Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing op Landelijke Competitie van aanstaande zaterdag

Voorbeschouwing op Landelijke Competitie van aanstaande zaterdag

De Landelijke Competitie (LaCo) gaat deze zaterdag verder met de vijfde speelweek. Hieronder een korte voorbeschouwing van de diverse wedstrijden. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier.

LaCo Heren 
De heren van DSWN zijn tot dusver ongeslagen en staan bovenaan in poule A van de LaCo. De ploeg speelt niet komende zaterdag, maar een week later thuis tegen de DORA. Verder treft DBBR in Leiden de heren van de BDC en komt DBMN in eigen huis uit tegen de RDB. De heren van de VDO zijn komende zaterdag vrij. Voor de VDO en DBMN wordt het zaak om punten te pakken, want zij staan na vier wedstrijden onderaan met slechts één overwinning.

Het is enorm spannend in poule B bij de heren. Liefst zes teams hebben allen twee overwinningen op hun naam staan. Alleen de heren van de DOT zijn tot dusver puntloos. DOT speelt zaterdag thuis tegen de DOGD. Verder treft de FDB de heren van de DONHN en gaat de SDC op bezoek bij DVS in Apeldoorn. De heren van de DBA komen dit weekend niet in actie.

LaCo Dames
Wederom een rustige speelweek in poule A bij de dames. Er staat dit weekend slechts één wedstrijd op het programma. De dames van DBMN staan bovenaan en spelen zaterdag thuis tegen de RDB. Verder zijn DBBR, DSWN en de VDO dit weekend vrij.

In poule B wordt zaterdag ook één wedstrijd afgewerkt. In Oudeschoot spelen de dames van de FDB tegen de DONHN. De DONHN heeft nog geen wedstrijd verloren, terwijl de FDB nog op zoek is naar de eerste overwinning van het seizoen. DVS, DID en DBA zijn dit weekend vrij.

Tekst: Nederlandse Darts Bond