Home Nederland Hoofdnieuws Vrijbuiter SuperLeague pakt de titel in de overgangsklasse B

Vrijbuiter SuperLeague pakt de titel in de overgangsklasse B

Afgelopen zaterdag stond er weer een volledige speelronde op het programma voor de SuperLeague (SLN) en werd de tweede kampioen bekend. Vrijbuiter SuperLeague pakte de titel in overgangsklasse B. Wij feliciteren hen met dit kampioenschap!

Hoofdklasse:
Bosgenoegen speelde afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen en sloten af met een 2-8 zege bij ‘t Vrijthof Allstars. Oranjebar heeft nog een wedstrijd te spelen en als ze die winnen zijn ze kampioen. Winnen ze niet, dan blijft de titel nog een jaar in Ermelo. Oranjebar won ook met 2-8 van DKE RW Repair en de Hagenezen zijn daardoor in de problemen gekomen. Omdat Twenty Six Urk won bij Café De Dissel (1-9) en vooral omdat Café Sante Leiden won bij deDartshop (3-7), zijn er nog drie teams die voor één degradatieplekje gooien. Fanatics Weert was al gedegradeerd en sluit af met een 3-7 nederlaag tegen Team Winsum Sneek.

Overgangsklasse A
Beide koplopers wonnen met 8-2 en dus blijft het verschil gelijk in het voordeel van Nitro Darts Centre Groningen, dat won van Toornsmit. SLT de Planeet handhaafde zich door een 6-4 zege op Holthuis, Cafe Kremer won met 3-7 bij Makkers van Wilma en is definitief derde geworden, terwijl Vostars United en De Moriaan gelijkspeelden.

Overgangsklasse B
Vrijbuiter Superleague pakte de titel in de Overgangsklasse B, door een benauwde maar beslissende 6-4 zege op De Reunie – Adroparket. Dart Team Venlo won thuis eenvoudig met 8-2 van Dart Team Klumpke en verzekerde zich van de 2e plaats. Dartcafe Nouveau pakte een punt bij Xtreme Sport Tilburg. SL Het Geveltje verraste vriend en vijand met een belangrijke 4-6 zege bij De Stam Winterswijk en klimt nu naar de negende plaats, met de veilige achtste plaats nog in het zicht. De Burgemeester is de nieuwe rode lantaarndrager en moet de laatste wedstrijd minimaal een punt pakken om niet te degraderen.

Overgangsklasse C
Onderin viel het doek voor DV Double Bull Spakenburg, een 8-2 nederlaag bij Sonny’s Darts betekende degradatie voor de Spakenburgers en handhaving voor de Barendrechters. De Ganzerik gaat de play-off gooien, ze verloren bij kampioen Agnes en Schier Barendrecht met 8-2. DZJ Hippo Hilversum speelde 5-5 gelijk tegen Oranjestad United en ook 8-eraf Amsterdam tegen PrimaDarts werd 5-5. Superleague Rotterdam won met 6-4 van ZDF Sport Pub Goes en heeft de tweede plaats nog in het zicht.

Tekst Marko Bok en NDB