Home Nederland Hoofdnieuws Verslagen en uitslagen van wedstrijden Landelijke Competitie

Verslagen en uitslagen van wedstrijden Landelijke Competitie

Afgelopen zaterdag kwamen zowel de senioren als de jeugd in actie in de LaCo. Hieronder een verslag van de gespeelde wedstrijden namens de Nederlandse Darts Bond.

In poule A bij de jeugd wist de DONHN, na een 2-1 achterstand, met 8-3 te winnen van de DVS. De DONHN zette daarmee een serieuze stap naar een plaats in de winnaarsronde tijdens de finaledag. De RDO pakte een belangrijke uitzege in Kampen tegen de SDC in poule B. In poule C pakte de RDB een prima overwinning op de DBMN: 8-3. Het was een spannende wedstrijd, want zes van de elf partijen eindigden in 3-2. Jos Roelofse (RDB) viel positief op met 2x 180 en een 118 finish. 

Bij de heren won de DVO voor de tweede keer dit seizoen van titelverdediger DBBR: 10-7. DVO is al het hele seizoen sterk bezig en won alle acht zijn wedstrijden. De BDC hield in dezelfde poule zijn hoop op de play-offs levend door met 11-6 te winnen van de DVK. In poule B maakten koplopers DBMN en DBA geen fouten. DBMN won met 11-6 bij RDB en de DBA was met 12-5 te sterk voor de DONHN. In poule C werden twee spannende wedstrijden afgewerkt. In een direct duel om de koppositie won DSWN van de DORA met 9-8. Ook een minimaal verschil tussen DOT en DOGD. Uiteindelijk zegevierde de DOGD met 9-8.

In poule A bij de dames is het erg spannend. DSWN en VDO gaan zich plaatsen voor de play-offs, maar de strijd voor de plekken drie en vier ligt volledig open. De DVO klom dankzij een 8-3 overwinning op de DBBR van plek acht naar plek vier. VDO versloeg de FDB met 7-4 en tenslotte won regerend kampioen DSWN met 8-3 bij DVK. In poule B won de DONHN met 10-1 bij de DBA en kwam DBMN op een gelijk aantal punten met RDB door hen in een onderling duel te verslaan. De SDC deed goede zaken door met 10-1 te winnen van de RDO. De DONHN, RDB en DBMN zijn inmiddels zeker van een play-off ticket. Het laatste ticket lijkt te gaan tussen DBA en SDC. Deze twee teams spelen in de allerlaatste speelweek tegen elkaar.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar deze pagina op de website van de Nederlandse Darts Bond.