Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing laatste speelweek 2021 LaCo en SuperLeague

Voorbeschouwing laatste speelweek 2021 LaCo en SuperLeague

Zaterdag staat de laatste speelweek van 2021 op het programma voor de Landelijke Competitie (LaCo) en de SuperLeague (SLN). Hieronder een korte voorbeschouwing.

Op de algemene LaCo en SLN pagina zijn de poules, speelschema’s en standen te vinden inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

Hoofdklasse
Een heuse topper deze zaterdag, de twee ongeslagen koplopers nemen het tegen elkaar op in Staphorst, waar Café De Dissel concurrent Bosgenoegen zal ontvangen. Oranjebar en ‘t Vrijthof Allstars delen de 3e plaats, de Allstars ontvangen Twenty Six Urk, terwijl Oranjebar op bezoek gaat bij het nog puntloze deDartshop. Team Winsum Sneek zal vroeg uit de veren moeten, want zij gaan op bezoek bij Café Sante Leiden en in Weert ontvangen de Fanatics het Haagse DKE RW Repair.

Overgangsklasse A
SLT de Planeet gaat proberen van de nul af te komen in Sneek, waar ze de koploper Legend Reen Sneek treffen. Onder Sneek kan alles bij elkaar schuiven, want nummer twee Vostars ontvangt Toornsmit de nummer vijf uit de tussenstand en de huidige nummer drie Nitro Darts Groningen gaat op bezoek bij nummer zes Makkers van Wilma. Café Kremer mag thuis tegen De Moriaan proberen de punten in Vroomshoop te houden. Hierdoor is het zomaar mogelijk dat na deze speelronde vijf teams op 12 punten uit 6 wedstrijden komen, erg spannend dus. Onderin is er ware degradatie kraker tussen De Schout/Kluiin Schilderwerken en Holthuis.

Overgangsklasse B
Ook in de overgangsklasse B is het spannend. Koploper Dartcafé Nouveau gaat op bezoek bij De Burgemeester. De nummer twee Vrijbuiter Superleague staat net als de koploper op dertien punten en krijgt dit weekend SL Het Geveltje op bezoek. De topper in deze speelronde is in Venlo, waar Dart Team Venlo, Xtreme Sport Tilburg ontvangt. Mocht De Stam Winterswijk weten te winnen van De Reünie Adroparket, dan kunnen ook zij voorzichtig aansluiten bij de bovenste teams. De laatste wedstrijd in overgangsklasse B zal wordt gespeeld in Oss, waar Dart Team Klumpke ontvangt.

Overgangsklasse C
In overgangsklasse C gaan ook twee teams aan de leiding. Agnes en Schier Barendrecht gaat op bezoek bij ZDF Sport Pub Goes, terwijl de andere koploper Superleague Rotterdam zal afreizen naar de hoofdstand voor een ontmoeting met 8-eraf Amsterdam. DZJ Hippo Hilversum ontvangt Double Bull Spakenburg en blijft met een zege in de race voor promotie. De Ganzerik ontvangt in Breda PrimaDarts en een paar honderd meter verderop speelt Oranjestad thuis tegen Sonny’s Darts / Agnes en Schier.

Laco Dames
In poule A bij de dames staan twee wedstrijden op het programma. Koploper DONHN zal afreizen naar Almere voor een zware wedstrijd tegen DBA. De FDB zal thuis tegen DVS strijden voor hun eerste overwinning, terwijl de DVS eigenlijk moet winnen om aansluiting te houden bij de koploper. In poule B bij de dames zal koploper DBMN afreizen naar Delft voor een mooie wedstrijd tegen DID. In Den Haag zullen de nummer drie en vier de strijd met elkaar aangaan. Zal de DSWN of de VDO de wedstrijd weten te winnen en zo in het kielzog blijven van de koplopers. De wedstrijd tussen DBBR en RDB wordt verplaatst naar begin 2022.

Laco Heren
In poule A is de spanning om te snijden. Zowel DBA, DVK als DONHN staan bovenaan de ranglijst met 3 overwinningen. Deze speelronde zullen de DBA en DONHN het in Almere tegen elkaar op moeten nemen, terwijl DVK zal afreizen naar het noorden voor een wedstrijd tegen DOGD. De laatste wedstrijd in deze poule zal gaan tussen nummer vier FDB en nummer vijf DVS.

In poule B wordt net als bij de dames de wedstrijd tussen de RDB en DBBR verplaatst naar begin 2022. In Den Haag zal DSWN er alles aan doen om de laatste plaats in de tussenstand te verlaten. Hiervoor zullen zij dan thuis moeten winnen van de nummer drie VDO. De laatste wedstrijd deze speelronde wordt gespeeld in Houten, waar DBMN de BDC zal ontvangen.

Tekst: NDB & Marko Bok