Home Nederland Hoofdnieuws Willem Freek Kuipers wint Open Spoorzicht met 100,3 gemiddeld

Willem Freek Kuipers wint Open Spoorzicht met 100,3 gemiddeld

Op vrijdag 6 april werd de 8e editie van het Open Spoorzicht in Staphorst gestart met het singletoernooi. Dit toernooi met plaats voor 100 deelnemers zat al vroeg vol. De 25 poules van 4 startten een half uurt later dan gepland in verband met een aantal laatkomers, maar om 19:30 uur kon er dan toch gestart worden. Al vrij vroeg in het toernooi werd duidelijk dat een aantal plaatselijke favorieten de winnaarsronde niet zouden halen. Henk Dozeman en Martin Nijmeijer waren niet sterk genoeg in de poulefase en moesten zich dus gaan richten op de verliezersronde.

In de knock-out fase werd de hoogst mogelijke finish door Peter Marissen uit Hoogeveen gegooid, maar dit hielp hem niet aan de overwinning. Hij verloor de partij met 2-3 van de titelverdediger Craig Jackson uit Dalfsen. Verder gooide niemand 170 uit, dus Peter hoefde deze prijs niet te delen. Op een erg hoog niveau denderde het toernooi door naar de finales.

In de winnaarsronde werd deze gegooid door Willem Freek Kuipers uit Zwartsluis en de Staphorster oud-winnaar Jarno Lier. Willem Freek had zich via Danny Griffioen weten te plaatsen en Jarno was in een spannende halve finale te sterk voor Patrick van Langen. Jarno boog een 0-3 achterstand om naar een 4-3 overwinning. Blijkbaar had dit veel kracht gekost, want in de finale kwam Jarno er niet meer aan te pas. Willem Freek was met 5-0 veel te sterk en won daarmee de 8e editie van het Open Spoorzicht. Hij gooide een wedstrijdgemiddelde van 100.3 per beurt.

Een treetje lager in de verliezersronde wist Henk Dozeman in de finale te winnen van Benny Compagner uit Rouveen. Alhoewel Henk teleurgesteld was dat hij de winnaarsronde niet had gehaald, kon hij uiteindelijk tevreden zijn met het resultaat. De gedeelde 3e plaats ging naar de Meppelers Xander Steur en Antonius de Groot.

Zaterdagmorgen was de organisatie alweer vroeg aanwezig voor een stevig dartsontbijt. Om 11:30 uur meldden de eerste darters zich ook alweer. Sommige met kleine oogjes en trillende handjes, maar uiteindelijk was iedereen op tijd aanwezig. Om 13.00 uur kon er afgetrapt worden met 61 koppels van de maximale 64, helaas dus net niet vol.

In de poulefase gooide Sven Groen 130 uit en deze finish bleef staan tot de finale. Hierin werd deze finish nogmaals gegooid, nu door Henk Dozeman.

Na weer een groot aantal wedstrijden op hoog niveau werd de finale uiteindelijk gegooid door Stahorsters Henk Dozeman en Arjan Konterman en Henri Klein en Guido van Raalten uit respectievelijk Zalk en Heerde. Het was de 6e keer dat Henri op het Spoorzicht podium stond en hij wist daar slechts 1 keer winnend af te komen. Ook deze keer lukte dat niet. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar daarna wisten Henk en Arjan met twee goede finishes de wedstrijd te beslissen. Henk gooide 130 uit waarna Arjan met een 101-finish de wedstrijd binnen haalde.

Een gedeelde 3e plaats was er voor Peter Marissen en Dennis Jonkman uit Hoogeveen en Ron Meulenkamp en Jimmy Hendriks uit Leusden en Castricum.

De verliezersronde werd gewonnen door Gerold Spaak en Robin van de Kaap uit Vollenhove. Zij waren in de finale veel te sterk voor Meppelers Xander Steur en Erik Wildeboer. Hier was een gedeelde 3e plaats voor de gebroeders Arjan en Klaas Hooikammer uit Staphorst en Balkburg en de grote verassing van het toernooi Sander Boers en Martijn Huzen uit Staphorst en Nieuwleusen.

Het bleef nog lang gezellig in Zaal Spoorzicht en de voorbereidingen voor de 2013 editie zijn alweer in gang gezet. Voor meer uitslagen en foto’s kun je terecht op www.openspoorzicht.nl. Deze site zal zsm worden bijgewerkt.
.