Home Nederland Hoofdnieuws Volgende week zondag 15 december is het Gesloten Nederland 2013

Volgende week zondag 15 december is het Gesloten Nederland 2013

ndb_lent_winnaars

Volgende week zondag 15 december staat het belangrijkste dartstoernooi op nationaal niveau op het programma, de Gesloten Nederlandse Kampioenschappen in sporthal de Corlaer te Nijkerk. Vele Nederlandse toppers zullen aan de oche verschijnen om te strijden voor deze gewillige titel: De kampioen van Nederland.

De historie van dit kampioenschap is indrukwekkend. Namen als Joey ten Berge, Raymond van Barneveld, Francis Hoenselaar en Co Stompé zijn op de trofee terug te vinden. In 2012 hadden we de volgende kampioenen: Wesley Harms, Aileen de Graaf, Quin Wester, Colin Roelofs en Sharon Jansen. Zij mochten zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen.

Naast deze mooie titel wordt er gespeeld om een prijzenpot van maar liefst €4.000,- en zijn er prachtige bekers te winnen. Kampioenen bij de heren A, dames, junioren en meisjes worden tevens afgevaardigd naar de Winmau World Masters 2014. De Gesloten Nederlandse Kampioenschappen maken onderdeel uit van het NDB Rankingcircuit 2013-2014 wat zal eindigen op 11 mei 2014 in Den Haag. Op dat moment zijn dus ook de Nederlandse Rankingkampioenen bekend en wordt een groot gedeelte van de Nederlandse selectie bepaald. Let op: Wil je kans maken op een plaats in de Nederlandse selectie dan is deelname aan de GNK zoals altijd verplicht.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.