Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing op LaCo & SuperLeague van dit weekend

Voorbeschouwing op LaCo & SuperLeague van dit weekend

Morgen staat de volgende speelweek op het programma voor de SuperLeague (SLN) en voor de Landelijke Competitie (LaCo) staan er diverse inhaalwedstrijden gepland. Hieronder een korte voorbeschouwing.

LaCo Heren
In Poule A bij de heren strijden de DVK en DOGD voor hun laatste kans. Met nog slechts 2 reguliere speelweken te gaan moeten beide teams eigenlijk winnen om nog kans te maken op de play-offs. De DOGD zal hiervoor thuis moeten afrekenen met de DVS, terwijl de DVK op bezoek gaat bij de DBA. Koploper DONHN reist af naar Friesland voor de wedstrijd tegen de FDB. In poule B strijden DSWN en DBMN voor hun laatste kans op de play-offs. DSWN zal het deze speelweek thuis opnemen tegen de BDC, terwijl DBMN koploper RDB op bezoek krijgt. De laatste wedstrijd bij de heren wordt gespeeld tussen de DBBR en VDO.

LaCo Dames
In poule A zijn de DVS en FDB in een onderlinge strijd verwikkelt om het laatste plekje in de play-offs. Beide teams komen deze week in actie. De DVS reist af naar Groningen voor de uitwedstrijd tegen de DOGD, terwijl de FDB de dames van de DONHN op bezoek krijgt. In poule B is DID uitschakelt, maar de overige teams strijden nog voor de beste plaatsen in de play-offs. Koploper DBMN neemt het thuis op tegen nummer 2 RDB, terwijl DSWN de buren uit Delft op bezoek krijgen.

Hoofdklasse
Oranjebar nam vorige week de koppositie over en ze reizen dit weekend af naar Leiden, waar Café Sante de tegenstander is. Café De Dissel zal druk op Oranjebar willen houden en ontvangt in Staphorst DKE RW Repair uit Den Haag. Ook Bosgenoegen heeft nog alle kans op de landstitel, zij nemen het in Eindhoven op tegen deDartshop. Fanatics Weert won hun inhaalduel en heeft nog zicht op de veilige 8e plaats. De Limburgers hebben een kort ritje voor de boeg naar ‘t Vrijthof Allstars. Tot slot ontvangt Twenty Six Urk, Team Winsum Sneek.

Overgangsklasse A
Koploper Nitro Darts Centre Groningen heeft een lastige horde op weg naar promotie, met een uitwedstrijd tegen nummer 3 Café Kremer. Concurrent Legend Reen Sneek heeft ook geen makkelijke wedstrijd voor de boeg en gaat op bezoek bij Makkers van Wilma. In de strijd tegen degradatie zien we een zes punten duel tussen Holthuis en De Moriaan, de thuisploeg moet deze pot eigenlijk winnen met het oog op rechtstreekse handhaving. SLT De Planeet ontvangt Toornsmit en De Schout/Kluin Schilderwerken neemt het pas op 7 mei thuis op tegen Vostars United.

Overgangsklasse B
Een belangrijke speelronde in de Overgangsklasse B, waar nummer 3 Vrijbuiter Superleague tegen koploper Xtreme Sport Tilburg gooit. Dart Team Venlo kan bij een misstap van Xtreme Sport zomaar de nieuwe koploper zijn, ze spelen zelf uit bij De Stam Winterswijk. Dartcafé Nouveau reist af naar Oss, waar Parkervloermeesters de gastheer zal zijn en in Geleen ontvangt De Reunie – Adroparket de buren van Dart Team Klumpke uit Swalmen. De laatste wedstrijd is een ware degradatiekraker De Burgemeester en SL Het Geveltje treffen elkaar en gaan samen bepalen welk team na deze speelronde laatste staat.

Overgangsklasse C
Koploper Agnes en Schier Barendrecht liep vorige week tegen de eerste nederlaag aan, ze mogen het nu thuis opnemen tegen DV Double Bull Spakenburg. Superleague Rotterdam maakt ook nog kans op promotie, maar zal uit bij DZJ Hippo Hilversum moeten winnen. ZDF Sport Pub Goes speelt uit tegen De Ganzerik en Oranjestad United ontvangt Primadarts. Sanny’s Darts/Agnes & Schier ontvangt tot slot 8-eraf Amsterdam.

Tekst: NDB en Marko Bok