wedstrijd in deze poule eindigde in een 8-2 uitoverwinning voor De Moriaan op bezoek bij De Schout / Kluin Schilderwerken.

Overgangsklasse B
In overgangsklasse B is Xtreme Sport Tilburg na speelronde 4 alleen koploper. De mannen uit Tilburg wisten zelf met 7-3 te winnen op bezoek bij de Burgermeester, terwijl beide medekoplopers na speelweek 3 niet wisten te winnen. Dartscafé Noveau 1 en de Vrijbuiter SuperLeague kwamen beiden niet verder dan een gelijkspel. De Vrijbuiter SuperLeague was thuis tegen Dart Team Venlo de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Zo wisten ze regelmatig een kleine voorsprong te pakken, maar Dart Team Venlo bleef ze op de voet volgen om uiteindelijk met twee overwinning op rij, in de laatste koppel partij en afsluitende solo wedstrijd, alsnog een knap gelijkspel te behalen. Dartscafé Noveau 1 zal in tegenstelling tot de Vrijbuiter SuperLeague meer vrede hebben met het gelijkspel. De mannen uit Brussum begonnen nog sterk aan de wedstrijd, maar kwamen daarna met 5-3 achter. Maar met twee overwinning op rij, in de laatste koppel partij en afsluitende solo wedstrijd, wisten zij alsnog een belangrijk punt binnen te slepen. In de laatste twee wedstrijden wisten de Parketvloermeesters en De Stam Winterswijk beide thuis met 8-2 te winnen van respectievelijk SL Het Geveltje en Dart Team Klumpke.

Overgangsklasse C
In overgangsklasse C blijft het ook ongekend spannend. We gingen de speelweek in met 2 koplopers die tegen elkaar speelden: Agnes en Schier Barendrecht tegen SuperLeague Rotterdam. SuperLeague Rotterdam begon erg sterk aan de wedstrijd en kwam op een 4-1 voorsprong. Agnes en Schier Barendrecht vocht zich echter volledig terug in de wedstrijd en wist een 5-5- gelijkspel uit het vuur te slepen. Dankzij de resultaten bij de overige teams, blijven beide teams met het gelijkspel koploper in Overgangsklasse C. DZJ Hippo Hilversum is na speelweek 4 de nieuwe nummer 3. De mannen uit Hilversum boekten thuis een knappe 8-2 overwinning op buurtgenoot 8-eraf Amsterdam. Sonny’s Darts / Agnes & Schier pakten hun eerste overwinning van het seizoen (6-4) thuis tegen PrimaDarts. De laatste twee wedstrijden van de deze speelronde eindigde in een 7-3 uitoverwinning voor Oranje Stad United tegen ZDF Sport Pub Goes en gelijkspel tussen de Ganzerik en DV Double Bull Spakenburg.