Home Nederland Hoofdnieuws LaCo-seizoen start met 17 heren-, 14 dames- en 5 jeugdteams

LaCo-seizoen start met 17 heren-, 14 dames- en 5 jeugdteams

LaCo

Morgen staat de eerste speelronde van de LaCo op het programma. We gaan van start met 17 herenteams, 14 damesteams en 5 jeugdteams. Regerend kampioen DOGD gaat in poule C beginnen met een uitwedstrijd tegen DONHN. De teams kwamen elkaar tegen op de LaCo playoffs van 2012 en toen was het de DOGD dat met 14-3 won. Dit jaar moet de kampioen het wel stellen zonder topspelers Salmon Renyaan en Henk Westerhof. Zij maakten de overstap naar SuperLeague team Kjelvik. De DOGD heeft daar wel een getalenteerde jeugdspeler voor terug: Kevin Voornhout werd dit jaar europees kampioen teams bij de jeugd en heeft dispensatie gekregen voor het spelen in de LaCo. In dezelfde poule speelt de RDO morgen thuis tegen de RDB. De DORA is vrij.

Verliezend finalist van afgelopen jaar, de DBA, begint in poule A met een uitwedstrijd tegen de PDB. Nieuwkomer DSWN opent met een thuiswedstrijd tegen DVK, dat zich vorig jaar plaatste voor de playoffs. De VDO gaat morgen op bezoek bij de DBBR in Leiden. In poule B spelen oa de FDB en de DVO, die zich vorig jaar beide plaatsten voor de halve finales van de LaCo. Helaas was dit voor beide teams het eindstation. De FDB speelt morgen thuis tegen de DVS en de DVO opent met een uitwedstrijd, maar hoeft niet ver te reizen voor de ‘derby’ tegen de SDC. De laatste wedstrijd in poule B gaat tussen de BDC en de DBMN.

Voor een uitgebreide voorbeschouwing inclusief de dames en jeugd verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.
.