Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing op volgende speelweek voor de SuperLeague

Voorbeschouwing op volgende speelweek voor de SuperLeague

Zaterdag staat de volgende speelweek op het programma voor de SuperLeague (SLN). In de vorige speelronde werd Agnes en Schier Barendrecht al kampioen. Welke teams zullen dit weekend te titel weten te winnen? Hieronder een korte voorbeschouwing.

Hoofdklasse
Voor een aantal teams is komende zaterdag de laatste speelronde alweer aangebroken. Bosgenoegen is één daarvan en ze spelen een uitwedstrijd bij ‘t Vrijthof Allstars. Ze zijn afhankelijk van Oranjebar in de strijd om de landstitel en de mannen uit Mariahout gaan op bezoek bij DKE RW Repair. Wie van de twee teams zal de titel weten te grijpen? Team Winsum Sneek maakt de lange reis naar Fanatics Weert en Café Sante Leiden, die vecht voor hun laatste kans op handhaving, gaat op bezoek bij deDartshop in Eindhoven. Twenty Six Urk kan op de fiets naar hun uitwedstrijd, Café De Dissel uit Staphorst ontvangt de Urkers.

Overgangsklasse A
Nitro Darts Centre Groningen heeft nog twee (ruime) zeges nodig voor promotie en aanstaande zaterdag mogen ze naar Toornsmit toe. Concurrent Legend Reen Sneek gaat op bezoek bij De Schout/Kluin Schilderwerken en maakt ook zeker nog kans op de titel. Onderin kan SLT De Planeet zich veilig spelen in een rechtstreeks duel met Holthuis. Vostars United krijgt De Moriaan op bezoek en Café Kremer reist af naar Makkers van Wilma.

Overgangsklasse B
Vrijbuiter Superleague is bij een thuiszege op De Reunie – Adroparket kampioen. Dart Team Venlo ontvangt Dart Team Klumpke en maakt bij een misstap van de koploper nog steeds kan op promotie. Xtreme Sport Tilburg neemt het thuis op tegen Dartcafé Nouveau. Onderin heeft SL Het Geveltje drie punten nodig op bezoek bij De Stam Winterswijk en ook De Burgemeester kan met een overwinning nog degradatie of de play-off ontlopen.

Overgangsklasse C
Agnes en Schier Barendrecht is kampioen, ze spelen ditmaal thuis tegen De Ganzerik die de punten nog hard nodig heeft. DZJ Hippo Hilversum ontvangt Oranjestad United en Superleague Rotterdam krijgt ZDF Sport Pub Goes om bezoek. In Amsterdam speelt 8-eraf tegen PrimaDarts en DV Double Bull Spakenburg kan nog voor een enorme stunt zorgen in de strijd tegen degradatie, maar moetne nu dan wel winnen van Sonny’s Darts.

Tekst Marko Bok & NDB