Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing 4e speelweek LaCo en 5e speelweek SuperLeague

Voorbeschouwing 4e speelweek LaCo en 5e speelweek SuperLeague

Zaterdag staat de vierde speeldag op het programma voor de Landelijke Competitie (LaCo) en alweer de vijfde speeldag van de SuperLeague (SLN). Wij gaan er op dit moment vanuit dat de persconferentie van vanavond nog geen invloed heeft op de wedstrijden van morgen. Hieronder een korte voorbeschouwing.

Op de algemene LaCo en SLN pagina zijn de poules, speelschema’s en standen te vinden inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

Heren LaCo
In poule A gaat de ongeslagen koploper DBA op bezoek bij nummer 2, de DVK. De nummers 3 en 4 van deze poule, respectievelijk FDB en DONHN, zullen in Noord-Holland tegen elkaar strijden om te profiteren van het puntverlies van één van de 2 koplopers. In de laatste wedstrijd in deze poule zullen de DVS en DOGD onderling strijden voor hun eerste overwinning van het seizoen.

In poule B staan maar liefst 3 teams met 2 overwinningen aan kop. Twee van deze teams, de DBBR en VDO, nemen het deze speelronde tegen elkaar op. De andere wedstrijden worden op een later moment ingehaald.

Dames LaCo
Ongeslagen koploper DONHN zal het deze speelweek in poule A opnemen tegen FDB. Terwijl de nummer 2 en 3, DOGD en DVS, tegen elkaar strijden om aansluiting te houden bij de koploper. De DBA is deze ronde vrij.

In poule B bij de dames moeten 4 teams alle zijlen bijzetten om de twee koplopers RDB en DMN in het vizier te houden. De VDO en DBBR zullen in een onderling duel gaan uitmaken wie de aansluiting houdt met de koplopers, terwijl DSWN op bezoek gaat bij hun buren, DID. De twee koplopers RDB en DBMN halen de wedstrijd op een later moment in.

SLN Hoofdklasse
Koploper Café de Dissel moet zaterdag vol aan de bak, want dan staat een uitwedstrijd bij nummer 3 DKE RW Repair op het programma, terwijl nummer twee Bosgenoegen thuis deDartshop ontvangt. Nummer vier Oranjebar 1 ontvangt thuis Café Sante Leiden. De laatste twee wedstrijden, Team Winsum Sneek – Twenty Six Urk en Fanatics Weert – ’t Vrijthof Allstars, zijn ook van groot belang. De winnaars pakken belangrijke punten en kunnen voorzichtig naar boven kijken, terwijl de verliezers moeten gaan oppassen om niet in de degradatieproblemen te komen.

SLN overgangsklasse A
In deze poule staan een paar belangrijke wedstrijden op het programma in de strijd tegen degradatie. De twee teams zonder punten, Holthuis en SLT de Planeet, gaan op bezoek bij de Moriaan (nummer 7) en Toornsmit (nummer 6). Maar ook nummer 8, De Schout/Kluin Schilderwerken, moet vol aan de bak in een uitwedstrijd bij nummer 2 Vostars United. Welke teams moeten na dit weekend echt gaan oppassen om niet te degraderen? Maar ook de laatste twee wedstrijden mogen er wezen. Koploper Legend Reen Sneek krijgt de Makkers van Wilma op bezoek en nummer 3, Nitro Darts Centre Groningen, krijgt nummer 4, Café Kremer, op bezoek.

SLN overgangsklasse B
In deze poule zal de strijd om de koppositie wederom losbarsten. Koploper Xtreme Sport Tilburg ontvangt nummer 3 Vrijbuiter SuperLeague. Terwijl nummer 2 Dartscafé Nouveau 1, het thuis opneemt tegen de Parketvloermeesters. Maar ook in de strijd tegen degradatie wordt het belangrijk. SL het Geveltje ontvangt de nummer laatst de Burgermeester, terwijl nummer 9 De Reünie – Adro Parket op bezoek gaat bij nummer 7 Dart Team Klumpke. De laatste wedstrijd gaat tussen nummers 4 en 5 Dart Team Venlo (DTV) en de Stam Winterswijk.

SLN overgangsklasse C
Koploper Agnes en Schier Barendrecht gaat op bezoek bij DV Double Bull Spakenburg. De nummer 2, Superleague Rotterdam ontvangt de nummer 3, DZJ Hippo Hilversum. Maar het zal dit weekend vooral gaan om de punten in de strijd tegen degradatie. Rode lantaarndrager De Ganzerik gaat op bezoek bij ZDF Sport Pub Goes. Maar Sonny’s Darts / Agnes & Schier en Prima Darts hebben de punten ook hard nodig. Zij spelen tegen 8-eraf Amsterdam en Oranjestad United.