Home Nederland Hoofdnieuws Verslagen en uitslagen van SuperLeague en LaCo speelweek 1

Verslagen en uitslagen van SuperLeague en LaCo speelweek 1

Zowel de Landelijke Competitie (LaCo) als de SuperLeague (SLN) zijn weer begonnen. Na een lange coronabreak zijn afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd weer gespeeld.

Ondanks de lange periode waarin geen wedstrijden gespeeld konden worden, waren de wedstrijden gelijk weer van hoog niveau. Zo wisten Owen Roelofs (Bosgenoegen), Marcel Snippe (Café Kremer) en Wesley Plaisier (Agnes en Schier Barendrecht) al direct een 170-finish te noteren in de eerste wedstrijd van het seizoen. Maar ook de 180-ers werden goed gegooid. Zo gooide Christian Kist 7 keer de maximale score, maar ook Martijn Dragt, Wesley Brown, Dave Proosten en Wouter Rietveld waren op dreef met 6 maximale scores.

Op de algemene LaCo en SLN pagina zijn alle uitslagen en standen te vinden. Als je op een uitslag klikt kun je ook alle details (uitslagen van de wedstrijden in legs en alle 180-ers en hoge finishes) zien.

Speelweek twee voor zowel de SuperLeague als LaCo staat op 9 oktober gepland.

SLN Hoofdklasse:
De kraker tussen Bosgenoegen (regerend kampioen) en titelconcurrent Oranjebar 1 (team met de meeste kampioenschappen) werd met 6-4 gewonnen door Bosgenoegen. Bosgenoegen vloog uit de startblokken en wist een 5-1 voor sprong te nemen. Hoewel Oranje Bar 1 zich nog knap terugvocht in de wedstrijd, kwam de overwinning van Bosgenoegen nooit meer in gevaar. Team Winsmum Sneek wist een knappe 4-6 uitoverwinning te boeken bij DKE RW Repair. Na een 0-3 achterstand wist de thuisploeg zich volledig terug te vechten in de wedstrijd. Het waren echter de mannen uit Sneek die in een alles bepalende captainsgame alsnog de overwinning wisten te bemachtigen. Koploper na de eerste speelweek is Café de Dissel na een 9-1 overwinning op Café Sante Leiden, op de voet gevolgd door ’t Vrijthof Allstars. Zij wisten namelijk met 8-2 te winnen van deDartshop. De laatste wedstrijd in de hoofdklasse tussen Fanatics Weert en Twenty Six Urk eindigde in een gelijk spel. De mannen uit Urk stonden met 5-3 voor, maar op de valreep wist Fantastic Weert alsnog de stand gelijk te trekken.

Overgangsklasse A
Café Kremer is ook gelijk erg sterk begonnen. Met een knappe 8-2 uitoverwinning bij SLT de Planeet zijn zij de troste koploper na speelweek 1. Ze worden echter op de voet gevolgd door Makkers van Wilma en Toornsmit, die beide met 7-3 wisten te winnen van respectievelijk De Schout/Kluin Schilderwerken en de Moriaan. De laatste 2 wedstrijden in deze poule eindigde in een 6-4 thuis overwinning voor Legend Reen Sneek en Vostars United tegen respectievelijk Nitro Darts Cente Groningen en dubutant Holthuis.

Overgangsklasse B
In overgangsklasse B gaan maar liefst 3 teams aan de leiding. Dart Team Venlo wist thuis met 8-2 te winnen van De Reünie – Adro Parket, terwijl De Stam Winterswijk en Dartscafé Nouveau 1 beide een 2-8 uitoverwinning wisten behalen tegen respectievelijk De Burgermeester en debutant SL het Geveltje. De andere twee wedstrijden in deze poule eindigden in een ruime overwingingen voor Vrijbuiter Superleague (7-3 tegen Parketvloetmeesters) en Xtreme Sport Tilburg (6-4 tegen Dart Team Klumpke).

Overgangsklasse C
DZJ Hippo Hilversum wist in deze poule de koppositie te pakken met een klinkende 10-0 overwinning op de Ganzerik. De mannen uit Hilversum worden echter op de voet gevolgd door Agnes en Schier Barendrecht, zij wisten namelijk met 9-1 te winnen van Sonny’s Darts / Agnes & Schier. Ook 8-Eraf Amsterdan (7-3 tegen Oranjestad United), DV Double Bull Spakenburg (7-3 tegen ZDF Sport Pub Goes) en SuperLeague Rotterdam (6-4 tegen Prima Darts) deden goede zaken.

LaCo Dames
In de Landelijke Competitie bij dames wisten zowel de DONHN als de DBA een 7-4 uitoverwinning te pakken tegen de teams uit het Noorden, respectievelijk DOGD en FDB.

In de andere poule was het een spannende strijd tussen de DSWN en RDB. Geen van beide teams wist een voorsprong van meer dan 1 punt te pakken tijdens de wedstrijd. Nadat de dames uit Den Haag met een overwinning in de teamgame de stand op 5-5 hadden gebracht, was het Jacqueline Geel die in de laatste en beslissende solo de wedstrijd wist binnen te halen voor de RDB. De laatste twee wedstrijden bij de dames eindigde in een ruime thuisoverwinning voor DBMN (8-3 tegen DBBR) en VDO (9-2 tegen DID).

LaCo Heren
In poule A wisten DBA en DONHN beide een 11-6 uitoverwinning te boeken op respectievelijk FDB en DOGD. De derde wedstrijd in Poule A ging lang gelijk op maar eindigde uiteindelijk in een 10-7 overwinning voor DVK op de DVS. In poule B waren alle zes de teams helemaal aan elkaar gewaagd. Geen van de teams wist een ruime voorsprong te pakken gedurende de wedstrijd. Maar de RDB en DBBR wisten uiteindelijk beiden een zwaarbevochten 10-7 uitoverwinning te boeken op DSWN en DBMN. De laatste wedstrijd in de LaCo ging tussen VDO en BDC. Beide teams deden niets voor elkaar onder. Na 16 gespeelde wedstrijden was de stand wederom gelijk, 8-8. In een alles beslissende captainsgame was het Jerry Hendriks die de overwinning binnen sleepte voor de VDO.