Home algemeen nieuws WCoD dag 3: Koppelloze zaterdagmiddag waarin Oostenrijk België huiswaarts stuurt

WCoD dag 3: Koppelloze zaterdagmiddag waarin Oostenrijk België huiswaarts stuurt

De Word Cup of Darts gaat op deze zaterdag 11 september verder met de tweede ronde. Bij dit wereldkampioenschap voor landen zien we de traditiegetrouw twee singlepartijen. Als elk land één single wint, komt er nog een koppelpartij aan te pas. Wie als eerst twee partijen heeft gewonnen, plaatst zich voor de kwartfinales. In deze middagsessie zullen we vier laatste 16 wedstrijden zien. Toplanden zoals Engeland, Australië en onze zuiderburen komen in actie.

Hieronder kunt u de wedstrijden live volgen door middel van live verslag. Ook kunt u de wedstrijden live zien bij Videoland.

Noord Ierland 2 – 0 Portugal
Brendan Dolan (95,43/57%) 4-0 Jose Marques (72,10/0%)
Dolan mocht deze eerste singlepartij aftrappen tegen de nummer twee speler van Portugal, Jose Marques. Via dubbel 8 hield de Noord-Ier de eerste leg. Via een 33-finish wist Brendan Dolan een break te plaatsen in 17-darts om op een 2-0 voorsprong te komen. Met een 13-darter in de derde leg breidde Dolan de voorsprong als snel uit met een 13-darter uit naar 3-0. Met een 16-darter wist The History Maker de deze partij af te sluiten met een 4-0 winst door dubbel 10 te gooien in de vierde leg.
Daryl Gurney (96,97/29%) 4-0 Jose de Sousa (85,00/0%)
De nummer acht van de wereldranking mocht deze tweede singlepartij beginnen tegen de Noord-Ier. Met een supersnelle break wist Gurney de eerste leg af te pakken van De Sousa met een 12-darter op dubbel 8. In de tweede leg bleef SuperChin goed doorgooien en wist via dubbel 16 de break te verzilveren. Portugal had nog altijd geen leg gepakt vandaag. In de derde leg leek dat te veranderen, maar De Sousa miste twee darts op de dubbel. Gurney profiteerde en kwam met nogmaals een break op 3-0. Met een 15-darter wist de Noord-Ier deze snelle landenwedstrijd te besluiten via dubbel 4. Daarmee zien we Gurney en Dolan op zondag 12 september weer terug.

Engeland 2 – 0 Zuid Afrika
James Wade (90,26/57%) 4-1 Carl Gabriel (77,64/14%)
De Zuid-Afrikaan mocht de partij beginnen tegen de nummer één speler van Engeland, James Wade. In een matige eerste leg van beide mannen wist Gabriel de eerste leg te pakken via dubbel 20. Niet veel later antwoordde Wade en krikte zijn niveau op. Hij kwam daardoor op gelijke hoogte met een 13-darter. In de derde leg wist de Engelsman een 100-finish te produceren, die hem zijn eerste voorsprong opleverde en daarmee ook een break forceerde. Wade zette goed door en kwam via zijn favoriete dubbel 10 op een 3-1 voorsprong. In de vijfde leg kreeg Gabriel een kans, maar lei die liggen waardoor Wade wederom zijn favoriete dubbel vond om de 1-0 voor Engeland te realiseren.
Dave Chisnall (90,81/67%) 4-2 Devon Petersen (85,94/33%)
Chizzy mocht de tweede single van deze landenwedstrijd aftrappen. Petersen kreeg de kans vanaf 60 om direct een break te plaatsen, maar op tops gooide hij een single 1, waardoor hij niet meer uit kon. Chisnall profiteerde en kwam met een 16-darter op 1-0. In de tweede leg herstelde Petersen zijn fout van de eerste leg en kwam via dubbel 12 op gelijke hoogte. Met een knappe 15-darter via een 63-finish wist de Engelsman de voorsprong weer terug te pakken; 2-1. Petersen miste in de vierde leg kansen om weer op gelijke hoogte te komen, waardoor Chisnall via dubbel 10 op 3-1 kwam. Met een 96-finish liet Devon Petersen toch weer even wat van zich horen en brak terug naar 3-2. Doordat Chisnall dubbel 20 wist te gooien in de zesde leg wist hij Engeland naar de kwartfinale te sturen.

