Wedstrijdverslag SuperLeague DTV "Eerste wedstrijd van seizoen" Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Wedstrijdverslag SuperLeague DTV "Eerste wedstrijd van seizoen"

Wedstrijdverslag SuperLeague DTV "Eerste wedstrijd van seizoen"

Vandaag staat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Voor DTV betekent dit met nieuwe spelers naar een nieuwe tegenstander. De nieuwe spelers aan de zijde van DTV zijn Pedro Heijnen, Wichard Knoops en Donie Michels. Aangekomen in Zaandam blijkt dat ook hier het zonnetje al behoorlijk schijnt en de temperatuur al behoorlijk aan het stijgen is. Binnen blijkt het ook niet meer koel te houden. Dus snel beginnen voordat we beginnen te koken.

De Round Robin verloopt niet geheel soepel aan de zijde van DTV. De schot is genadeloos en wint zo de Round Robin met 9-4 en het eerste wedstrijdpunt van het seizoen.

In de single mogen Dave Proosten en Remco van Eijden beginnen. Het is een wedstrijd van hoog niveau, maar doordat Dave trefzeker is op zijn dubbels wint hij met 4-0. In de tweede single staan Jac Proosten en Patrick Loos tegenover elkaar. In een wedstrijd waarin beide heren gewaagd zijn aan elkaar is de 7de leg nodig. Jac wint de bull en staat nu twaalf pijlen op een dubbel. Maar zoals wel vaker in een spannende wedstrijd is de beslissende dubbel lastig te raken. Patrick krijgt ook nog een paar pijlen voor de winst, maar uiteindelijk gooit Jac de verlossende dubbel. Jan Martens mag hierna aantreden tegen Marcel Ruiters. Ook hier zijn beide heren gewaagd aan elkaar en is de 7de weer nodig. Ook hier is het de DTV-speler die uiteindelijk de winst pakt. De laatste single is voor Pedro Heijnen (terug van weggeweest bij DTV). Hij gaat gooien tegen Bas van Elk. Bas komt vrij makkelijk voor met 2-0, maar Pedro komt terug en maakt 2-2. In de vijfde leg moet hij wederom Bas de voorsprong geven en dit blijkt ook de beslissing te geven. Bas wint ook de 6de leg en daarmee de partij.

Tussenstand na de single’s 2-3

Met een kleine voorsprong beginnen we aan de koppels. De temperatuur binnen is nu rond de dertig graden en het verkoelende windje buiten is helaas gaan liggen. Dit betekend dat nu ongeveer alle darters en toeschouwers behoorlijk wat zweetdruppels vertonen. De eerste koppel is Jac/Jan tegen Remco/Marcel. In een behoorlijk eenzijdige wedstrijd is het het koppel uit zaandam wat wint en daarmee de stand weer gelijk brengt. De tweede koppel gaat tussen Dave/Pedro en Bas/Patrick. Dave/Pedro binnen goed aan de partij en komen 2-0 voor. Bas/Patrick weten terug te komen tot 2-2. En dus weer een beslissende leg. Hierin gaat nek aan nek. Pedro weet echter met 2 pijlen de honderd te finishen en daarmee de partij te winnen. Voor de volgende koppel mogen Dave/Pedro blijven staan, echter is de tegenstander Remco/Marcel. Echter met deze warmte blijkt het onmogelijk om twee koppels achter elkaar te gooien en kunnen Dave/Pedro niet opboksen tegen het “frisse” koppel Remco/Marcel. De laatste koppel gaat tussen Jac/Jan en Bas/Richard vd Meijde. De wissel Richard weet vanaf het begin de toon te zetten. Bas doet goed mee en daarmee is het niveau van dit koppel echt hoog. Jac/Jan weten nog 1 leg te winnen, maar moeten helaas toezien hoe dit koppel het 5de wedstrijdpunt pakt en daarmee de Schot verzekert van 1 punt.

Tussenstand na de koppels 5-4

De solo wordt nu heel belangrijk. Voor DTV de kans om nog een puntje te pakken en voor de Schot de kans om met een overwinning te beginnen in de hoofdklasse. De solo is qua spelers een herhaling van de eerste single. Echter weet Remco nu wat hij moet doen en is hiertoe ook zeer gebrand. De heren zijn nu zowel scorend als finishend aan elkaar gewaagd. In de 6de leg kan Dave de winst pakken, maar de pijl voor de dubbel bij een 106-finish belandt net aan de
buitenkant van het ijzer. Remco wint deze leg en moet er gebulld worden voor de beslissende leg. Remco wint de Bull en gooit een zeer sterke leg. Dave kan alleen maar bijblijven en moet daarmee toekijken hoer Remco gelijk de dubbel weet te raken en daarmee de winst binnen haalt.

Eindstand 6 - 4.

De eerste wedstrijd hebben wij helaas verloren. Met name in de koppels hebben wij de partij weggegeven. Helaas had DTV net iets meer moeite met de warmte en was daardoor niet scherp genoeg. Maar de heren van de Schot hebben ook gewoon goed gegooid en daarmee verdient gewonnen.

180-scores: Pedro Heijnen 3x, Jan Martens 2x en Jac Proosten 1x,
De Schot: Bas v Elk 6x, Remco v Eijden 3x, Marcel Ruiters en Patrick Loos 1x

Hoge finishes: Pedro Heijnen 100-112-119 en Dave Proosten 106-145
De Schot: Remco v Eijden 124, Richard vd Meijde 132 en Bas v Elk 160

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws