Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing op een nieuwe speelweek van SuperLeague

Voorbeschouwing op een nieuwe speelweek van SuperLeague

Zaterdag staat de volgende speelweek op het programma voor de SuperLeague (SLN). Hieronder een korte voorbeschouwing.

Hoofdklasse:
Oranjebar staat met nog vier duels te gaan op de eerste plaats, maar spelen nog twee keer tegen nummer drie, Cafe De Dissel. Deze speelronde gaat de koploper op bezoek in Staphorst. Nummer twee Bosgenoegen gaat op bezoek bij het opgebloeide Fanatics Weert, die de laatste weken punten bij sprokkelen. Deze week moeten de mannen uit Weert eigenlijk winnen om degradatie te kunnen ontlopen. Team Winsum Sneek maakt nog steeds kans op de derde plaats in het klassement, dit keer maken ze de reis naar Eindhoven, waar deDartshop hen zal ontvangen. In Oirshot strijden DKE RW Repair uit Den Haag en ‘t Vrijthof Allstars tegen elkaar voor de vijfde plaats in het klassement. Tot slot een hele belangrijke wedstrijd, Cafe Sante Leiden moet thuis winnen van directe concurrent Twenty Six Urk, anders is degradatie zo goed als zeker.

Overgangsklasse A
Nitro Darts Centre Groningen en Legend Reen Sneek staat nek aan nek bovenaan, met het voordeel aan de kant van de Groningers. Beide kemphanen spelen uit. De Groningers gaan op bezoek bij SLT de Planeet en de Friezen reizen naar Enschede, waar nummer 4 Vostars United de gastheer zal zijn. Onderin is het ook spannend, daar heeft De Schout/Kluin Schilderswerken eindelijk de goede versnelling te pakken. Deze speelronde spelen ze thuis tegen Toornsmit. Bij een overwinning maakt de Schout/Kluin Schilderwerken nog kans op rechtstreekse handhaving. De Moriaan kan nog wel een paar puntjes gebruiken in de strijd tegen degradatie en die gaan ze proberen te pakken bij de Makkers van Wilma. Rode lantaarn drager Holthuis heeft een zege nodig om zicht te houden op handhaving, dat moet dan wel gebeuren op bezoek bij nummer 3 Cafe Kremer.

Overgangsklasse B
Vrijbuiter Superleague staat vier punten voor op de rest. Zaterdag komt Dartcafe Nouveau op bezoek in Apeldoorn. Dart Team Venlo zal moeten hopen op twee misstappen van de koploper en zal dan zelf alles moeten winnen. Ze ontvangen zaterdag de nummer laatst SL Het Geveltje. De Burgemeester speelt in Bavel tegen Dart Team Klumpke en gaat proberen over De Reunie – Adroparket te wippen. De Zuid-Limburgers nemen het is Oss op tegen Parketvloermeesters. Xtreme Sport Tilburg neemt het in een uitwedstrijd op tegen De Stam Winterswijk.

Overgangsklasse C
Een opvallende speelronde in de Overgangsklasse C, koploper Agnes en Schier Barendrecht speelt thuis tegen PrimaDarts, maar ziet het concurrent Superleague Rotterdam in dezelfde locatie opnemen tegen Sonny’s Darts/Agnes & Schier. Als de Rotterdammers verliezen, kan Agnes en Schier Barendrecht bij een zege de titel pakken indien DZJ Hippo Hilversum thuis ook niet weet te winnen van ZDF Sport Pub Goes. In Breda is de burenruzie tussen De Ganzerik en Oranjestad United, beide teams hebben de punten nog hard nodig, de één tegen degradatie, de ander voor plek drie. Helemaal onderin heeft DV Double Bull Spakenburg een zege hard nodig. Als de Spakenburgers de weg omhoog willen inzetten moeten ze in Amsterdam winnen van 8-eraf.

Tekst: Marko Bok en NDB