Australië 2 – 0 Verenigde Staten
Simon Whitlock (96,47/33%) 4-3 Danny Lauby (91,97/60%)
Whitlock mocht deze partij aftrappen tegen de jonge ster uit de USA. Via een 18-darter op dubbel 10 wist The Wizard de eigen leg te houden. In de tweede leek het erop dat Whitlock een fantastische 9-darter ging gooien, maar miste de laatste dart op dubbel 18. Vervolgens maakte hij er wel een mooie 11-darter van via diezelfde dubbel 18. Die leg leverde hem ook nog een break voorsprong op. De man uit Down Under wist niet van ophouden en plakte er nog maar eens een 13-darter achteraan via dubbel 2 en kwam zo al supersnel op een 3-0 voorsprong. Met een 45-finish in leg vier wist Lauby op het scorebord te komen; 3-1. Danny Lauby Jnr. gooide in de vijfde leg lekker vlot door en gooide zelf een 170-finish om terug te komen tot 3-2. Zo was er toch weer vanalles mogelijk voor de USA. Doordat Lauby ook zijn eigen leg nog hield via dubbel 5, wist hij nu drie legs oprij te winnen. Daarmee kwam er een beslissende leg aan te pas. In die beslissende leg was het Whitlock die verreweg de betere was en die zo Australië op 1-0 zette.
Damon Heta (90,84/33%) 4-2 Chuck Puleo (85,18/33%)
Puleo mocht de partij tegen Damon Heta starten en wist de eerste leg ook te houden via een 60-finish. Met een 51-finish van Heta wist hij in de tweede leg weer gelijk te komen via dubbel 16. Via dubbel 8 wist Heta in de derde leg een break te plaatsen en daarmee pakte hij zijn eerste voorsprong. Met een 15-darter van de Australiër wist hij de break te verzilveren en kwam zo op matchpoint terecht. Met een 111-finish kon Heta het al afmaken in de vijfde leg, maar miste de dubbel. In de herkansing miste The Heat wederom en pas toen stapte Puleo in om er 3-2 van te maken. In de zesde leg wist Damon Heta Australië de winst te bezorgen. Hij gooide namelijk een 17-darter voor de winst. 

België 0 – 2 Oostenrijk
Kim Huybrechts (108,38/50%) 1-4 Mensur Suljovic (107,91/67%)
Mensur Suljovic mocht deze eerste wedstrijd tegen de nummer één Belg. The Gentle wist de eerste leg ook te houden via tops wat hem een 13-darter opleverde. Via dubbel 16 wist Huybrechts ook zijn eigen leg te houden, waardoor het 1-1 werd. In de derde leg begon Kim Huybrechts met tweemal 180, maar wist niet 141 uit te gooien. Suljovic gooide ook een goede leg en wist een 14-darter te produceren via dubbel 8. In de vierde leg wist de Oostenrijker een geweldige 136-finish uit te gooien, waardoor hij op 3-1 en daarmee op matchpoint kwam. Een leg later wist Suljovic de winst te pakken en zette daarmee Van den Bergh van België onder druk. 
Dimitri van den Bergh (78,06/15%) 2-4 Rowby-John Rodriguez (78,90/25%)
Van den Bergh mocht de tweede singlepartij beginnen tegen Rodriguez en in de eerste leg wist hij België op 1-0 te zetten via dubbel 8. Rodriguez kon in de tweede leg op 1-1 komen vanaf 90, maar miste. Echter, Van den Bergh miste ook waardoor het alsnog 1-1 werd via dubbel 5. Doordat beide heren een matige derde leg gooiden, wist Rodriguez via dubbel 6 een break te plaatsen en daarmee op 2-1 kwam. Niet veel later kwam Van den Bergh via dubbel 7 weer op gelijke hoogte. Met een hele knappe vijfde leg wist Rowby-John Rodriguez de break weer terug te pakken via een 63-finish. Daarmee zette hij Oostenrijk op matchpoint en leek een verrassing aanstaande. Na het missen van veel matchdarts van Rodriguez, wist Van den Bergh daar niet van te profiteren. Zo hield hij Rodriguez die het gemakkelijk kon afmaken. Dat deed hij dan ook via dubbel 2 en zo ging België verrassend in de tweede ronde naar huis.

Door: Marcel Bus