Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing op speelweek 1 van SuperLeague Play-Offs

Voorbeschouwing op speelweek 1 van SuperLeague Play-Offs

Zaterdag 23 april starten de SuperLeague (SLN) play-offs voor seizoen 2022/2023. Ook dit jaar proberen spelers vanuit het hele land zich weer te plaatsen voor de SuperLeague. Verspreid over de drie regio’s van de overgangsklasse zullen de teams de strijd met elkaar aangaan. De winnaars van de SuperLeague play-offs plaatsen zich rechtstreeks voor de SuperLeague seizoen 2022/2023, terwijl de runners-up op zaterdag 2 juli de strijd aan zullen gaan met een nummer 9 uit de huidige overgangsklassen tijdens de promotie-degradatiewedstrijden.

In regio A verschijnen 6 teams aan de oche. We starten met twee poules van drie teams, waarna de poulewinnaars samen gaan strijden voor een rechtstreeks ticket in de Superleague, terwijl de verliezer van de deze wedstrijd het tijdens de promotiedegradatiewedstrijden zal gaan opnemen tegen de nummer negen uit de huidige Overgangsklasse A. Poule A bestaat uit SLT Old Pub uit Emmer-Compascuum, De Barnstee uit Emmen en De Munte uit Veendam. In Poule B spelen Café de Karre uit Tuk, Borger SL uit Borger en Team Assen uit Assen om een finaleplaats.

Ook in regio B verschijnen zes teams, verdeeld over twee poules, aan de oche waarbij de twee poulewinnaars de finale gaan spelen. Natuurlijk plaatst ook hier de winnaar zich rechtstreeks voor de Superleague. De verliezer van de finale mag het tijdens de promotiedegradatiewedstrijden opnemen tegen de nummer 9 uit de huidige Overgangsklasse B.

Poule A bestaat uit DCN No Limit uit Nijkerk, SL Dubbel 10 uit Arnhem en die Nachbarn uit Goor. In Poule B spelen Double Trouble van Urk, Texsaloon Strijders uit Ermelo en DCN 1 uit Nijkerk.

In regio C gaan vijf teams strijden om één plekje in de Superleague. Hier wordt begonnen met een knock-out wedstrijd, om zo een finalepoule van drie over te houden. SuperLeague Zaandam heeft een bye in de eerste ronde en is al zeker van een plekje in de poulefase. De winnaar van Eddie’s Druifjes uit Houten tegen Team Logan’s uit Gemert gaat ook naar de poulefase, net als de winnaar van Vertierke uit Deurne tegen SLT de Salamander uit Dongen.

De winnaar van de finalepoule zien we volgend seizoen terug in de Superleague, terwijl de runner-up het tijdens de promotiedegradatiewedstrijden mag opnemen tegen de nummer 9 uit de huidige Overgangsklasse C.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.