Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing Europe Cup Youth 2010

Voorbeschouwing Europe Cup Youth 2010

EuropaCupJeugd2010

Aanstaande vrijdag en zaterdag staat in Duitsland de Europe Cup Youth 2010 op het programma. Het Nederlands jeugdteam bestaande uit Jeffrey Stigter, Gilbert van der Meijden, Jeffrey Sparidaans, Jeffrey de Zwaan, Lynn Poolen en Annet van Elten reist donderdagochtend al af naar Kirchheim.

Op vrijdagochtend zal de Europe Cup Youth 2010 om 09:00 uur officieel worden geopend waarna de eerste wedstrijden om 09:30 uur worden aangevangen. In het teamtoernooi dat wordt gespeeld door de jongens treft ons land Hongarije, Denemarken en Rusland. Er zal worden gespeeld volgens het Round Robin systeem waarbij er per wedstrijd best of 17 legs wordt gehanteerd. De beste twee landen per groep plaatsen zich voor de kwartfinale.

In het singletoernooi bij de jongens is de loting eveneens bekend. Gilbert van der Meijden neemt een voorschot op de mogelijke finale aanstaande zondagavond bij het WK Voetbal. Hij mag namelijk in de eerste ronde aantreden tegen de Duitser Arno Merk. Jeffrey Stigter zal in de eerste ronde uitkomen tegen de Oostenrijker Salim Ahmed. Jeffrey de Zwaan zal namens Nederland proberen af te rekenen met Simon Lyndby uit Denemarken en Jeffrey Sparidaans treft de uit Schotland afkomstige Liam Duguid.

In het koppeltoernooi bij de jongens vormen Gilbert van der Meijden en Jeffrey Sparidaans een duo en bestaat het andere duo uit Jeffrey Stigter en Jeffrey de Zwaan. Het koppel van der Meijden/Sparidaans treft in de eerste ronde het Turkse koppel Rehacan Kaplan en Hasan Basri Dursan. Het tweetal Stigter/de Zwaan mogen aanleggen tegen onze zuiderburen bestaande uit de Belgische Nick Paenen en Joachim de Freyne.

Bij het meisjestoernooi treffen we in de eerste poule Lynn Poolen die is ingedeeld bij Sharon Bracke (Belgie), Kimberley Lewis (Wales), Jessie Keogh (Ierland), Anna Yakovleva (Rusland), Ezgi Ayan (Turkije) en Gabriella Asthammer (Zweden). In de tweede poule is Annet van Elten ingedeeld bij Laura Hitchens (Engeland), Anna Marie Schulze (Duitsland), Sarah Rosen (Zweden), Gemma Bowen (Wales), Anastasia Belayeva (Rusland) en Dalmar Zeitler (Hongarije). Er wordt in de poulefase gespeeld volgens een best of 5 en de beste vier meisjes plaatsen zich voor de finaleronden.

Tot slot zullen de meisjes ook een koppeltoernooi spelen die eveneens zal worden begonnen met een poulesysteem. Hierin wordt gespeeld volgens een best of 5 legs waarna de beste vier koppels zich plaatsen voor de eindronde.

Dartfreakz.nl wenst het Nederlands jeugdteam veel succes toe voor de komende dagen. Tevens zal de redactie van Dartfreakz.nl aanwezig zijn tijdens de Europe Cup Youth 2010 om haar bezoekers op de hoogte te houden van het laatste nieuws.