Home Nederland Hoofdnieuws Von Schukkmann sterkste tijdens 2e toernooi De Herberg Moneydarts

Von Schukkmann sterkste tijdens 2e toernooi De Herberg Moneydarts

Afgelopen woensdagavond 2 juli vond alweer het tweede moneydarts toernooi in Cafe De Herberg te ’s-Gravendeel plaats. Om 19:45 uur hadden zich 24 darters ingeschreven, waaronder weer diverse kanshebbers zoals Freddy de Geus, Leen van Welie, Roy Moerenhout, Mitchell von Schukkmann, Patrick van den Boogaard, Remco Schilperoord, Raymond van den Ende en Frans Borsten.

Op de laatste 2 genoemden na, maakte iedereen zijn status waar door zich voor de winnaarsronde te plaatsen. Raymond van den Ende moest Mitchell von Schukkmann en Leen van Welie voor zich laten, terwijl Frans Borsten zich liet verrassen door Dave van Zanten en ook Sting-Ray van Emmerik voor zich moest laten in de poule. Voor deze heren wachtte dus de verliezersronde.

Helaas bepaalde het schema dat deze heren het al in de kwartfinale tegen elkaar mochten opnemen, welke nipt in het voordeel werd besloten door Raymond van den Ende. In de halve finale wachtte Marco Meijer, die daarvoor afrekende met plaatselijke darters Dejan Bislimi en Angelo Gomes. In de halve finale had ‘kwibbus’ geen kind aan Marco Meijer en plaatste hij zich met een 3-0 overwinning voor de finale.

De andere finalist zou komen uit de wedstrijd tussen Sander van Oostenbrugge en Dennis ‘ditmaal geen winnaarsronde’ van Genderen. Sander versloeg hiervoor Wilbert Bijl en Maurice Roubos, terwijl Dennis ook geen leg verspilde aan Leander Wagenmaker en Dylan van Noort. Sander was vastbesloten om in deze wedstrijd ook geen leg te verspelen en won dan ook met 3-0 van Dennis.

In de finale van de verliezersronde besloot Raymond van den Ende om van zijn ‘hangzooitje’ af te stappen en deed dit niet onfortuinlijk en maakte met 4-1 korte metten van Sander van Oostenbrugge. In de winnaarsronde ging de eerste halve finale tussen Mitchell von Schukkmann en Patrick van den Boogaard. Mitchell rekende hiervoor af met Jos Solleveld (3-1) en Freddy de Geus (4-2), terwijl Patrick eerst een bye had en vervolgens met 4-0 Luc Dhondt versloeg.

In de halve finale was het Mitchell die het betere van het spel had, maar door wat gemis op de dubbels en een belangrijke 155 finish van Patrick moest er toch een laatste leg aan te pas komen. Die werd uiteindelijk door Mitchell gewonnen na 2 gemiste matchdarts van Patrick. De andere halve finale ging tussen Leen van Welie en Remco Schilperoord. Leen versloeg hiervoor Roy Moerenhout nipt met 3-2 en Sting-Ray van Emmerik met 4-2. Remco mocht eerst genieten van een bye om vervolgens Patrick Lips met 4-2 te verslaan. Leen ging onverdroten door met waar hij mee bezig was en toverde weer een paar sterke finishes uit de hoge hoed en versloeg Remco Schilperoord met 5-3.

Rond de klok van 11 kon ditmaal de finale tussen Mitchell van Schukkmann en Leen van Welie van start. Beide heren zetten heel de avond al goed spel neer en dat was ook zo in de finale. Mitchell nam telkens het initiatief, maar Leen vocht zich keer op keer goed terug. Uiteindelijk was de koek op voor Leen bij een 5-4 stand in het voordeel van Mitchell en kon Mitchell de finale afsluiten met een 6-4 overwinning en de €100,- mee naar huis nemen.

Ditmaal werden er 18 180-ers gegooid en namen Jos Solleveld, Leen van Welie en Mitchell von Schukkmann allen met 3 stuks de meeste op hun rekening. De hoogste finish kwam niet uit handen van Freddy de Geus (143), Mitchell van Schukkmann (148) en ook niet uit die van Patrick van den Boogaard (155), maar het was Leen van Welie die in de poulefase een mooie 170 finish uitgooide.

Volgende week woensdag even een rustavond in Café De Herberg wat betreft het darten. Woensdagavond 16 juli gaan we er weer tegen aan!