SuperLeague "Vrijbuiter Cashino 2 onderuit tegen Kollumerzwaag" Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

SuperLeague "Vrijbuiter Cashino 2 onderuit tegen Kollumerzwaag"

SuperLeague "Vrijbuiter Cashino 2 onderuit tegen Kollumerzwaag"

Op zaterdag 21 januari stond de topper tussen de nummers 1 en 2 op het programma in de Regioklasse A. Koploper Vrijbuiter Cashino 2 stond voor deze wedstrijd 4 punten los van Kollumerzwaag en kon dit gat dus vergroten tot 7 punten. Dit gebeurde echter niet, de sterk spelende mannen van Cafe de Prins brachten de Vrijbuiters hun eerste nederlaag toe.

Na eerst een minuut stilte te hebben gehouden ter nagedachtenis aan het overlijden van Paul Bergenhenegouwen, voorzitter van de DVS en de vroegere captain van Vrijbuiter 2 werd aangevangen met de Round Robin. Jeffrey Bekema, Ricardo Kingma, Deniz Armut en Timo v/d Brink begonnen voor Vrijbuiter en Cafe de Prins Kollumerzwaag met Sietse Verbeek, Sander den Hartog, Pieter Colijn en Tjeerd de Bruin. Jeffrey en Sietse trapten af en de eerste leg leek eenvoudig naar Kollumerzwaag te gaan maar vanuit het niets kwam Jeffrey met een 130-finish. Vanaf dat moment was het echter afgelopen met Vrijbuiter want er werd nog maar 1 leg gepakt waardoor de Round Robin met 2-9 verloren ging.

Na deze afstraffing was het zaak om geconcentreerd aan de singles te beginnen maar dit was helaas niet aan Ricardo besteed, hij verloor met 0-4 van Sander. De mooiste partij werd gespeeld door Jeffrey en Pieter. Op de laatste leg na bestond deze partij louter uit breaks. Met beide een 180-er en een finish van resp. 134 en 131 ontstond er een waar gevecht die uiteindelijk werd gewonnen door Jeffrey. Daarna Deniz tegen Sietse. Deniz speelde een goede partij. Met name de derde leg, deze gooide hij middels 180/140/125/56 uit. De stand was inmiddels 2-2 en Timo kon er voor zorgen dat we na de singles een voorsprong zouden nemen. Ondanks een 2-0 voorsprong tegen Tjeerd verloor hij helaas toch nog met 2-4.

Singles:
Ricardo - Sander 0-4
Jeffrey - Pieter 4-3
Deniz - Sietse 4-1
Timo - Tjeerd 2-4

Dan de koppels. Aan Jeffrey en Deniz de belangrijke taak om Vrijbuiter weer op gelijke hoogte te brengen. Na een 0-1 achterstand kwamen ze knap op 2-1 maar helaas drukten ze niet door en werd toch met 2-3 verloren. Nadat Timo en de ingevallen Arthur Koevermans met 0-3 verloren van het koppel Pieter en Tjeerd kon alleen nog maar gelijk gespeeld worden. Helaas lukte dat ook niet want Jeffrey en Deniz konden niet winnen van Pieter en Tjeerd. De eerste verliespartij van dit seizoen was een feit. Dat Timo en Arthur hun laatste koppel wonnen was alleen nog goed voor de statistieken.

Koppels:
Jeffrey/Deniz - Sander/Sietse 2-3
Timo/Arthur - Pieter/Tjeerd 0-3
Jeffrey/Deniz - Pieter/Tjeerd 1-3
Timo/Arthur - Sander/Sietse 3-1

Solopartij:
Arthur - Sjouke 4-0

Omdat hij dat verdiend had mocht Arthur de solopartij gooien tegen Sjouke Koelstra van Kollumerzwaag. Dit deed hij op uitstekende wijze waardoor de eindstand nog enigszins dragelijk werd: 4-6

Bijzonderheden:
180-ers:
Kollumerzwaag: Pieter 4x, Tjeerd 1x, Sietse 1x
Vrijbuiter: Jeffrey 2x, Deniz 1x, Timo 1x, Arthur 1x

Hoge finishes:
Kollumerzwaag: Pieter 120 en 131
Vrijbuiter: Jeffrey 130 en 134
.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws