Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing op de 8e editie van de Lorna Croft Friendship Cup

Voorbeschouwing op de 8e editie van de Lorna Croft Friendship Cup

Lorna_Croft_2012

Dit weekend wordt in Duitsland de 8ste editie van de Lorna Croft Friendship Cup (LCFC) gespeeld, een duel tussen de dames- en herenteams van Duitsland en Nederland. Nog nooit kwamen er naast dames ook heren in actie tijdens dit evenement, welke in het leven is geroepen als eerbetoon aan de overleden vrouw van Olly Croft, de toenmalige voorzitter van de BDO. Nederland won vijf edities op rij, daarna bleek Duitsland tweemaal de sterkste. Vorig jaar wist Duitsland te winnen na een bizarre ontknoping.

Bij de dames zien we naast de bekende en ervaren selectiespeelsters ook twee nieuwe namen terug, Anneke Kuijten en Kristie Struker. Kuijten zal haar debuut gaan maken in het Nederlands team dankzij diverse uitstekende prestaties in de afgelopen maanden. Zowel op Nederlandse bodem als op internationale toernooien is de 34-jarige Kuijten erg actief. Kristie Struker, partner van Jan Dekker die eveneens dit weekend in actie komt, boekte als jeugdspeelster al goede resultaten en liep afgelopen seizoen de Nederlandse selectie maar net mis. Momenteel staat ze derde op de NDB Ranking, vlak achter Anneke Kuijten en rankingaanvoerster Aileen de Graaf die net als Danny Noppert verhinderd is. Naast Kuijten en Struker komen Tamara Schuur, Karin Krappen, Rilana Erades, Sharon Prins, Anca Zijlstra en Floortje van Zanten wederom in actie namens Nederland.

Het herenteam bestaat volledig uit selectiespelers waarbij huidig WDF wereldkampioen Wesley Harms op het laatste moment Danny Noppert heeft vervangen. De huidige nummer 4 van de BDO ranking Jan Dekker zal dus ook in actie komen, net als Zuiderduin selectiewildcard winnaar Jeffrey de Zwaan en oud jeugd Europees- en Wereldkampioen Jonny Nijs. Net als tijdens de Challenge of the Lowlands afgelopen september mogen Remon Hurrebrink, Dennis te Kloese en Danny Schellekens ook hun kwaliteiten weer vertonen en zal Jeffrey de Graaf, huidige nummer 8 van de BDO en Lakesidespeler zijn debuut maken in het Nederlands team.

Voor een uitgebreide voorbeschouwing op de Lorna Croft Friendship Cup verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.