Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing op speelweek 10 van SuperLeague en LaCo

Voorbeschouwing op speelweek 10 van SuperLeague en LaCo

Zaterdag staat de tiende speelweek van de SuperLeague (SLN) op het programma. Hieronder een korte voorbeschouwing. 

Hoofdklasse
Koploper Goudenregenbar gaat zaterdag op bezoek in Joure voor de wedstrijd tegen de hekkensluiter in de Hoofdklasse, SLT Die Gaststube. Verder speelt Bosgenoegen een thuiswedstrijd tegen Café De Dissel en treft Oranjebar in eigen huis de mannen van Vrijbuiter Superleague uit Apeldoorn. Twenty Six Urk reist dit weekend richting Oirschot voor de partij tegen De Dartshop ’t Vrijthof Allstars. Tot slot gaat DKE RW Repair in Den Haag de strijd aan met de nummer twee, Team Winsum Sneek.

Overgangsklasse A
Na het verlies tegen Café Kremer van vorige zaterdag krijgt koploper SLT Langhenkel vastgoed het dit weekend mogelijk weer moeilijk. De Stam, de nummer drie van de Overgangsklasse A, komt op bezoek in Heerde. Ook de wedstrijd tussen Café Kremer (vierde) en DCG Trainingdarts (tweede) wordt een belangrijke. Verder speelt Toornsmit thuis in Markelo tegen De Moriaan en treedt Vostars United in Tuk aan tegen Superleague team De Karre. SLT Smart Fasthouse / De Gouden Leeuw gaat het in eigen huis opnemen tegen SLT de Planeet uit De Krim.

Overgangsklasse B
Dart Team Venlo beschikt over een marge van vier punten ten opzichte van de nummer twee, Xtreme sport Tilburg. Venlo speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen Fanatics Weert. Voor Xtreme sport Tilburg staat een ritje naar Eindhoven op het programma tegen de mannen van Pluym Schilderwerken. Verder gaat Dartcafé Nouveau thuis de strijd aan met SL ut Wiel en maakt De Reünie-Adro Parket zich op voor het treffen met SL Dubbel10 Arnhem. Tot slot neemt Shovel Darts Team het in eigen huis op tegen Parketvloermeesters uit Berghem.

Overgangsklasse C
Een miniem verschil onderscheidt Sportsbar Potters Hoofddorp en Café Sante Leiden bovenin de Overgangsklasse C. Koploper Hoofddorp heeft een punt voorsprong en gaat zaterdag op bezoek bij SLT De Salamander. Achtervolger Leiden speelt komend weekend thuis tegen Oranjestad United. Andere wedstrijden in de Overgangsklasse C zijn dit weekend hekkensluiter ZDF Sport Pub – Sonny’s Darts / Café De Stoof en DZJ Hippo Hilversum tegen Superleague Rotterdam. Het duel tussen PrimaDarts en Eddie’s druifjes wordt zaterdag in Heerhugowaard gespeeld.

Ook de Landelijke Competitie (LaCo) gaat deze zaterdag verder met de tiende speelweek. Hieronder een korte voorbeschouwing van de diverse wedstrijden. 

LaCo Heren 
De heren van de BDC staan bovenaan in poule A. Van de acht wedstrijden won de BDC er liefst zeven. Zaterdag spelen de heren thuis tegen DBBR. DSWN staat vlak achter de koploper en treft de DORA in Landsmeer. Deze wedstrijd wordt niet komend weekend, maar op zaterdag 18 februari gespeeld. Tot slot gaat de RDB in eigen huis de strijd aan met de heren van DBMN. De VDO is deze zaterdag vrij.

In poule B bij de heren is het veld dichter naar elkaar toe gekropen. Koploper DOGD speelt dit weekend thuis tegen de nummer laatst: de heren van DOT. In Alkmaar staat vervolgens het duel tussen de DONHN en de FDB op het programma. De heren van de SDC, die derde staan, ontvangen DVS in Oudleusen. De heren van DBA zijn dit weekend vrij.

LaCo Dames
Wederom slechts één wedstrijd dit weekend in de damespoules van de LaCo. In poule A gaat koploper DBMN op bezoek bij de nummer twee: de dames van de RDB in Driel. DBBR, DSWN en de VDO hoeven dit weekend niet in actie te komen.

Ook in poule B wordt zaterdag slechts één wedstrijd gespeeld. De dames van DONHN, die dit seizoen nog niet hebben verloren, krijgen in Alkmaar bezoek van de FDB. De dames van DVS, DID en DBA zijn komende zaterdag allemaal vrij.